Styrka, rörlighet & fokus med Louise Pompe

Styrka, rörlighet & fokus med Louise Pompe

Under några veckor gästar hälsocoachen Louise Pompe från Happy and Healthy by Pomperfect Apollo Sports – powered by Playitas hotell.

Veckans pass fokuserar på styrka, rörlighet och stabilitet, för såväl kropp som sinne. Målet är att du ska resa hem lite mer balanserad och med förnyad styrka, energi och kraft samt en härlig träningsvärk i kroppen! Upplägget är tänkt att passa för alla, såväl vana styrketränare och yogis, som nybörjade. Styrketräningen är skonsam och vi jobbar med kroppsvikt, gummiband och ibland fria vikter/kettlebells. Yogan är enkel & okomplicerad och används som ett sätt att väcka kroppen, stilla tankarna och förbättra rörligheten. Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper, och alla deltagare jobbar från den nivå de befinner sig på. Den som vill ha en mer utmanande belastning, och vill pressa sig lite extra, kommer heller inte bli besviken.


Klassbeskrivningar 

Good morning yoga - Vi inleder dagen med ett yoga- och meditationspass i morgonsolen. Good morning yoga är en mjuk, meditativ klass i ett behagligt tempo, för att väcka kroppen och förbereda oss för dagen mentalt och kroppsligt. Det är en stund att connecta med dig själv, bli närvarande i nuet och landa i en intention för vad just denna dag ska handla om, samtidigt som cirkulationen och rörligheten kommer igång, och vi värmer upp muskler och leder skonsamt.

Mobility & stretch - Den här rörlighetsklassen syftar till att förbättra rörlighet i muskler och leder. De flesta av oss har någon del av kroppen som är extra stel och öm, särskilt de med stillasittande eller fysiskt monotona arbeten. För att skapa en smidigare och rörligare kropp behöver vi jobba dagligen med rörlighetsövningar och hitta tillbaka till våra naturliga rörelsemönster. Vi arbetar i långsamt tempo, håller positionerna en minut och fokuserar på andningen. En otroligt skön och avkopplande klass med föryngrande effekt.

Core - Ni har hört det förut och här kommer det igen – all träning gynnas av en stark coremuskulatur. Att ha en stabil och stark bål både förbättrar idrottsprestationer och underlättar i vardagen, samt förebygger värk och smärta i t.ex. ryggen. Vi jobbar med inre, yttre och sneda bukmuskler, ryggen och rumpan, samt bäckenbotten. Coreklassen är tuff men enkel, och ger garanterat träningsvärk!

Ren styrka - Veckans styrkepass kommer att utmana hela kroppen. Vi jobbar med egen kroppsvikt och/eller med gummiband och fria vikter, beroende på gruppens storlek och utformning. Du orkar mycket mer än vad du tror att du gör, och i klassen peppas du att vinna över din inre latmask. Ren styrka-klassen är rolig, intensiv och tuff – men alla väljer förstås sin egen nivå att arbeta från. Alla kan vara med! Har du skador/särskilda önskemål hittar vi alternativa övningar.


Veckoprogrammet

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på reskrive hotell.  


Vem kan delta?

All gruppträning passar både nybörjare och erfarna. Intensiteten och svårighetsgraden justeras utifrån deltagarna. Du måste vara 15 år för att gå med på passen.


Hur bokar jag och vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuellt datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa som vanligt. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen.  

Info om veckan

Pris: All träning under veckan är kostnadsfri och ingår i priset när du bokar en träningsresa till det aktuella hotellet denna vecka.

Datum & hotell:

Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn.

Det här ingår:                      

  • All träning under veckan med gästinstruktör Louise Pompe   
  • Hotell & träningsanläggning i toppklass

Boka La Pared - powered by Playitas

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktören


 

Louise Pompe

Om Louise Pompe

Louise är certifierad hälsocoach och PT och har sysslat med träning i olika former i över 25 år. Sedan 2019 driver Louise ”Happy and Healthy by Pomperfect”, där hon erbjuder gruppträning utomhus, personlig träning och hälsocoachning. Instagram: louisepompe.se

Vid sidan av träningen är Louise sedan många år advokat och dessutom småbarnsmamma, så hon har stor förståelse för utmaningarna med att få till kontinuerlig träning i en fullsmockad vardag. Med ett kärleksfullt och förlåtande sätt där träning och välmående hamnar högt upp på priolistan faller bitarna på plats.

Louise klasser är tuffa och fokuserade, bootcamp style, men med glimten i ögat och många skratt. Mycket utgår från egen kroppsvikt, gummiband, fria vikter och det omgivningen erbjuder i form av tunga stenar, traktordäck och fasta installationer som räcken och bänkar. Till träningen kommer även ett stort intresse för och gedigen kunskap inom betydelsen av kost och livsstil. För att få de resultat du vill ha behövs sömn, återhämtning och bra näring – det är minst lika viktigt som själva träningen!


Om hotellen


 

Aqua Vista - powered by Playitas

Apollo Sports-hotellet Aqua Vista – powered by Playitas erbjuder allt du kan önska dig av en komplett sol- och träningssemester där hälsa och välmående är i fokus. På hotellet finns flera nybyggda träningsytor och Afrikas största hotellgym med all den senaste utrustningen. Delta i ledarledda gruppträningspass varje dag, träna på serven på tennisbanan, spela populära padel, utveckla din löpteknik på den nya sprintbanan eller utmana dig själv tillsammans med andra i vår crossfitbox.

Läs mer om Aqua Vista - powered by Playitas

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas