Triathlonläger med Svenska Triathlonförbundet

Playitas Resort, Fuerteventura

Det här lägret är för triathleter/age groupers/elitmotionär som är vana att träna en del. Veckan kommer att erbjuda en balans mellan fysiska och teoretiska träningspass, med tillräckligt med tid för kroppen att återhämta sig mellan sessionerna. För dig som är målinriktad age-group-elitmotionär är detta lägret den perfekta möjligheten att fokusera på din grundträning och mängdträning inför säsongen 2024. Välkommen till en vecka som kommer att ta dig närmare dina triathlonmål än någonsin tidigare.


Om resan

Här på Playitas går vi tillsammans igenom en triathlonresa som inte liknar någon annan. Playitas Resort erbjuder en mångfald av möjligheter, skräddarsydda för triathlon, och det är platsen där svett och gemenskap är en oslagbar kombination. En gång Playitas, alltid Playitas.Vårt läger i januari vänder sig till dig som är van triathlet, age-group/elitmotionär, och vill få bra träning med coachning i de olika grenarna. Under en vecka kommer vi fokusera på basträning vilket innebär en del distans för att bygga upp oss inför säsongen 2024, men även teknikpass kommer finnas med på programmet.

Simmar gör vi mestadels i bassäng med en blandning av teknik och distans. Vi kommer också kunna simma i öppet vatten och få bra träning i stökig klungsimning. Cykelpassen gör vi i grupp där distansen varvas med intervaller och backintervaller. Löpningen kommer vara styrkebetonad distanslöpning med teknikinslag samt löpning direkt efter cyklingen. Testrace i kortare form kommer också planeras in.

Även om resan i stort handlar om grundträning så finns här ett fantastiskt tillfälle att snacka triathlon och framtid för vår age-group community, det händer en hel del nationellt och internationellt.


Veckans program

Fullständigt program erhålls 2 veckor innan avresa.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.


Vem kan delta?

Triathleter/A-G/elitmotionär som är vana att träna en del är målgruppen för detta läger. Veckan kommer innehålla ett upplägg med träningspass av både fysiska och teoretiska pass, anpassat så att kroppen hinner återhämta sig mellan passen. Alla pass är frivilliga, ni väljer själva om ni vill vila ett pass. Just detta läger fokuserar på er som är målinriktade age-group/elitmotionärer. Basträning/mängdträning med fokus på säsongen 2024. Ta med dig familjen (det går bra att åka med på vårt läger utan ledarledd träning) eller kom själv och upplev en vecka av gemenskap med likasinnade där du blir en del av triathlon-familjen..


Utrustning

Cykel finns även att hyra på plats om du dock hellre använder din egen - notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgång på flygen!

Vill du hyra cykel på Playitas finner du priser och bokningsinformation här under prislistor.

Hyra eller ta med egen cykel

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.

Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garantera platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på din bokning via ”Min resa” på Apollo.se. Du loggar in med ditt bokningsnummer och efternamn, klickar dig vidare till fliken ”tillval” och sedan scrollar du längst ner på den sidan.

Tryck på rutan ”Förboka sittplats och specialbagage” så länkas du vidare till aktuellt flygbolag där du enkelt kan boka på och betala för cykeln genom att klicka på fliken ”extra bagage”.

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Pris från: 12 798:-

Datum: 22-29 jan 2024

Hotell: Playitas Resort

Avresa från: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Detta ingår:

  • Flyg tur & retur
  • Mat ombord på flyget
  • Bagage + handbagage
  • Transfer tur & retur
  • Boende i delat dubbelrum/lägenhet på Playitas Resort
  • Halvpension (frukost & middag)
  • Ledarledd träning enligt program med Svenska Triathlonförbundet
  • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg: 2500: -

BOKA

Kontakta oss: [email protected]


Ledare

Vi är noga med att alla oavsett nivå, skall få ut så mycket som möjligt av våra träningsläger. Våra läger är ledartäta och vi erbjuder både ledare inriktade på simning så som cykel och löpning. Alla ledare kvalitetssäkras och rekryteras av Svenska Triathlonförbundet.

Vill du veta mer kan du kontakta oss på [email protected]


Om instruktörerna


Instruktörerna för resan presenteras här inom kort. 


Om hotellet

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort
Officiell leverantör av olympisk camp

Apollo är officiell leverantör av olympisk camp och träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté och den svenska OS-truppen. Läs mer!