Den här resan är fullbokad, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

Yogaweekend i Kappadokien med Hollie

NYHET! Välkommen på en fantastik yogaweekend till spektakulära Kappadokien! Här yogar vi i sagolandskap och vandrar i spektakulär miljö där varje hörn bjuder på en upplevelse. Tillsammans med vår svenska yogainstruktör Hollie Tang tar vi dig till en annorlunda weekend i lilla byn Üçhisar utanför Göreme, Kappadokien.

Här yogar vi som i en saga, med historia och kultur runt varje hörn tillsammans svenska yogaläraren Hollie Tang-Smith. De tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong och det makalösa landskapet skapar en unik och mystisk atmosfär i Kappadokien-området som bara måste upplevas! Under resan bor vi på mysiga Kistar Hotel och har hela hotellet för oss själva. Hotellet är perfekt för yoga både inne och ute och präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas! Vi testar olika yogaformer och får tid att vandra med lokalguide i Kappadokiens makalösa platser.


Om yogan

Se veckans program

Denna weekend provar vi olika typer av yoga.  Vi lägger stor vikt vid att utveckla styrka, uthållighet, smidighet och balans, samt koncentration och meditation. Vi börjar den första dagen med stående positioner på morgonen, väcker din kropp och sinne och förbereder oss upp för dagen. Varje eftermiddag blir en tystare övning för att återställa vår energi. Vi kommer också erbjuda frågestund med Hollie liksom möjlighet till extra yogapass vid behov. 

Mindful Hatha Yoga - en lugn och samtidigt fysiskt yogaform. Vi känner in kroppen och iakttar vår andning medan vi yogar.  

Surya Namaskar Yoga - Yoga med olika kraftfulla yogaposer, känd för att ha en stor positiv inverkan på kropp och själ.

Hatha & meditation Yoga - En av de vanligaste yogaformerna tillsammans med meditationsyoga.

Yoga för höfter, rygg och axlar i olika former.

Restorative & mindful Yoga - en meditativ och terapeutisk form av yoga för att skapa återhämtning. I mjuka positioner slappnar kroppen av.

Pranayama & Yoga Nidra - andningsövningar och djupåavslappningsövningar.


Vem kan delta

Denna resa är för dig som gillar att yoga. Du behöver inte vara jättevan men du bör ha kört yoga tidigare. Resan är inget retreat med bara yogafokus, vi samlar också kraft och energi i naturen, går promenader och för de som vill flyger vi ballong (mot avgift).


Packa ner följande i resväskan:

 • Ett öppet sinne mot roliga och stärkande övningar i en vacker miljö!
 • En yogamatta
 • 2 yogablock och ett yogabälte (valfritt)
 • Träningskläder för varmt väder (dagtid)
 • Kläder för svalt väder (morgon och kväll)
 • Träningskläder för tidiga morgnar
 • Skor för vandring

Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll

Pris: 7 498:- Sista bokningsdag 29 september. 

Datum: 2-6 okt 2019

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack
 • 30 kg incheckat bagage
 • Transfer till och från hotell
 • Del i dubbelrum på Hotell Kistar 4 nätter
 • Yoga enligt program       
 • Helpension - Frukost, lunch och middag dag 2-4. Frukost även dag 5.

​​* Enkelrumstillägg 3200:-

Max 20 deltagare! Boka senast två veckor innan avresa.

Fullbokad. Se andra träningsresor här.

Om Hollie Tang-Smith

Hollie Tang-Smith har alltid haft en passion för rörelse! Hennes imponerande bakgrund inom träning inkluderar allt från MMA, marathonlöpning, bergsvandring, suring och skidåkning – men inget fyller henne av glädje så mycket som lyengar Yoga. Yogan ger henne en chans att varva ner och hitta lugn i både kropp och själ. Hon är certifierad yogalärare och har tränat med Pixie Lillas som seniorlärare i Sydney. Hon är en välkänd lärare i Sydney, Hong-Kong, Nya Zeeland och Indien tillsammans med lyengar yoga-familjen. Hollie lär ut yoga till ett brett spann av klienter på olika nivåer – alltid med energi, entusiasm och med löftet om att klasserna alltid är dynamiska och utmanande samtidigt som de är peppande och roliga!

Vår lokalguide 

De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.


Flyg, biljett och pass

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.  


Om boendet Kistar Hotel

Hotellet har 10 rum och ligger i den lilla byn Üçhisar med spektakulär utsikt över Pigeon Valley och grannbyn Göreme. Varje rum är inrett i egen unik stil och är rena, fräscha och bekväma. Vissa rum i grottstil. Äldsta rummet byggdes för över 500 år sedan. Vi yogar i grottsalen och utomhus på terrassen. Vi tar oss också ut till platser dagtid för att yoga i spektakulär miljö. Vi njuter av god frukost och goda middagar. Lunch och middagar intas ibland på olika restauranger i Göreme, allt är förbokat, bekvämt och ordnat. Alla rum har dusch, wc. Wifi finns i allmänna utrymmen.

Maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass.