Open Water simläger på Korfu – med spektakulär simning till Albanien

Succén är tillbaka! Välkommen till ett historiskt simäventyr på Korfu, ön som har allt för öppet vatten-simmaren: klart vatten, behaglig tempereratur, dramatiska kustlinjer, finkorniga sandstränder och mystiska grottor. Ledare för resan är ingen mindre än simningens Rain Man, Micke Rosén, med ett program som välsignats av öns store simmare Spiros.

Tillsammans med Mikael Rosén och Tobias Marklund tar ni er fram längs vägarna i två minibussar runt sagoön Korfu på jakt efter fantastiska simningar vid så många som möjligt av Korfus alla stränder. Vi hittar storslagna lerformationer, avlägsna laguner och det klaraste vattnet i Medelhavet. Allt till tonerna av Zorba the Greek. Resan är också ett tillfälle att få användbar feedback på simteknik och simträning. Det finns gott om tid för alternativ träning såsom löprundor, yoga och styrketräning. Det stora äventyret blir att lugnt och tryggt simma de knappt fem kilometrarna till Albanien. Bedriften övervakas förutom av Tobias och Mikael även av Greklands och Albaniens kustbevakning.

Aktuella avresedatum:

  • 14 – 21 maj 2018  Den här avgången är fullbokad 
  • 24 sept – 1 oktober 2018, Sista bokningsdatum: 10 september
  • Avresa från Stockholm, Göteborg, Helsingfors eller Oslo

Pris från: 12 998:-

Begränsat antal platser!

Boka här

Hotellskatt tillkommer i Grekland


Bra att veta

Smått och gott som är bra att veta inför resan.
Vi har ett begränsat antal platser. Max 16 deltagare.

Vem kan delta

Du bör kunna simma 400 meter crawl obehindrat. 

Utrustning

  • Simglasögon, dolme, paddlar, badbyxor och våtdräkt.
  • En komplett packningslista kommer innan avresa

Detta ingår

  • Flyg tur och retur Korfu från Stockholm, Göteborg eller Oslo
  • Boende, del i dubbelrum
  • Transfer och mat på flyget
  • Halvpension (frukost/middag)
  • Träning enligt program inkl. transporter

Boende

Vi bor på hotellet Aeolos Beach Resort med All inclusive som bas. Hotellet har fått utmärkelsen inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet. Här har du en fantastisk vy över stranden.


Veckans program

Måndag: Ankomst och incheckning på hotell Aeolos Beach Resort.

Tisdag: Vi tar minibussarna, åker upp på Korfus högsta punkt 917 meter över havet och tittar ut över Albanien och över vikarna där vi ska simma. När vi kommit ner svalkar vi oss i det kristallklara havet i vikarna vid Kassiopi och Kalami. Vi gör även en filmning av våra simningar och screenar våra kroppar inför veckans simträning.

Onsdag: Vi åker till munkklostret Paleokastritsa och simmar runt klippformationer och in i grottor. Efteråt tar vi en fika i klosterträdgården och lyssnar på munkar som berättar om klosterlivet. På kvällen besöker vi Korfu stad som finns på världsarvslistan.

Torsdag: Vi simmar mellan de finkorniga sandstränderna Glifada och Pelekas. Vi ser hur länge vi kan hålla vår optimala armtagsfrekvens. Vi simmar även ett tufft pass i öns femtiometersbassäng.

Fredag: Vi tar bussarna och upptäcker nya vikar och stränder som surfare letande efter den perfekta vågen.

Lördag: Vi simmar till Albanien. På plats i Albanien utforskar vi landet under några timmar och äter lokal mat. Sedan åker vi båt tillbaka. Kvällen tillbringar vi i Korfu gamla stad.

Söndag: Vi gör det vi tyckte bäst om under hela veckan. En gång till.

Måndag: Hemresa. 

Vi reserverar oss för justeringar i programmet. Programmet kan komma att ändras pga oförutsedda händelser, väder, vind mm.

I samarbete med Mikael Rosén

Mikael Rosén är The Rain Man of Swimming och förbundskapten för svenska landslaget i öppet vatten. Tillsammans med en kunnig kollega guidar han er genom sagolika Korfus klara vatten.