Yogaweekend i Kappadokien med Hollie

NYHET! Välkommen på en fantastik yogaweekend till spektakulära Kappadokien! Här yogar vi i sagolandskap och vandrar i spektakulär miljö där varje hörn bjuder på en upplevelse. Tillsammans med vår svenska yogainstruktör Hollie Tang tar vi dig till en annorlunda weekend i lilla byn Üçhisar utanför Göreme, Kappadokien.

Här yogar vi som i en saga, med historia och kultur runt varje hörn tillsammans svenska yogaläraren Hollie Tang-Smith. De tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong och det makalösa landskapet skapar en unik och mystisk atmosfär i Kappadokien-området som bara måste upplevas! Under resan bor vi på mysiga Kistar Hotel och har hela hotellet för oss själva. Hotellet är perfekt för yoga både inne och ute och präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas! Vi testar olika yogaformer och får tid att vandra med lokalguide i Kappadokiens makalösa platser.


Om yogan

Se veckans program

Denna weekend provar vi olika typer av yoga.  Vi lägger stor vikt vid att utveckla styrka, uthållighet, smidighet och balans, samt koncentration och meditation. Vi börjar den första dagen med stående positioner på morgonen, väcker din kropp och sinne och förbereder oss upp för dagen. Varje eftermiddag blir en tystare övning för att återställa vår energi. Vi kommer också erbjuda frågestund med Hollie liksom möjlighet till extra yogapass vid behov. 

Mindful Hatha Yoga - en lugn och samtidigt fysiskt yogaform. Vi känner in kroppen och iakttar vår andning medan vi yogar.  

Surya Namaskar Yoga - Yoga med olika kraftfulla yogaposer, känd för att ha en stor positiv inverkan på kropp och själ.

Hatha & meditation Yoga - En av de vanligaste yogaformerna tillsammans med meditationsyoga.

Yoga för höfter, rygg och axlar i olika former.

Restorative & mindful Yoga - en meditativ och terapeutisk form av yoga för att skapa återhämtning. I mjuka positioner slappnar kroppen av.

Pranayama & Yoga Nidra - andningsövningar och djupåavslappningsövningar.


Vem kan delta

Denna resa är för dig som gillar att yoga. Du behöver inte vara jättevan men du bör ha kört yoga tidigare. Resan är inget retreat med bara yogafokus, vi samlar också kraft och energi i naturen, går promenader och för de som vill flyger vi ballong (mot avgift).


Packa ner följande i resväskan:

 • Ett öppet sinne mot roliga och stärkande övningar i en vacker miljö!
 • En yogamatta
 • 2 yogablock och ett yogabälte (valfritt)
 • Träningskläder för varmt väder (dagtid)
 • Kläder för svalt väder (morgon och kväll)
 • Träningskläder för tidiga morgnar
 • Skor för vandring

Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll

Pris: 9 498:-  

Datum: 7-11 okt 2020

Avreseort: Stockholm & Köpenhamn

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack
 • 30 kg incheckat bagage
 • Transfer till och från hotell
 • Del i dubbelrum på Hotell Kistar 4 nätter
 • Yoga enligt program       
 • Helpension - Frukost, lunch och middag dag 2-4. Frukost även dag 5.

​​* Enkelrumstillägg 3200:-

Flygtider:
Notera att flygtiderna är preliminära och kan komma att ändras.

Arlanda-Istanbul 11.25-15.55
Istanbul-Kayseri 17.30-19.05

Kayseri-Istanbul 14.45-16.30
Istanbul-Arlanda 19.35-22.05

Köpenhamn-Istanbul 11.15-15.30
Istanbul-Kayseri 17.30-19.05

Kayseri-Istanbul 14.45-16.30
Istanbul-Köpenhamn 19.40-21.55

Max 20 deltagare!

Bra att veta om Apollos gruppresor med reguljärflyg

Boka

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]
Telefon: 08-519 307 07
Öppettider: måndag-fredag 9-16

Om Hollie Tang-Smith

Hej, jag heter Hollie och ser verkligen fram emot att komma tillbaka och undervisa på den här fantastiska yogaresan i magiska Kappadokien! Det ska bli underbart att bygga vidare på den grund som vi började bygga under senaste resan, och för dig som inte var med då – varmt välkommen nu!! Resan är utformad för att öka cirkulationen, rörligheten, flexibiliteten och styrkan i kroppen. Med avslappning i slutet av varje pass kommer du även få gott om tid för att stressa ner och ladda batterierna. 

Jag har tränat yoga i 20 år och är certifierad Iyengar-yogalärare. Iyengar fokuserar på olika delar av kroppen såväl som andning och mentalt fokus. Jag tycker om att jobba med manuell/verbal justering i yogan för att hjälpa alla att lära känna sin kropp genom yoga och avslappning. Jag är född i Sverige men mina föräldrar kommer från Hong Kong och sedan 2002 har jag bott i Nya Zeeland. Mina två döttrar och min make håller mig levande och vi älskar Christchurch för stadens närhet och enkla tillgång till utomhusaktiviteter. 

Jag älskar att få dela med mig av yogan till alla människor – oavsett samhällsklass och bakgrund – och ser fram emot att se er snart!

Vår lokalguide 

De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.


Flyg, biljett och pass

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.  


Om boendet Kistar Hotel

Hotellet har 10 rum och ligger i den lilla byn Üçhisar med spektakulär utsikt över Pigeon Valley och grannbyn Göreme. Varje rum är inrett i egen unik stil och är rena, fräscha och bekväma. Vissa rum i grottstil. Äldsta rummet byggdes för över 500 år sedan. Vi yogar i grottsalen och utomhus på terrassen. Vi tar oss också ut till platser dagtid för att yoga i spektakulär miljö. Vi njuter av god frukost och goda middagar. Lunch och middagar intas ibland på olika restauranger i Göreme, allt är förbokat, bekvämt och ordnat. Alla rum har dusch, wc. Wifi finns i allmänna utrymmen.

Maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass.

Se vad tidigare deltagare tyckt om resan:

"Kombinationen vandring och yoga är oslagbar. Miljön magisk. Och Hollie var fantastisk, både som yogalärare och person."

"Boendet och den sagolika atmosfären i Kappadokien. Även Hollie som fick en att förstå yoga på ett helt nytt sätt."

"HOLLIE!!! Hotellet var magiskt och även miljön. Det var mkt bättre än jag trodde. Jag kommer att boka fler resor med Apollo, väldigt nöjd. Tack!"

"Hollie gjorde verkligen att denna resan blev helt fantastisk. Hon var så pedagogisk och behaglig att lyssna på. En perfekt mix av avslappning och roliga övningar."