Triathlonläger med Svenska Triathlonförbundet

Playitas Resort, Fuerteventura

Vårt läger i mars vänder sig till dig som är motionär, elitmotionär eller age-group och vill träna triathlon. Vi kommer fokusera på simningen och en del brickpass mellan cykel och löpning. Detta läger passar alla som vill träna triathlon, och snacka triathlon med likasinnade. Playitas har ett enormt utbud med något för alla och är skräddarsytt för triathlon. Kombinationen träning, miljöombyte och gemenskap gör detta till en upplevelse - har du en gång varit här vill du komma tillbaka.


Om resan

Det är du som bestämmer, är det ett rent träningsläger eller finns det utrymme för semester? Rent träningsmässigt så erbjuder vi simning som till största del äger rum i bassäng med en blandning av teknik, distans och fart. Vissa pass är det fokus på öppet vatten och då blir det träning i havet, ta med våtdräkt! Vi tränar på att simma i klunga, ta sikte samt runda boj. Detta är ett ypperligt tillfälle att få god kunskap och förståelse för hur man simmar öppet vatten.

Cykelpassen körs i grupp där distans varvas med intervaller. Vi kommer dela upp oss så gruppen är jämn i styrka och behov. Cykelpassen kommer vara mellan 90 min – 180 min (längre om behov finns). Löpningen kommer bakas in efter cyklingen så vi verkligen tränar på växlingen mellan cykel och löp. Mer detaljerad träningsplan kommer ett par veckor innan avresa.


Veckans program

Fullständigt program erhålls 2 veckor innan avresa.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.


Vem kan delta?

Målgruppen är motionärer, elitmotionärer och age-group. Veckan kommer innehålla mycket simning både i bassäng och öppet vatten, behöver man träna simning så är lägret perfekt. Alla pass är frivilliga, ni väljer själva om ni vill vila ett pass. Kom och upplev en vecka av gemenskap med likasinnade där du blir en del av triathlon-familjen. Har ni frågor så maila [email protected]


Utrustning

Cykel finns även att hyra på plats om du dock hellre använder din egen - notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgång på flygen!

Vill du hyra cykel på Playitas finner du priser och bokningsinformation här under prislistor.

Hyra eller ta med egen cykel

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.

Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garantera platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på din bokning via ”Min resa” på Apollo.se. Du loggar in med ditt bokningsnummer och efternamn, klickar dig vidare till fliken ”tillval” och sedan scrollar du längst ner på den sidan.

Tryck på rutan ”Förboka sittplats och specialbagage” så länkas du vidare till aktuellt flygbolag där du enkelt kan boka på och betala för cykeln genom att klicka på fliken ”extra bagage”.

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Pris från: 12 998:-

Datum: 18-25 mars 2024

Hotell: Playitas Resort

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Detta ingår:

  • Flyg tur & retur
  • Mat ombord på flyget
  • Bagage + handbagage
  • Transfer tur & retur
  • Boende i delat dubbelrum/lägenhet på Playitas Resort
  • Halvpension (frukost & middag)
  • Ledarledd träning enligt program med Svenska Triathlonförbundet
  • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg: 2500: -

BOKA

Kontakta oss: [email protected]


Ledare

Vi är noga med att alla oavsett nivå, skall få ut så mycket som möjligt av våra träningsläger. Våra läger är ledartäta och vi erbjuder både ledare inriktade på simning så som cykel och löpning. Alla ledare kvalitetssäkras och rekryteras av Svenska Triathlonförbundet.

Vill du veta mer kan du kontakta oss på [email protected]


Om instruktörerna


Instruktörerna för resan presenteras här inom kort. 


Om hotellet

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort
Officiell leverantör av olympisk camp

Apollo är officiell leverantör av olympisk camp och träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté och den svenska OS-truppen. Läs mer!