Den här resan är fullbokad, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

Träningsresa till Kreta med Amelia och Tara!

Nu gör vi det igen – i början av maj drar tidningarna Amelia och Tara till Kreta för en träningsresa som deltagarna sent ska glömma!


I maj drar vi till Kreta igen och upplever Grekland när det är som bäst. Temperaturen ligger på runt 24 grader – en behaglig träningstemperatur – och allt blommar som vackrast. Under veckan erbjuder vi träning i alla dess former! I år har vi äran att ha med dansproffset Kristjan Lootus som kommer få oss alla släppa loss på dansgolvet. Precis som sist har vi Sofie Ståhl (PT-fia), Frida (Flow) Lindström & Therese Ljungkvist som även denna gång kommer att inspirera, få er att svettas loss riktigt ordentligt och hitta er balans.

Inled dagarna med yogaTesta roliga och effektiva träningsformer som omfattar kondition, styrka, spänst, balans, rörlighet och koordination. Vi kör effektiv och stärkande funktionell träning med våra hälsoprofiler och bjuder på roliga danklasser med koreografi.


Vem kan delta?

All träning kan utföras av alla, då man lägger sin egen nivå.  Vi lovar att ni kommer att få en massa glädje och energi som kommer att räcka långt efter det att ni har kommit hem.


Boende på träningshotell i toppklass

Vi bor på femstjärniga Apollo Sports-hotellet Cavo Spada Deluxe & Spa i Kolymbari. På hotellet hittar du massor av träningsmöjligheter – med fina löprundor, tennisbanor och gym. Självklart är amelia och Taras alla fantastiska ledarledda pass inkluderade i resans pris där vi maxat vårt träningsschema med allt från styrkepass, crossfit, HIIT-träning till yoga, flex och dans. Dessutom finns möjligheten att cykla landsvägscykel.


Upplägget är enkelt - passar för alla!

Träna, njut vid poolen, ät gott (hotellet är välkänt för sin fina grekiska mat), möt nya vänner, fyll på med härlig inspiration. Resan passar såväl nybörjare som träningsvana. Var inte heller rädd för att åka ensam, här väntar flera nya vänner på dig och vi från redaktionen finns på plats med dig hela veckan.

Vi erbjuder även en halvdag till Chania för shopping, för den som är sugen på lite stadsliv (ingår ej). För dig som vill gå eller springa långt finns möjligheten att hänga med på en heldagsutflykt till fantastiska Imbrosravinen (ingår ej).


Träningsprogrammet

Fullständigt träningsprogram får du per mail ca 2 veckor före avresa. Vi garanterar en fullspäckad vecka fylld av rolig träning!

Se program


Samariaravinen

Du har också chansen att följa med på ett löpäventyr till Samariaravinen, en heldagsutflykt (mot avgift 650 kr/pers) för dig som vill vandra ravinen och uppleva magisk natur och passar även dig som vill springa lite längre och samtidigt uppleva den natursköna ravinen under ett rafflande långpass.På morgonen så serveras det en tidig frukost på hotellet och sedan får ni med er en varsin lunchbox som ni kan äta under vandringen. Det finns även möjlighet att köpa med sig enklare snacks samt dricka vid entrén till Samaria ravinen.  

Observera att vid färre än 30 deltagare per grupp så slås grupperna ihop till en och samma. Man kan fortfarande välja att springa eller gå men det är samma buss tillbaka vilket kan innebära en väntetid för snabba löpare. 

Grupp 1 - Löpning

06:00             Pickup från Cavo Spada

07:15             Ankomst till Samaria ravinen

11:30             Båt från Agia Roumeli till Chora Sfakion

12:45             Ankomst till Chora Sfakion för vidare busstransport till Cavo Spada.

15:00             Ankomst till Cavo Spada

Grupp 2 - Vandring

06:00              Pickup från Cavo Spad

07:15              Ankomst till Samaria ravinen

17:30              Båt från Agia Roumeli till Sougia

18:15              Ankomst till Sougia för vidare busstransport till Cavo Spada.

