Yoga i Kappadokien med Hollie Tang-Smith, NZ

NYHET! Välkommen på ännu en fantastik yogaweekend till spektakulära Kappadokien! Tillsammans med vår yoga- instruktör tar vi dig till en annorlunda weekend i lilla byn Üçhisar utanför Göreme, Kappadokien. Här yogar vi som i en saga, med historia och kultur runt varje hörn tillsammans svenska yogaläraren Hollie Tang- Smith, nu bosatt i Christchurch Nya Zeeland.

De tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong och det makalösa landskapet skapar en unik och mystisk atmosfär i Kappadokien-området som bara måste upplevas! Under resan bor vi på mysiga Kistar Hotel och har hela hotellet för oss själva. Hotellet är perfekt för yoga både inne och ute och präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas!


Om yogan

Denna vecka kör vi Iyengaryoga som är en hathayoga. Iyengaryoga är en form av yoga som skapats av en av världens främsta yogalärare och yogaformen utmärker sig genom att yogaposer korrigeras och underlättas genom flitigt användande av hjälpmedel som klossar och remmar. I Iyengaryogan läggs stor vikt vid att utveckla styrka, uthållighet, smidighet och balans, samt koncentration och meditation.

Genom att arbeta med ett system av asanas försöker iyengaryoga förena kropp, sinne och ande, för hälsa och välbefinnande. Yogaformen försöker lösa upp det moderna livets anspänningar, och på så vis underlätta fullkomligt fysiskt och psykiskt välmående.

Vi börjar den första dagen med stående positioner på morgonen, väcker din kropp och sinne och ställer oss upp för dagen. Varje eftermiddag blir en tystare övning för att återställa vår energi.

Se program för resan


Vem kan delta

Denna resa är för dig som gillar att yoga. Du behöver inte vara jättevan men du bör ha kört yoga tidigare. Resan är inget retreat med bara yogafokus, vi samlar också kraft och energi i naturen, går promenader och för de som vill flyger vi ballong (mot avgift).


Packa ner följande i resväskan:

 • Ett öppet sinne mot roliga och stärkande övningar i en vacker miljö!
 • 2 yogablock
 • Ett yogabälte
 • En yogamatta
 • Träningskläder för varmt väder (dagtid)
 • Kläder för svalt väder (morgon och kväll)
 • Träningskläder för tidiga morgnar
 • Skor för vandring

Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll

Just nu! 500:- rabatt om du bokar innan 31 januari! 

Pris: 8 498 kr 7998:-

Datum: 27-31 mar 2019

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack
 • 30 kg incheckat bagage
 • Transfer till och från hotell
 • Del i dubbelrum på Hotell Kistar 4 nätter
 • Yoga enligt program       
 • Frukost, lunch och middag dag 2-4. Frukost även dag 5. 

Max 20 deltagare! Boka senast två veckor innan avresa.

Boka

Om Hollie Tang-Smith

Hollie Tang-Smith har alltid haft en passion för rörelse! Hennes imponerande bakgrund inom träning inkluderar allt från MMA, marathonlöpning, bergsvandring, suring och skidåkning – men inget fyller henne av glädje så mycket som lyengar Yoga. Yogan ger henne en chans att varva ner och hitta lugn i både kropp och själ. Hon är certifierad yogalärare och har tränat med Pixie Lillas som seniorlärare i Sydney. Hon är en välkänd lärare i Sydney, Hong-Kong, Nya Zeeland och Indien tillsammans med lyengar yoga-familjen. Hollie lär ut yoga till ett brett spann av klienter på olika nivåer – alltid med energi, entusiasm och med löftet om att klasserna alltid är dynamiska och utmanande samtidigt som de är peppande och roliga!

Vår lokalguide 

De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.


Flyg, biljett och pass

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.  


Om boendet Kistar Hotel

Hotellet har 10 rum och ligger i den lilla byn Üçhisar med spektakulär utsikt över Pigeon Valley och grannbyn Göreme. Varje rum är inrett i egen unik stil och är rena, fräscha och bekväma. Vissa rum i grottstil. Äldsta rummet byggdes för över 500 år sedan. Vi yogar i grottsalen och utomhus på terrassen. Vi tar oss också ut till platser dagtid för att yoga i spektakulär miljö. Vi njuter av god frukost och goda middagar. Lunch och middagar intas ibland på olika restauranger i Göreme, allt är förbokat, bekvämt och ordnat. Alla rum har dusch, wc. Wifi finns i allmänna utrymmen.

Maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass.