Skidresor med Xtravel

Xtravel arrangerar skidresor världen över för alla typer av skidåkare! Åk med kompisgänget, familjen eller varför inte helt själv på en skidsemester till någon av våra skiddestinationer. Oavsett om du söker djup pudersnö eller breda pistade backar så har Xtravel resorna för dig. Vi är specialister på resor till Alperna, Japan, Kanada och USA där vi har flera olika häftiga koncept som ”roadtrips”, offpist resor, veckoresor och weekendresor.

På Xtravels olika destinationer erbjuds det en komplett helhetslösning med transfer, boende, liftkort och upplevelser utöver det vanliga oavsett om du åker i eller utanför pisten. Självklart alltid med skidåkningen i fokus.

Boka skidresa med Xtravel      Boka skidkonferens med Xtravel

Om Xtravel

Xtravels målsättning är att utmana det traditionella resandet genom aktiva, fartfyllda resor inom surfing, skidåkning, mountainbike, motocross och annat som får adrenalinet att rusa. Xtravel har arrangerat unika skidresor alltsedan 2004, då företaget grundades av Eric Asmussen.

Xtravel har vunnit renommé i branschen tack vare sina gedigna kunskaper och förmåga att leverera ett intressant och utmanande innehåll tillsammans med professionella guider och instruktörer som brinner för det de gör. Läs mer om Xtravel här


 


Aktuella skidresor

Alagna, Italien

Alagna, en italiensk pärla i Monterosa med riktigt kul skidåkning! Alagna tillhör Monterosa ski skidsystem som också  inkluderar orterna Champoluc och Gressoney. Men lilla Alagna tycker vi är orten med absolut mest charm och med bäst skidåkning. Förvänta dig inte massa afterski eller fest inpå småtimmarna, här är det fokus på att åka massor av skidor och äta gott på någon av de små trevliga restaurangerna runt om i byn och självklart finns en trevlig vinbar för kvällen. Alagna har helt enkelt allt och mer därtill för den optimala skidåkningen, precis som vi på Xtravel önskar.

Läs mer och boka

Japow, Japan

Vår puderresa nummer ett, alla kategorier! Resan är 9 dagar lång och på den tiden hinner man med 6 hela puderdagar! Vi bor på den mysig lodgen Freedom Inn som ligger i Hanazono. Härifrån kommer vi pumpa puder i hela Niseko-området men också köra dagsutflykter till de närliggande områdena; Rusutsu, Kiroro, Moiwa m.fl.(om snön är bra där) Niseko är ett riktigt snöhål i norra Japan där det i genomsnitt snöar 10-12 meter per säsong. Bergen är inte så höga och skogen är precis lagom gles för att kunna få till en lekfull och rolig skidåkning med låg lavinrisk. I Japan åker man mycket i skogen så det är viktigt att kunna hantera snabba svängar i skogsåkning. 

Läs mer och boka

Kanada roadtrip, Kanada

Kanada och framför allt British Columbia är legendariskt för sin fantastiska terräng där det ofta dumpar rejält med snö. Under resan besöker vi några av British Columbias bästa skidorter; Fernie, Whitewater, Red Mountain, Revelstoke och Kicking Horse. Orterna är riktiga puderhål och har det mesta vi på Xtravel söker i jakten på den bästa skidresan, nämligen massor av puder och inte allt för mycket folk. Hela konceptet med Kanada Roadtrip bygger på känslan att dra på en skidresa med ett gäng likasinnade polare som alla vill få så mycket grym skidåkning som möjligt i puder, lössnö, offpist eller vad man nu vill kalla det under våra 8 skiddagar. 

Läs mer och boka