Yoga- & vandringsweekend i sagolika Kappadokien

NYHET! Välkommen på en långweekend till spektakulära Kappadokien! Med yoga, vandring och funktionell träning i fokus arrangerar vi denna resa tillsammans med Topphälsa. Här yogar vi i sagomiljö, med historiens vingslag runt varje hörn.

Kappadokien går inte att beskriva rättvist med bara ord. Det måste upplevas. De tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong och det makalösa landskapet skapar en unik och mystisk atmosfär i Kappadokien-regionen! Under resan bor vi på Dilek Kaya Hotel i den autentiska byn Ortahisar där vi yoga och tränar både inne och ute. Hotellet har en av de bästa platserna i hela regionen med närhet till bästa vandringen, bästa utsikten och det mest genuina traditionella byn i området.


Om yogan

Michaela Liebhardt håller yogaklasser med olika intensitet. Hon leder stärkande Pilates-pass då vi tränar upp styrkan tillsammans med rörlighet med fokus på koncentration, balans, andning och avspänning. Återhämtningsyoga som stillar sinnet och får kroppens spänningar att släppa. Perfekt som komplement efter tuffare träning och långa vandringar. Flow yoga då vi flödar genom på sköna, nytän­kande sätt för att behagligt mjuka upp kroppen och öka vår rörlighet och mobilitet.

Om vandringen

Vi vandrar i spektakulära miljöer. Beroende på väder och vind väljer vi mellan Pigeon Vally, Zemi valley, Rose Valley. Vi vandrar stig, uppför och nerför. All vandring är enkel och inte speciellt teknisk. Lokalguide berättar om platserna vi ser och passerar. Christer Skog håller ihop gruppen, tipsar och trixar.  

Om övriga träningen

José Nunez är med på resan och håller i roliga och utmanande Moveoo-pass; funktionell träning som utmanar en traditionella gymträningen och lockar fram skratt.

Program april Program oktober


Vem kan delta?

Denna resa är för dig som gillar att träna, vandra och umgås med likasinnade. Resan är för alla från nybörjare till vana motionärer. Det går jättebra att resa ensam. Den här resan är som gjord för att få nya vänner.


Om programmet

Här ser du veckans program. Programmet är preliminärt och tiderna kan komma att justeras på plats för att passa väder och lokaler. Mellan passen har du all möjlighet att utforska det vackra området runt Göreme (3 km), gå promenader, bada Hamam, äta god mat och bara strosa i denna sagolika plats.

Se träningsprogrammet


Packa ner följande i resväskan:

·        En gnutta nyfikenhet

·        Pengar till dryck och dricks (ge gärna dricks av valfri summa till lokalguide)

·        Yogamatta

·        Träningskläder för varmt väder

·        Träningskläder för svalt väder

·        Träningskläder för tidiga morgnar

·        Skor för vandring

Pris från: 10 998:- 11 998:- 

Datum:

  • 17-21 apr 2019 Fullbokad!
  • 23-27 okt 2019

Det här ingår:

  • Flyg tur retur
  • Boende del i Dubbelrum
  • Helpension (frukost,lunch och middag)
  • Transfer och mat på flyget
  • All träning enligt program

 

Begränsat antal platser! Boka senast två veckor före avresa, i mån av plats.

Boka


Om ledarna

Nedan ledare är klara för resan i april. Ledare för oktober presenteras också här inom kort. 

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. Utöver skidor är Christer världsmästare på cykel genom Europa och leder våra pass på landsvägscykel på träningsresorna. Christer kan allt om hur kroppen återhämtar sig och vikten av lågintensiv träning.

Pamela Andersson är ToppHälsas chefredaktör och författare till boken ”Jag ska inte dö idag”, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon är även aktuell med uppföljaren till hennes första bok, ”Två hål i huvudet och ett mirakel”. Pamela är ambassadör för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands med om sin livshistoria.

Michaela Liebhardt är tränare i pilates, core- och yoga och har tidigare varit med på ToppHälsas träningsresor som omtyckt instruktör.

Matilda Bergfeldt är projektledare för ToppHälsas träningsresor och träningshelger och utbildad Urban Tribes löpcoach.

Jose Nunez: är grundare av träningskonceptet Moveoo. Han både utbildar, utvecklar, tränar och föreläser inom Moveoo som är känt för att vara en utmanande och samtidigt tillåtande träningsform som bryter de traditionella gymträningsformen och lockar fram skratt.


 

Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll.


Vår lokalguide 

De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide och ToppHälsas Christer Skog. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.


Flyg, biljett och pass

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Om boendet Dilek Kaya

Hotellet ligger vacker beläget i byn Ortahisar döpt efter sitt stilfulla slott och är den mest centrala delen av Kappadokien. Här njuter du av vacker utsikt över Kappadokien. Hotellet är byggt i traditionell stil av lokal sten, vissa rum i grottstil. I Spat kan du njuta av inomhuspool, behandlingar och Hamam. Hotellet präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas! Alla rum har dusch, AC och WC. Wifi finns i allmänna utrymmen. Byn i sig är fantastiskt vacker, med kullerstensgator, stenhus och regionens kända bergsformationer. Här används fortfarande åsna och vagn för att transportera nyskördade citroner, och annat lokalt.


Om maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass. Det mesta av det vi äter på restaurangerna är odlade lokalt.