19:45              Ankomst till Cavo Spada

Pris från 12 998:- 

När: 3-10 maj eller 4-11 maj 2019

Res från: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Skellefteå

Var: Cavo Spada Deluxe & Spa, Kolymbari, Kreta

I priset ingår:

  • Flyg tur/retur från 5 olika avreseorter
  • Mat ombord på flyget och transfer
  • Del i dubbelrum på Cavo Spada
  • All Inclusive
  • Skräddarsytt träningsprogram för Tara's läsare

Hotellskatt tillkommer i Grekland

Frågor om träningsveckan? Mejla oss!Vi följer med på resan

Fler ledare presenteras inom kort.

Frida Lindström (Frida Flow)

Frida har i över 20 år jobbat med träning och hälsa, hon är utbildad holistic Lifestylecoach, personligtränare, kostrådgivare och kommunikologistudent. Hon drivs av att optimera kroppens kapacitet, få kroppens alla system att jobba tillsammans, inspirera till variation och skapa värdefulla tillstånd. Det är inte alltid vi behöver träna mer men ofta smartare. Kroppen som en enhet är fokus, där alla delar hör ihop heart, body, soul. Med Frida kommer du att få köra morgonyoga på stranden, ge dig hän med Yinyogan och få maxiaml rörelseglädje med Soma Move

Sofia Ståhl (PT-fia)

Sofia Ståhl är utbildad kost- och träningskonsult (lic. personlig tränare och lic. kostrådgivare) och en stor hälsoinspiratör i sociala medier. Som PT-Fia driver hon en av Sveriges största hälsobloggar och har tagit emot priser som Årets Hälsoinspiratör, Årets Hälsoblogg och Årets Träningsblogg. Hon är hälsoprofil i Amelia och författare till flera böcker inom hälsa och träning.

Med värme, humor och igenkänning beskriver Sofia Ståhl fällorna som vi lätt hamnar i när vi vill ändra vår livsstil och ta bättre hand om oss själva. Hon tycker att träning idag handlar mer om press, prestation och perfektion än den rörelseglädje och hälsofrämjande aktivitet som det borde vara. Det viktiga är inte att du försöker uppnå ett ”perfekt” hälsosamt liv, tränar mest eller äter det som alla andra gör. Det viktiga är att du strävar efter att hitta den balans som faktiskt fungerar i ditt vardagspussel säger Sofia Ståhl.

Kristjan Lootus

Kristjan som är proffsdansaren inom Ballroom Dancing upptäckte i tidig ålder att hans stora passion var dans. Han fortsatte sin karriär och har tävlingsdansat i över 12 år när han sedan började upptäcka fler olika dansstilar. Kristjan har arbetat både som koreograf, artist och ledare för sin showgrupp i Estland innan sen provade sin karriär i USA för att sen ta stora steget och flytta till Sverige. Sedan dess har han synts både i Let´s dance, Melodifestivalen, Diggiloo och mycket mycket mer. Kristjan säger ” Dance with your heart and your feet will follow”.

Therese Ljungkvist 

Therese är hälso- och kostrådgivaren som vill sprida budskapet om att hälsa är livsviktigt men behöver inte vara dödsallvarligt. Med ett coachande förhållningssätt och positiv energi vill Therese prata hälsa på ett avskalat sätt, utan pekpinnar, där fokus ligger på att engagera och inspirera individen. Mat, träning, motivation och stress är några av de teman som Therese skriver, föreläser och konsulterar inom. Therese menar att: Med små insatser kan vi göra stor skillnad för vår hälsa. För att skapa långsiktigt hållbara hälsovanor behöver vi flytta fokus från punktinsatser och snabba lösningar och istället låta hälsoarbetet få ta tid, och inte glömma att njuta av livet. 

Sara Eriksson

Sara har en passion för träning, yoga och människor! Hon är utbildad yogalärare, idrottsvetare, akademiskt certifierad personlig tränare och gruppträningsinstruktör som vill att deltagarna känner glädje under passen!

Under veckan på Kreta uppmuntrar Sara dig att testa något nytt som utmanar, väcker nyfikenheten och får ett leende att spridas på dina läppar! Tillsammans med Sara kommer du att få testa på Mobility, core, löpteknik, bootcamp, aqua aerobics, funktionell träning & HIIT.