Apollo Sports SOLO

Vidamar, Madeira

NYHET! Apollo Sports SOLO åker till Madeira, kontrasternas ö som är känd för sin sagolika natur, hisnande vyer och höga berg. Längtar du efter ett äventyr där du får vandra längst med vattenfall, lyssna på spännande historia medan du besöker några av öns äldsta byar eller låter det lockande att se vågorna slå upp mot klipporna medan du kryper ner i bubbelpoolen på hotellet? Madeira är ön som inte lämnar någon oberörd, och denna resa är framtagen av erfarna guider för att låta dig se alla de guldkorn Madeira har att stoltsera med!


Om resan

Madeira kan liknas vid en flytande trädgård ute i Atlanten. Naturen är så nära Nya Zeeland du kan komma utan att lämna Europa, och landskapet skiftar mellan otillgängliga bergspassager, djupa dalar, lummig skog, öde hedar och fruktplantager.
Nere i Funchal, den livliga huvudstaden som breder ut sig likt en amfiteater på sluttningen ner mot Atlanten, är vädret behagligt året om. Här vajar bananpalmer ovanför dig när du promenerar längst gatorna, på fruktmarknaderna kan du testa hela åtta olika sorter passionsfrukt och inte sällan får man med sig en bit sockerrör att tugga på.

Lämnar vi huvudstaden bakom oss, så skiftar både väder och natur i takt med att vi rör oss från den västra till östra sidan av ön. Här finns eukalyptusskogar, häpnandsväckande vattenfall, branta klippor som tornar upp ur Atlanten och skapar utsikter så vackra att vi inte kan låta bli att återvända till denna ö gång på gång.

Över hela ön ringlar levadorna, det bevattningssystem som byggdes på 1500 talet i syfte att bevattna jordbruket. Idag tjänar de ofta som vandringsleder som tar oss fram till platser vi bara trodde fanns i sagorna, men än idag bevattnar de såväl sockerrörsplantager och avokadoträd, och våra erfarna guider lär oss allt som är värt att veta om denna ö medan vi tar in det vackra runt omkring oss.

Vi kommer bo på Apollo Sports hotellet Vidamar, som ligger i etager ner mot havet med en häpnandsväckande utsikt över Atlanten. 
Hotellet har ett stort och inbjudande poolområde med två större infinitypooler, och här finns även spaanläggningen Thalasso Sea Spa med uppvärmd inomhuspool, bastu, jacuzzi och ångbastu. 
Här kommer vi krypa ner i den värmande bubbelpoolen och blicka ut över havet efter en lång dag med vandring uppe i bergen. 


Veckans program

Program

På denna resa har vi ett fullbokat schema med aktiviteter.
Du deltar precis så mycket eller lite som du själv vill, och vi vill betona att trots att det är mycket aktiviteter inbokade så genomför vi allt i vårt eget tempo. 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.

Fullständigt program erhålls 2 veckor innan avresa tillsammans med en packlista.


Vem kan delta?

På denna resa kommer vi att vandra en hel del. Vi går vandringarna tillsammans i grupp och har med oss erfarna guider, och ingen kommer hamna på efterkälken. 
Vandringarna är inte avancerade, men tar cirka 3 timmar att gå då vi promenerar i lugnt tempo och stannar ibland för att lyssna på vad guiden har att berätta om omgivningarna.
Inte sällan leder levadorna in oss på smala stigar med något ojämnt underlag, terrängen kan vara backig och trappor kan förekomma, så du bör kunna promenera obehindrat för att delta.

På Apollo Sports SOLO samlas alla, oavsett kön, ålder eller tidigare träningsvana. Vi möts i gemenskapen av att vilja upptäcka nya destinationer, möta nya människor och uppleva nya saker. 

Pris från: 17 798:-

Datum: 21-28 jan 2024

Hotell: Vidamar Resorts, Madeira

Avresa från: Stockholm

Detta ingår:

  • Flyg tur & retur
  • Mat ombord på flyget
  • Bagage + handbagage
  • Transfer tur & retur
  • Boende i enkelrum på Vidamar Resorts
  • Halvpension (frukost & middag)
  • Utflykter & Aktiviteter enligt program
  • Hotell och träningsfaciliteter

BOKA

OBS: max 20 deltagare!

Sista anmälningsdag: 7 dec 2023

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktören


 

Michaela Sperring är koordinator samt mental & personlig Tränare med fokus på ledarskap och utveckling.
Hon koordinerar flera av Apollo Sports Resor och har varit med och utvecklat vårt SOLO-koncept från start.

Michaela är uppvuxen på fotbollsplanen och redan som 4 åring var målet att spela i landslaget. Det kom en knäskada i vägen och tack vare den har hon nu drivit eget företag i 8 år. Idag handleder hon elitidrottare, företagare och privat personer i deras jakt på utveckling och resultat.

Som person är hon otroligt driven, målmedveten och du ser tydligt att hon brinner för det hon gör! Utstrålning, professionalism och kunskap gör att hon berör och inspirerar hon deltagarna under veckan!


Om hotellet


 

VIDAMAR Resorts Madeira

VIDAMAR Resorts Madeira är ett högklassigt hotell med perfekt läge och mängder av sportaktiviteter. Kombinera levadavandringar och roliga gruppträningspass med avkoppling i solstolen eller på den exklusiva spaanläggningen. Från infinitypoolerna liksom från hela hotellområdet kan du njuta av en fantastisk havsutsikt.

Läs mer om VIDAMAR Resorts Madeira