Mountainbikeresor med Xtravel

Är du ett fan av magisk cykling och storslagen natur? Xtravel fixar resan och du fokuserar på det roliga! Hos Xtravel hittar du en mängd äventyrliga mountainbikeresor – veckoresor eller weekends, elitcyklist eller nybörjare, du väljer det som passar dig bäst. Xtravel samarbetar med lokala guider samt har egna erfarna guider på plats som känner till varje stig i området och vet hur du ska få en oförglömlig upplevelse.

Åk på magiska stigar i Sintra i Portugal, svischa ned för berg på 1000-talshöjdmeter i Lenzerheide i Schweiz eller haka på till en av Sveriges bästa cykelparker Åre i Jämtland. Xtravel skräddarsyr även cykelresor över hela Europa, och sitter inne på en massa guldkorn som kan anpassas efter just era önskemål och adrenalinnivåer.


Aktuella MTB-resor


 

Hallingdal Roadtrip, Norge

Vill man att något ska bli bra så ska man satsa allt. Det är precis vad man gör i Hallingdal, Norge med cykling i orter som Ål, Gol och framförallt Nesbyen som blir vår utgångspunkt. Här bjuds det på alla typer av stigar och svårighetsgrader. En av de längsta lederna heter “Hallingspranget” och är på 17 km som tar dig från toppen av fjället ner till dalgången, för att slippa den långa vägen mellan start och slut på leden kör vi skytteltrafik med vår minibuss. På andra sidan dalgången ligger själva “bikeparken” med flowiga blå/röda spår samt svarta downhillspår för den som gillar att pusha gränserna, även här finns möjlighet att köra vår minibuss för att maxa cyklingen.

Läs mer & boka

Lenzerheide, Schweiz

Lezerheide Arosa regionen är inte bara hem för de stora MTB tävlingarna och kungarna, det är MTB paradiset för alla. Cykelparken är bland de bästa du kan hitta, men här och i hela kantonen Graubuenden är alla leder öppna för cykling. Ta liften upp till närapå 3000m och över 900km singletracks breder ut sig.

Läs mer och boka

Årefjällen

När snön försvinner förvandlas Åre till en cykeldestination. Den världsberömda Åre Bike Park bjuder på det mesta från rejält branta och steniga singletracks uppe i högzon till maskinbyggda hoppleder som den legendariska Shimano. Runt Åre finns det så mycket mer för den som är villig att trampa för egenhand. Tar vi oss 40 minuter från Åre så öppnas ett storslaget landskap upp sig i Södra Årefjällen, till skillnad från cyklingen i Bikeparken kräver denna cykling mer uthållighet men upplevelsen i sig är helt oförglömlig med naturen i fokus.

Läs mer & boka

Sintra, Portugal

Att cykla mountainbike i Sintra är något speciellt och måste upplevas av dig som älskar cykling. 10 kilometer utanför Lissabon ligger regionen Sintra som är upptagen på UNESCO’s världsarvslista. Här cyklar du i ett helt fantastiskt landskap med allt från tät, grön trollskog till öppna vidder med utsikt över Atlanten och bergstoppar med slott och kloster. Omgivningarna är mycket varierande beroende på vilken sida av bergen stigarna ligger. Allt från lummiga skogspartier till sandiga dyner. Här finns cykling för alla nivåer med allt från flowiga single tracks till branta och tekniska leder med byggda hopp.

Läs mer och boka

Om Xtravel

Xtravels målsättning är att utmana det traditionella resandet genom aktiva, fartfyllda resor inom surfing, skidåkning, mountainbike, motocross och annat som får adrenalinet att rusa. Xtravel har arrangerat unika skidresor alltsedan 2004, då företaget grundades av Eric Asmussen.

Xtravel har vunnit renommé i branschen tack vare sina gedigna kunskaper och förmåga att leverera ett intressant och utmanande innehåll tillsammans med professionella guider och instruktörer som brinner för det de gör. Läs mer om Xtravel här