Open Water simläger på Korfu – med spektakulär simning till Albanien

Succén är tillbaka! Välkommen till ett historiskt simäventyr på Korfu, ön som har allt för öppet vatten-simmaren: klart vatten, behaglig temperatur, dramatiska kustlinjer, finkorniga sandstränder och mystiska grottor. Ledare för resan är inga mindre än simningens Rain Man Micke Rosén och Norrbottningen med svar på allt Tobias Marklund.

Det här är inget träningsläger. Se det som en blandning mellan ett sommarlov för vuxna och en häpnadsväckande upptäcktsfärd. Tillsammans med Micke & Tobbe tar ni er fram längs vägarna i två minibussar runt ön på jakt efter fantastiska simningar vid så många som möjligt av Korfus alla stränder. Vi hittar storslagna lerformationer, avlägsna laguner och det klaraste vattnet i Medelhavet. Kanske också sjölejon, delfiner och flamingos. Allt till tonerna av Zorba the Greek. Resan är också ett tillfälle att få användbar feedback på simteknik och simträning. Det finns gott om tid för alternativ träning såsom löprundor, yoga och styrketräning. Det stora äventyret blir att lugnt och tryggt simma de knappt fem kilometrarna till Albanien. Bedriften övervakas förutom av Tobias och Mikael även av Greklands och Albaniens kustbevakning.

Simningen

Vi försöker simma två gånger om dagen och söker efter den härligaste platsen på Korfu för dagen. Programmet är preliminärt.
All träning sker på egen risk. och ledarna ansvarar för träning, transporter och hålltider samt alla de delar som är relaterade till träningsprogrammet. Det är bara att luta sig tillbaka. 

Vem kan delta?

Du bör kunna simma 400 meter crawl i bassäng. Även om vi simmar längre ibland så kommer vi inte att stressa dig.

Pris från: 16 498:- 

Darum: 26 sep - 3 okt 2022 

Hotell: Nafsika 

Avreseorter: Stockholm & Köpenhamn 

Flygtider: Se flygtider här. 

Det här ingår:

 • Flyg (t/r) inkl bagage och skatter
 • Mat ombord på flyget
 • Transfer
 • Boende del i dubbelrum
 • Halvpension
 • Skräddarsytt program inkl alla transporter 
 • Simning till Albanien inkl alla tillstånd

* Enkelrumstillägg 1500:- 

BOKA

Vi har ett begränsat antal platser. Max 16 deltagare.

Hotellskatt tillkommer i Grekland

Bra att veta om Apollos gruppresor 

Kontakta oss: [email protected] 

 


Bra att veta

Smått och gott som är bra att veta inför resan.

Utrustning

Förutom de primära sakerna som kläder för varmt och kallt väder, hygienartiklar, solglasögon, solkräm, keps följer några tips.

 • Simkläder.
 • Träningskläder.
 • Våtdräkt för simning
 • Simglasögon (2 par)
 • Dolme och paddlar och simfenor om du gillar att använda det.
 • Skor för eventuella löppass
 • Shorts och topp. Dubbel uppsättning (minst)
 • Varm tröja för (eventuellt) svala kvällar
 • Regnjacka
 • Pengar (Euro funkar även i Albanien)
 • Vaselin
 • Något att läsa.

Simningen till Albanien (ingår)

Simningen mellan Korfu och Albanien är en av veckans höjdpunkter. Att tidig morgon simma från Grekland för att en timma senare gå iland i ett annat land är en upplevelse. Vi bjuds på en fin lunch i Ksamil, stadsvandrar i Saranda och tar sen båt tillbaka till Korfu.
Att simma till Albanien kräver tillstånd från ländernas myndigheter samt att vi supportar med båtar som skall säkra simningen över från båttrafik. Vi som simmar behöver även ha dokumenterat god hälsa. Blodtryck och lungstatus behöver vara utan anmärkning. Vi rekommenderar att du innan avresa besöker din husläkare och får ett intyg (på engelska) över din hälsostatus. Har du inte gjort en obligatorisk läkarundersökning kommer vi erbjuda detta på Korfu utan kostnad.

Se vad tidigare deltagare tyckt om resan:

”Vilken vecka vi haft. Trodde inte att det kunde vara så härligt att simma. Det var verkligen mer än jag kunnat drömma om och precis vad jag ville få. Tack alla för en grym vecka. Jag vill tillbaks! /MW"

”Tusen tack för en underbar resa!! Det blev bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Tack Micke och Tobbe för all coachning och för alla fina ställen att simma på! Och Albanien - vilken grej! Så stolt över det. Jag fick en av de mer minnesvärda födelsedagarna trots den ojämna siffran. /SS"

”Stort tack till alla för en oförglömlig resa! Vilka minnen vi skapat tillsammans. Micke och Tobbe: Ni är bäst! /ST"

”Tack till alla, ni är himla härlig gäng! Jag trivdes jätte bra från första början. Det var bara roligt! /TF"

”Jag vill också tacka er alla för en otroligt fin vecka som innehöll allt man kunde förvänta sig. Ha nu en bra höst och lev på denna vecka vi hade. /LL"

”Tack för en härlig resa tillsammans med er. Vilket gäng! Jag är så imponerad över alla och hur ni bara utmanade er själva gång efter annan. Jag har lärt mig så mycket. Tack Tobbe o Micke för att ni e ni!! Helt grymma på det ni gör. /HM"


"Ja stort tack till våra fantastiska ledare och alla ni härliga människor som gjort veckan till ett underbart äventyr. Så otroligt fylld med härlig energi tack vare er. /AF"

”Stort tack till Superledarna för en fantastisk vecka! /PD"

”Gav en grym energi, riktigt kul att prova pass man inte gjort innan. Jättebra instruktörer. Håkan Rudberg – april 2018

”Tack ni alla vackra människor för världens bästa vecka!! Vi hörs och vi ses! /CM"


Våra ledare och instruktörer


 

Mikael Rosén kallas “The Rain Man of Swimming” och förbundskapten för svenska landslaget i öppet vatten. Han är författare för boken “Öppet Vatten - Simningens historia, vetenskap och träning” som nu finns översatt till engelska. Som aktiv vann han Vansbrosimningen tre gånger, 19 SM-guld och var tvåa på Världscupen. Som vuxen motionär har han slagit Europarekord i masterssimning och varit sexa på Ö TILL Ö Swimrun World Championships. Han delar han simtips varje dag på sitt instagramkonto @human_ambition som också är namnet på hans vuxensimgrupp.

Tobias Marklund från Hortlax i Norrbotten var under många år Sveriges bästa ryggsimmare. Förutom mängder av SM-guld har han också ett VM-guld i lagkapp. Tobias är Ironman finisher och har varit sjua på Ö TILL Ö Swimrun World Championships. Han coachar vuxna i Norrbotten i vuxensimgruppen Simma i Norr. Tillsammans har de bästa vännerna runt 40 SM-guld i simning. De har lett resan till Korfu sedan 2016. 

Podförslag inför resan

SMOGCAST: Love Changes Everything with Mikael Rosen

Boktips

Öppet vatten: simningens historia, vetenskap och träning


Om boendet


 

Hotell Nafsika

Vi bor på hotell Nafsika med halvpension som bas som ligger i rofyllda, lummiga omgivningar i Dassia på Korfu. Här bor du med havet som granne samt ett stort grönskande poolområde. Till kvällen är det trevligt att strosa in till centrum i Dassia där det finns ett härligt utbud av restauranger, barer och butiker där vi kan prata om dagens simningar.