Gravel week

Välkommen att rulla grusväg tillsammans med cyklisten Calle Friberg på härliga Limnos. Vi bor på Porto Myrina – powered by Playitas några enstaka kilometer utanför den genuina hamnbyn Myrina. Under veckan guidar vi dig på Limnos vackra vägar med så mycket grus som möjligt. Limnos är en småkuperad ö med många fina grusvägar, ojämna asfaltsvägar och magiska vyer. Vi njuter av ljumna vindar och passerar små byar i rafflande fart. Vi njuter även av fikastopp och lokal mat och dryck. Denna Gravelresa blir en fröjd för dig som gillar att cykla grus.


Vem kan delta?

Resan vänder sig till den vane cyklisten som gillar att träna på fina grus-och asfaltsvägar. Vi välkomnar MTB-cyklister, landsvägscyklister och gravel-cyklister. Klungvana är inte fel att ha då vi kommer köra i grupp. Vi kommer att köra långrundor i kuperad terräng så lite hemläxa med träningen är inte heller fel. Daglig cykling (6 dagar) med paus för fika och lunchpaus på passen.


Programmet

Under veckan kör vi distansträning, teknikträning och intervaller. Vi cyklar vägar, stigar och backar. Limnos varierade landskap bjuder upp till både långa sköna åk, tekniska partier och spektakulära platser. Distanspassen lägger vi på 3-5 timmar inklusive stopp. Vi kommer köra core-övningar för cyklister i hotellets gym och vi kommer gå igenom nutrition, material, tips & trix med mer. 

Preliminärt program

Preliminärt program

Mer detaljerat program kommuniceras närmare avresa.

Söndag: Resdag. Sätta ihop cykel och rulla lite. Middag och brief
Måndag: Långrunda 3-4 tim
Tisdag: Långrunda 4-5 tim
Onsdag: Långrunda 4-5 tim
Torsdag: Kortare runda 2-3 tim
Fredag: Långrunda 3-4 tim
Lördag: Långrunda 5 tim
Söndag: Resdag

Bra att ta med

Att ta med

 • Gravel eller cykelcross-cykel. Gärna lite bredare däck, ca 40-45mm. MTB funkar absolut men kan bli lite jobbigare.
  (gravelcykel finns att hyra)
 • Sadel eller ram-väska för t.ex. jacka, mat, punka-kit mm
 • Det är oftast sol och varmt så att kort-kort och kanske en väst är lagom.
 • Men alltid bra att ta med armvärmnare, väst, regnjacka, handskar.
 • Fotpump finns på plats. Begränsad möjlighet till delar och service.

För frågor ang utrustning och cyklingen mejla [email protected]

Medtag av egen cykel

Cykel - Ta med egen

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.
Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garantera platstillgången på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Novair:
400 sek enkel väg/800 sek tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här

SAS:
350 sek enkel väg/700 sek tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Cykel finns dock på plats för dig som ej vill ta med egen. Vi har ett antal gravelcyklar till uthyrning av märket Marin Lombard 1 samt Merida Silex 400.

Pris från: 14 298:-

Datum: 10-17 september 2023

Avreseort: Stockholm & Köpenhamn

Hotell: Porto Myrina – powered by Playitas 

Det här ingår:                            

 • Flyg tur/retur inkl. bagage
 • Transfer
 • Mat på flyget
 • Del i dubbelrum
 • Halvpension (frukost & middag)
 • Ledarledd träning enligt program 

* Enkelrumstillägg 3200:-

Boka resan här!

Begränsat antal platser. Minst 8, max 15 deltagare.

Kontakta oss:
Mejl: 
[email protected]

Om instruktören


 

Calle Friberg

Calle har varit MTB-proffs i över 10 år och flerfaldig svensk mästare. Nu senast i crosscountry 2015 och landslagsman i MTB Cross Country. Han började tävla 1992 och blev proffs år 2000. Ledare för Apollos MTB resor.


Om hotellet

Porto Myrina – powered by Playitas

Porto Myrina – powered by Playitas är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester i natursköna omgivningar på orörda Limnos. Hotellet erbjuder ett mångsidigt utbud av sport och träning - starta dagen med ett yogapass, träna i det nybyggda och välutrustade gymmet, få upp flåset i WOD-boxen eller delta i ledarledd gruppträning. Du kan också spela tennis eller padel på någon av hotellets banor, ge dig ut och SUP:a eller cykla i de vackra omgivningarna.

Läs mer om Porto Myrina - powered by Playitas