Meditationskurs - 100-timmar

NYHET! Meditation teacher training - 2 veckor/100-timmar.
Vad är meditation? Är det tystnad eller medvetenhet? Är det en idé eller en tanke? Denna kurs är utformad för att utforska det mänskliga sinnets okända territorier genom att blanda gammal kunskap och modern vetenskaplig visdom. Denna kurs är en praktisk och filosofisk introduktion till meditation, som gör det möjligt för dig som elev att utveckla självpraktik integrerat i vardagen och dela denna kunskap med andra.

Kursen sker i samarbete med Satwik School of Yoga (India) och leds av guru Riyas Babu, som har tränat under olika mästare i Indien och andra länder runt om i världen. Riyas har lång erfarenhet av att leda både meditations- och Asana klasser över hela världen.


Vad ingår i kursen?

I resans pris ingår det mesta du behöver inkl resa, boende och måltider. Meditationskursen är uppdelad i två delar:

 • Filosofi, historia och intellektuell förståelse av meditation
 • Träning och tekniker

Filosofiklasserna kommer till övervägande del att baseras på hinduismen och dess undervisning om sinnet och jaget samt en allmän medvetenhet om olika former av meditation som utövas i olika kulturer och religiösa bakgrunder. Kursen kommer att kretsa kring olika andningstekniker, koncentrationsmetoder och praktiska lektioner. Du kommer att få verktyg och metoder som kan hjälpa dig i din process att göra meditation till en del av din dagliga praktik. Varje session kommer också att ha ett interaktionssegment där en plattform formas för att diskutera och utforska individuella och kollektiva erfarenheter.

Nyckelfokus

 • Avslappning, Meditation och Filosofi
 • Guidade sessioner och individuell träning
 • Andning och mindfulness
 • Stresshantering, ångest, depression och psykisk hälsa
 • Tekniker och metoder

Vem kan delta?

Alla som gillar yoga och är intresserade av att lära sig mer om meditation kan delta på denna meditationskurs. 
OBS! - yogalärarna kommer lära ut yogan på engelska, därför är grundläggande engelskkunskaper ett måste för att få ut som mest av denna meditationskurs.


Hur anmäler jag mig?

För att delta i denna 100-timmars (2 veckor) meditationskurs, boka dig genom att fylla i bokningsformuläret som du klickar på här på sidan i det blå fältet "anmäl dig till resan". Du kommer att få din slutbokning 2–5 arbetsdagar efter att du fyllt i formuläret.

Veckornas dagsprogram

Vecka 1:

07.30 Morgonmeditation och Pranayama

08.30 Traditionell Hatha Yoga

10.00 Frukost

11.30 Filosofi, meditation och vetenskap

13.30 Middag

14.00 Mantrainlärning

16.00 Pranayama, Bandha och Kriya

18.00 Kvällsmeditation

19.00 Middag

20.30 Chanting (alternativa dagar)

Vecka 2:

07.30 Morgonmeditation och Pranayama

08.30 Ashtanga Yoga

10.00 Frukost

11.30 Filosofi, Meditationstekniker

13.30 Frukost

14.00 Mantrainlärning

16.00 Pranayama, Kriya och Bandhas

18.00 Kvällsmeditation

19.00 Middag

20.30 Chanting (alternativa dagar)

En dag varje vecka blir det en ledig dag, här kan du göra precis vad du vill.

Info om veckan

Pris från: 24.998 SEK

Datum & hotell:
4-18 september 2022, Porto Myrina - powered by Playitas

6-20 januari 2023, La Pared - powered by Playitas

Avreseorter: Stockholm, Köpenham & Göteborg

Detta är inkluderat:

 • Yogaretreat 100 timmar
 • Flyg tur och retur
 • Mat ombord på planet
 • Bagage 20 kg + handbagage
 • Transfer tur och retur
 • Rum i delat dubbelrum *
 • Helpension (frukost, lunch och kvällsbuffé)
 • Hotell & träningsanläggning i toppklass

* Enkelrumstillägg 2500:-/per vecka

Anmäl dig - Porto Myrina

Anmäl dig - La Pared

Kontakt os: [email protected]


Om instruktörerna


 

Riyas Babu är passionerad och har mycket kunskap om de olika aspekterna av yogautövning. Han har tränat och instruerat i många länder och har nästan 20 års erfarenhet av yoga. Riyas Babu försörjer sig på att lära ut yoga – och han är bra på det! Riyas driver Satwik School of Yoga and Meditation i Varkala, Indien. Riyas har även arbetat som journalist och skrivit romanen 'I längtans land'. Han är grundaren av "The Varkala International Yoga Festival".

