Silent Retreat | Satwik School of Yoga

NYHET! Upplev ett unikt och djupgående Silent Retreat som leds av erfarna indiska lärare och baseras på den antika filosofin Vipassana. Retreaten består av tre dagars förberedelseperiod, följt av tio dagar tystnad med ca tio timmar daglig meditation. Under retreaten får du möjlighet att fokusera på nuet och observera sinnet och kroppen. Vi utforskar gamla meditationstekniker med målet att uppnå inre frid och balans, minska stress, förbättra fokus och koncentration samt öka det övergripande välbefinnandet.

Vi bor på La Pared – powered by Playitas i en vacker och fridfull miljö, omgiven av naturens lugn. Vi guidas av två indiska gurus: Riyas Babu och Mahendra Ji. Du har tillgång till en rad olika meditationssessioner, och våra andliga ledare kommer guida dig genom varje steg på din inre resa.

Du kommer att lämna med en förnyad känsla av inre frid och förmågan att tillämpa de lärdomar du fått i din dagliga livsstil.


Vad är ett Silent Retreat?

Vår tystnadsretreat är en meditationsretreat där deltagarna åtar sig en period av 10 dagars tystnad, för att fokusera på inre reflektion, personlig- och andlig utveckling. Retreaten innefattar olika aktiviteter, som meditation, yoga, tysta promenader, och äger ofta rum på en avskild plats på hotellet. Målet med tystnadsretreatet är att odla en djupare medvetenhet och förståelse för sig själv, att stilla sinnet och att koppla samman med nuet. Under retreaten råder total tystnad och det förväntas att du lämnar mobiltelefon, dator och andra distraktioner utanför retreatområdet.

Tystnadsretreater kan vara utmanande, särskilt för dem som är vana vid ständig stimulans och interaktion med andra. Men många deltagare finner upplevelsen transformerande och ger dem en förnyad klarhet, syfte och inre frid.


Om veckans innehåll

Under två veckor får du chansen att fördjupa din själsliga resa genom att stanna upp och lyssna till din inre röst. Genom att ta bort distraktioner och fokusera på din andning och dina kroppsfunktioner, är målet att uppnå en ökad medvetenhet och närvaro i nuet.

Retreatet består av en tredagars förberedelseperiod, följt av tio dagar tystnad och meditation. Under förberedelseperioden kommer deltagarna ha meditationsklasser, lära sig mer om meditationens historia, fördelar med meditation, olika tekniker och andningsövningar. Dessa klasser kommer ge en bra grund och djupare förståelse för meditation. De tio dagarna i tystnad kommer genomföras enligt traditionella metoder. Deltagarna kommer uppmanas stillhet under denna period, något som kommer hjälpa att fokusera och uppleva en djupare nivå av insikt och förståelse. All instruktion sker på engelska. 

Info om veckan

Pris 19 998:-

Datum: 2-16 februari 2024

Avresa: Stockholm & Köpenhamn

Hotell: La Pared - powered by Playitas

Inkluderat:           

 • Silent Retreat enligt program
 • Flyg tur/retur 
 • Mat ombord på flyget  
 • Bagage + handbagage 
 • Transfer tur/retur 
 • Del i dubbelrum
 • Helpension (frukost, lunch- och middagsbuffé) 
 • Hotell & träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg 2500:-

BOKA

Kontakta oss:[email protected] 


Vem kan följa med?

Denna tystnadsretreat är perfekt för dig som vill förnya din själ och uppnå en större förståelse av dig själv och dina känslor. Retreatet är Vipassana-inspirerat men i La Pareds lugna hotellmiljö, vilket inte fullt ut kommer vara lika hardcore som ett traditionellt Vipassana. Med det sagt innebär det trots allt inte att det kommer bli enkelt och du bör läsa på vad det innebär att delta i en tystnadsretreat innan du bokar dig. Känner du dig osäker så hör av dig till oss.

Det kan vara utmanande både fysiskt och mentalt, så det är viktigt att vara i god fysisk form och ha en grundläggande nivå av mental förberedelse. Detta kan vara en djupt förvandlande och givande upplevelse för dem som är villiga att engagera sig i disciplin och öppna upp för att möta sig själva. Alla kan delta i en tystnadsretreat men vi rekommenderar inte djupt deprimerade, psykiskt instabila och personer som gått igenom en större kris att delta.

Notera att all undervisning sker på engelska. 


Program

Komplett program presenteras inom kort.


En smak av Indien

Under veckan gästas det kanariska köket av Kailash en kock från Kerala, Indien. Det indiska köket tillför en autentisk och läcker touch till retreaten. Kailashs kunskap om olika stilar av indisk matlagning är omfattande och han är skicklig på att använda en mängd olika örter och kryddor för att skapa unika och smakrika rätter. Han använder färska örter från hotellets egen trädgård, lokala ingredienser och kryddor samt mixar det med tekniker från södra Indien allt för att skapa recept som tilltalar ett brett spektrum av smaker och preferenser.

På retreatet kommer Kailash att ta med sig sin expertis inom det veganska- och satwic-köket, samt sin omfattande kunskap om yogafilosofi, för att skapa näringsrika och utsökta måltider för deltagarna. Hans passion för hälsosam, smakrik matlagning, i kombination med hans engagemang för yogautbildning, gör honom till ett utmärkt tillskott på retreatet.

Deltagarna kan se fram emot tapas, paella, Papas arrugadas och andra kanariska specialiteter i symbios med Indiska läckerheter.


Gästande tibetansk munk

Under retreaten gästas vi av en tibetansk munk som delar med sig av andlig visdom, mindfulness-övningar för att lugna sinnet och finna inre ro, buddhismlära och andra andliga traditioner för en djupare förståelse av sambandet mellan kropp, sinne och själ.
Dessutom får du vägledning om hur du kan leva ett meningsfullt och medkännande liv gentemot dig själv och andra, vilket kan hjälpa alla deltagare att leva i harmoni med sin omgivning och samhälle. Don´t miss out!

Exempel på en dag under tystnadsperioden

Exempel på en dag under tystnadsperioden:

 • 07.30-8:30,  Gruppmeditation 
 • 08.30-9.30, Frukost 
 • 10.30-11.30, Gruppmeditation 
 • 11.30-1.00, Individuell meditation
 • 13.00-14.00, Lunch
 • 14.00-15.00, Vila
 • 15.00-16.30, Individuell meditation
 • 16.30-18.00, Te-paus
 • 18.00-19.00, Diskussion Individuell, «frågor & svar»  
 • 19.00-20.30, Gruppmeditation
 • 20.30, Vila

Fem fördelar med Silent Retreat

Fem fördelar med Silent Retreat (tytnadsretreat)

Ökad mindfulness Med konsekvent daglig meditationsövning kan du börja utveckla en större känsla av mindfulness eller närvarande medvetenhet. Detta kan hjälpa dig att bli mer anpassad till dina tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser, vilket gör att du kan observera dem utan att döma eller reagera.

Minskad stress och ångest Att delta i en längre period av tyst meditation kan hjälpa till att minska nivåerna av stress och ångest. Genom att tysta ditt sinne och släppa taget om negativa tankar och känslor kan du uppleva en större känsla av inre frid.

Förbättrad fokus och koncentration Genom att förbättra din förmåga att fokusera din uppmärksamhet och förbli närvarande i nuet kan du uppleva en förbättring av din totala koncentration och produktivitet. Detta kan vara användbart i både ditt personliga och professionella liv.

Större självmedvetenhet Genom tyst meditation kan du utveckla en djupare förståelse för dina egna tanke-, känsla- och beteendemönster. Denna ökade självmedvetenhet kan hjälpa dig att göra mer välgrundade val och leva ett mer autentiskt liv.

Förbättrad andlig tillväxt För dem som är intresserade av andlighet kan en tyst meditationsretreat erbjuda en unik möjlighet att fördjupa kontakten med den gudomliga eller högre kraften. Genom att spendera mer tid i tystnad och kontemplation kan du uppleva en större känsla av inre frid, anknytning och syfte.


Om instruktörerna

Riyas Babu har en djup passion och kunskap till de olika aspekterna inom yogautövning. Han har utbildat och instruerat i många länder och har nästan 20 års erfarenhet av yogaliv. Riyas Babu är, lever och lär yoga. Och han är bra på det! Riyas har även arbetat som journalist och skrivit romanen ‘In the Country of Longing’. Riyas Babu är även grundare av “The Varkala International Yoga Festival” liksom driver Satwik School of Yoga and Meditation i Varkala, Indien.

Följ Riyas, Satwik School of Yoga, på instagram @satwikschoolofyoga 

Mahendra Ji föddes och växte upp i Etah (U.P.), en stad nära Shankasya (Shakisha), en berömd buddhistisk plats. Under sin skolgång vid Gautam Buddha Inter College uppmuntrades Mahendra Ji att utforska yoga.

Mahendra Ji bröt sig från de ursprungliga planerna med sina studier och fortsättningen av familjeföretaget, lämnade hemmet och reste till Haridwar för att följa hans kallelse. Han följde Gayatri Pariwar på Shanti Kunj i 4 år och avslutade Post Graduate Diploma in Yoga Science från Deva Sanskrati University. Han tog sedan sin Master i Yoga Science från Uttarakhand Sanskrit University 2016. Hans ville specialisera sig i Ayurveda och genomförde en 6 månaders certifikatkurs i Ayurveda.

Han har fått ett emblem för erkännande och autenticitet genom att kvalificera sig till QCI (Quality Council of India) från Department of AYUSH i juni 2017. Sedan juli 2016 har Mahendra Ji varit aktivt associerad med Rishikul Yogshala i Rishikesh. Hans specialiseringsämnen inkluderar Pranayama, Meditation, Mudra och bandhas, Ayurveda, Shatkarma. Som han själv säger: 'En droppe erfarenhet och känsla är bättre än hundra teorier".

Kailash är en talangfull vegansk indisk kock och erfaren yogalärare med en passion för att använda örter och kryddor för att skapa läckra och hälsosamma växtbaserade måltider. Kailash började utöva yoga vid 11 års ålder och har sedan dess besökt många ashram över hela Indien, för att få en djup förståelse för yogafilosofin och dess koppling till en riktig kost.

2014 genomförde Kailash en 200-timmars yogalärarutbildning vid Sivananda Ashram i Neyyardam, Kerala, och tog examen från Advanced Yoga Teacher Training Course med 300 timmars utbildning. Denna omfattande bakgrund inom yoga har utformat Kailashs inställning till matlagning, eftersom han anser att en näringsrik kost är avgörande för fysiskt och mentalt välbefinnande.

Kailash har lång erfarenhet som kock, efter att ha arbetat på ett flertal yogafestivaler och retreater över hela Indien, specialiserat på vegansk mat och satwic-mat. Han har också genomfört workshops om rå veganism.


Om hotellet

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas