Den här resan är fullbokad, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

Yoga- & vandringsweekend i sagolika Kappadokien

NYHET! Välkommen på en långweekend till spektakulära Kappadokien! Med yoga och vandring i fokus arrangerar vi denna underbara resa tillsammans med Topphälsa. Här yogar vi i sagomiljö, med historiens vingslag runt varje hörn.

Kappadokien går inte att beskriva rättvist med bara ord. Det måste upplevas. De tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong och det makalösa landskapet skapar en unik och mystisk atmosfär i Kappadokien-regionen! Under resan bor vi på Dilek Kaya Hotel i den autentiska byn Ortahisar där vi yoga och tränar både inne och ute. Hotellet har en av de bästa platserna i hela regionen med närhet till bästa vandringen, bästa utsikten och det mest genuina traditionella byn i området.


Om vandringen

Vi vandrar i spektakulära miljöer. Beroende på väder och vind väljer vi mellan Pigeon Vally, Zemi valley, Rose Valley. Vi vandrar stig, uppför och nerför. All vandring är enkel och inte speciellt teknisk. Lokalguide berättar om platserna vi ser och passerar. Christer Skog håller ihop gruppen, tipsar och trixar.  

Middagar och Föreläsningar

På kvällen äter vi på olika restauranger, insuper det lokala. Allt är förbokat och förberett.

2 av kvällarna föreläser Pamela Andersson och Christer Skog under varsin kväll. 


Vem kan delta?

Denna resa är för dig som gillar att träna, yoga, vandra, uppleva och umgås med likasinnade. Resan är för alla från nybörjare till vana motionärer. Det går jättebra att resa ensam. Den här resan är som gjord för att få nya vänner.


Om programmet

Här ser du veckans program. Programmet är preliminärt och tiderna kan komma att justeras på plats för att passa väder och lokaler. Mellan passen har du all möjlighet att utforska det vackra området runt Göreme (3 km), gå promenader, bada Hamam, äta god mat och bara strosa i denna sagolika plats.

Program oktober


Packa ner följande i resväskan:

·        En gnutta nyfikenhet

·        Pengar till dryck och dricks (ge gärna dricks av valfri summa till lokalguide)

·        Yogamatta

·        Träningskläder för varmt väder

·        Träningskläder för svalt väder

·        Träningskläder för tidiga morgnar

·        Skor för vandring

Pris: 9 998:- 
 

Datum:
23-27 okt 2019 FULLBOKAD

Det här ingår:

  • Det mesta ingår på denna resa.
  • Flyg tur retur från Stockholm
  • Boende del i Dubbelrum
  • Helpension (frukost,lunch och middag)
  • Transfer och mat på flyget
  • All träning enligt program

* Enkelrumstillägg 2060:-​
Begränsat antal platser! 

Boka


Om ledarna

Vi erbjuder vandring och yoga i en skön mix under denna weekend. I oktober följer följande ledare med

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. Utöver skidor är Christer världsmästare på cykel genom Europa och leder våra pass på landsvägscykel på träningsresorna. Christer kan allt om hur kroppen återhämtar sig och vikten av lågintensiv träning. Christer föreläser en kväll. 

Pamela Andersson är ToppHälsas chefredaktör och författare till boken ”Jag ska inte dö idag”, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon är även aktuell med uppföljaren till hennes första bok, ”Två hål i huvudet och ett mirakel”. Pamela är ambassadör för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands med om sin livshistoria. Pamela föreläser en kväll under helgen.

Michaela Liebhardt är tränare i pilates, core- och yoga och har tidigare varit med på ToppHälsas träningsresor som omtyckt instruktör.

Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll.


Vår lokalguide 

De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide och ToppHälsas Christer Skog. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.


Flyg, biljett och pass

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Om boendet Dilek Kaya

Hotellet ligger vacker beläget i byn Ortahisar döpt efter sitt stilfulla slott och är den mest centrala delen av Kappadokien. Här njuter du av vacker utsikt över Kappadokien. Hotellet är byggt i traditionell stil av lokal sten, vissa rum i grottstil. I Spat kan du njuta av inomhuspool, behandlingar och Hamam. Hotellet präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas! Alla rum har dusch, AC och WC. Wifi finns i allmänna utrymmen. Byn i sig är fantastiskt vacker, med kullerstensgator, stenhus och regionens kända bergsformationer. Här används fortfarande åsna och vagn för att transportera nyskördade citroner, och annat lokalt.


Om maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass. Det mesta av det vi äter på restaurangerna är odlade lokalt.