Riyas kommer att vara lärare på alla kurser och retreater hösten 2022 och vintern 2023.

Följ Riyas ’Satwik School of Yoga på instagram @satwikschoolofyoga

Sujeesh Jayakumar är en insiktsfull lärare med en stor passion för yogaövningar. Han har utbildats av många olika mästare i Indien i över tio år och började dela med sig av sina egna kunskaper för 5 år sedan. Sujeesh har en mångsidig undervisningsstil utvecklad genom att blanda olika stilar av asanaträning utöver Kalari och andningstekniker. Han undervisar i Hatha, Ashtange, Pranayama, Adjustment och Alignment. Han är född i Kerala och har ett mänskligt sätt att kommunicera. Han har 5 års erfarenhet av undervisning med internationella studenter på olika skolor i Indien.

Han är en certifierad yogaallianslärare och har kunskaper i ayurveda. Han delar med sig av all sin kunskap i sina klasser som passar alla oavsett nivå.

Sujeesh kommer att undervisa i alla kurser och retreater hösten 2022 och vintern 2023.

Manoranjan Chand är en yogalärare dedikerad till att dela sin kunskap om Patanjali Yoga med världen. Han föddes i Orissa och hade en stark önskan att hitta svar på livet på en högre nivå redan från barndomen. Den lilla byn han kom ifrån hade inte de möjligheter han ville. Under dramatiska omständigheter när han var 16, härjade en cyklon Orissa och han lämnade Manoranjan i jakt på svar.

Han hamnade i New Delhi och fick kämpa för att överleva under omänskliga förhållanden av fattigdom och slaveri. Efter ett tillfälligt möte med en generös resenär bestämde han sig för att flytta till Kerala. Detta var början på hans yogaresa. Hans spännande resa har gjort honom väldigt personlig i hans sätt att lära ut.

Hans klasser präglas av hans personliga erfarenheter. Han har aldrig gett upp lärandet och finner alla möjligheter att finslipa sina kunskaper med certifieringar och examina inom sitt område. Han har nästan 10 års erfarenhet av undervisning och harvärlden över. Manoranjan kommer att undervisa på alla kurser och retreater hösten 2022.

Mahendra Ji föddes och växte upp i Etah (U.P.), en stad nära Shankasya (Shakisha), en berömd buddhistisk plats. Under sin skolgång vid Gautam Buddha Inter College uppmuntrades Mahendra Ji att utforska yoga.

Mahendra Ji bröt sig från de ursprungliga planerna med sina studier och fortsättningen av familjeföretaget, lämnade hemmet och reste till Haridwar för att följa hans kallelse. Han följde Gayatri Pariwar på Shanti Kunj i 4 år och avslutade Post Graduate Diploma in Yoga Science från Deva Sanskrati University. Han tog sedan sin Master i Yoga Science från Uttarakhand Sanskrit University 2016. Hans ville specialisera sig i Ayurveda och genomförde en 6 månaders certifikatkurs i Ayurveda.

Han har fått ett emblem för erkännande och autenticitet genom att kvalificera sig till QCI (Quality Council of India) från Department of AYUSH i juni 2017. Sedan juli 2016 har Mahendra Ji varit aktivt associerad med Rishikul Yogshala i Rishikesh. Hans specialiseringsämnen inkluderar Pranayama, Meditation, Mudra och bandhas, Ayurveda, Shatkarma.

Som han själv säger: 'En droppe erfarenhet och känsla är bättre än hundra teorier.' Mahendra Ji kommer att undervisa i alla kurser och retreater under vintern 2023.


Om hotellen


 

Porto Myrina – powered by Playitas

Porto Myrina – powered by Playitas är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester i natursköna omgivningar på orörda Limnos. Hotellet erbjuder ett mångsidigt utbud av sport och träning - starta dagen med ett yogapass, träna i det nybyggda och välutrustade gymmet, få upp flåset i WOD-boxen eller delta i ledarledd gruppträning. Du kan också spela tennis eller padel på någon av hotellets banor, ge dig ut och SUP:a eller cykla i de vackra omgivningarna.

Läs mer om Porto Myrina - powered by Playitas

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas