Mountainbikeläger med Calle Friberg, för nybörjare | 2022

Följ med två av Sveriges bästa mountainbikescyklister på en veckas rolig och givande mountainbikecykling på Fuerteventura för nybörjare. Vi bor på sporthotellet Playitas Resort, med närhet till fina vägar, stigar och backar.

Nybörjarläger

Det här lägret vänder sig till dig som inte har cyklat så mycket MTB men vill lära dig mer. Vi ser gärna att du har viss mtb-vana, men du behöver inte ha tävlat. Under veckan kommer vi lära ut grunderna i MTB och teknikträning. Dessutom blir det materialgenomgång och några längre rundor med fikastopp. Bra mtb-cyklar finns att hyra på Playitas. 


Programmet

Under veckan kör vi grunderna i MTB, teknikträning, materialgenomgång, några längre rundor, med fikastopp såklart.

Även distansträning, teknikträning, intervaller. Vi cyklar vägar stigar och backar. Fuerteventuras karga lavalandskap bjuder upp till både långa sköna åk och spektakulära platser. Distanspassen lägger vi på ca 3-4 timmar inkl stopp.  Vi kommer även köra gym/core-övningar som gör dig till en bättre cyklist i gymmet

Preliminärt program

Preliminärt program kommer inom kort


Terräng

Blandat asfalt, grusväg samt stigar av stenig/grusig karaktär. Utanför dörren väntar grusvägar, öken, bergspass och sköna rundor med crosscountrycykel. 


Ta med dig

 • Egen välservad cykel. Fräscha däck, helst med extra tjocka sidor. 
 • Multiverktyg
 • Slang
 • Pump
 • Regnjacka
 • Vindväst
 • Arm & benvärmare 

Cykel - Ta med egen

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.
Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgången på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Novair:
400 sek enkel väg/800 sek tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här

SAS:
350 sek enkel väg/700 sek tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Cykel finns att hyra på Playitas för dig som inte tar med egen. 

f

Uppdaterad information
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala

Pris från 10 998:-

Datum & avreseorter:
4-11 feb 2022

Avreseort
Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Hotell: Playitas Resort

Flygtider: Se flygtiderna här. 

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur, inkl bagage
 • Mat på flyget
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer) 
 • Del i dubbelrum på Playiats Resort
 • 6 dagars cykelpass enligt program 
 • Halvpension

​​​​* Enkelrumstillägg 2 500:-

Begränsat antal platser. 

Bra att veta om Apollos gruppresor.


Kontakta oss:
Mejl: [email protected]


Om ledarna

Veckan leds av Calle Friberg med sidekick. 

Calle Friberg

Calle har varit MTB-proffs i över 10 år och flerfaldig svensk mästare. Nu senast i cross country 2015 och landslagsman i MTB Cross Country. Han började tävla 1992 och blev proffs år 2000.

Tommy Johansson

Tommy ”Cross-Tompa” Johansson är en legend inom svensk mtb och var med när allt började på tidigt 90-tal. Han är även f.d lärare på Cykelgymnasiet i Vansbro och har både EM och VM-silver i Downhill på meritlistan. Numera är han bäst i Sverige på att bygga MTB-banor och pump tracks, vilket han gör på heltid.


Om hotellet

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort