Yoga- & vandringsweekend i sagolika Kappadokien

Succén är tillbaka! Häng med på höstens höjdpunk, en långweekend (ons-sön) till spektakulära Kappadokien! Med yoga och vandring i fokus arrangerar vi denna underbara resa tillsammans med Topphälsa. Här yogar vi i sagomiljö, med historiens vingslag runt varje hörn.

De tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong skapar en unik atmosfär i Kappadokien-området som är svår att förklara. Det måste bara upplevas! Under resan bor vi på Dilek Kaya Hotel i den autentiska byn Ortahisar där vi yoga och tränar både inne och ute. Hotellet har en av de bästa platserna i hela regionen med närhet till bästa vandringen, bästa utsikten och det mest genuina traditionella byn i området.


Om vandringen

Vi vandrar i spektakulära miljöer. Beroende på väder och vind väljer vi mellan Pigeon Vally, Zemi valley, Rose Valley. Vi vandrar stig, uppför och nerför. All vandring är enkel och inte speciellt teknisk. Lokalguide berättar om platserna vi ser och passerar. Christer Skog håller ihop gruppen, tipsar och trixar.  

Middagar och Föreläsningar

På kvällen äter vi på olika restauranger, insuper det lokala. Njuter! Allt är förbokat och förberett.

En av kvällarna föreläser Sandra Hiort om stresshantering.


Vem kan delta?

Denna resa är för dig som gillar att träna, yoga, vandra, uppleva och umgås med likasinnade. Resan är för alla från nybörjare till vana motionärer. Det går jättebra att resa ensam. Den här resan är som gjord för att få nya vänner.


Pris: 10 998:-

Datum:
22-26 oktober 2020

Avreseort: 
Stockholm & Köpenhamn

Det här ingår:

 • Det mesta ingår på denna resa.
 • Flyg tur retur från Stockholm
 • Boende del i Dubbelrum
 • Helpension (frukost, lunch och middag)
 • Transfer och mat på flyget
 • All träning enligt program

* Enkelrumstillägg 1500:-​
Begränsat antal platser! 

Boka

Om programmet

Här ser du veckans program. Programmet är preliminärt och tiderna kan komma att justeras på plats för att passa väder och lokaler. Mellan passen har du all möjlighet att utforska det vackra området runt Göreme (3 km), gå promenader, bada Hamam, äta god mat och bara strosa i denna sagolika plats.

Program 22-26 oktober

 

Packa ner följande i resväskan:

 • En gnutta nyfikenhet
 • Pengar till dryck och dricks (ge gärna dricks av valfri summa till lokalguide)
 • Yogamatta
 • Träningskläder för varmt väder
 • Träningskläder för svalt väder
 • Träningskläder för tidiga morgnar
 • Skor för vandring

Om ledarna

Vi erbjuder vandring och yoga i en skön mix under denna weekend. I oktober följer följande ledare med

Sara Eriksson

Sara Eriksson tycker om att möta människor och förmedlar glädje, omtänksamhet och att tro på sin egen kraft under sina klasser. Hon är utbildad idrottsvetare, gruppträningsinstruktör och yogalärare. 

Yogan är en viktig och naturlig del i Saras dagliga liv, vilket det också varit under många år. Det är fascinerande att om och om igen möta och lära känna sig själv såsom yogan gör. Och att finna en tröst, styrka och tacksamhet i att allt är i ständig förändring. På yogamattan får du verktyg till att hitta fokus och att vara snäll med dig själv, som du sedan kan ta med dig utanför yogamattan.

Helene Arkhem

Helene Arkhem är journalist och författare med fokus på relationer, livsbalans och personlig utveckling. Hon är redaktionschef på tidningen ToppHälsa och kom 2019 ut med boken Kärlekens språk skriven tillsammans med Åsa Nyvall. Vid sidan av sitt jobb studerar hon psykosyntes vid HumaNova.

 

Gaye Gonulal

Gaye Gonulal, Kanske Kappadokiens bästa lokalguide.


 

Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll.


Vår lokalguide 

De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide och ToppHälsas Christer Skog. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.


Flyg, biljett och pass

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Om boendet Dilek Kaya

Hotellet ligger vacker beläget i byn Ortahisar döpt efter sitt stilfulla slott och är den mest centrala delen av Kappadokien. Här njuter du av vacker utsikt över Kappadokien. Hotellet är byggt i traditionell stil av lokal sten, vissa rum i grottstil. I Spat kan du njuta av inomhuspool, behandlingar och Hamam. Hotellet präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas! Alla rum har dusch, AC och WC. Wifi finns i allmänna utrymmen. Byn i sig är fantastiskt vacker, med kullerstensgator, stenhus och regionens kända bergsformationer. Här används fortfarande åsna och vagn för att transportera nyskördade citroner, och annat lokalt.


Om maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass. Det mesta av det vi äter på restaurangerna är odlade lokalt.