Dykning på Cypern

Lär dig dyka på solsäkra Cypern! Cypern är känt för sitt rena och klara vatten, vilket ger perfekta förutsättningar för en lyckad resa för att lära sig dyka. Här kan du läsa mer om dykning på Cypern!


Dykutflykt med Apollo

Prova på att dyka

Passa på att testa dykning under semestern på Cypern!  Denna utflykt ger dig möjlighet att prova på att dyka med tuber tillsammans med erfarna dykinstruktörer. Vi börjar med att gå igenom grundläggande PADI under ca 3 timmar, och sedan är det äntligen dags att dyka i grunt vatten bland färgglada fiskar!

Utflykten utgår endast från Ayia Napa.

Boka utflykt på Cypern

Kristallklart vatten på Cypern

Vackra dykplatser på Cypern

White river

Är du en nybörjare är White River, söder om Paphos på Cypern, en bra dykplats att börja på. Här väntar färgglada rev och fiskar, bläckfiskar och till och med havssköldpaddor om du har tur!

Protaras

Protaras ligger i närheten av Ayia Napa, och även här hittar du färgglada rev, men även fantastiska undervattensgrottor där det gömmer sig både bläckfiskar och hummer.

Hamnen i Larnaca

I Larnacas hamn ligger skeppsvraket från RS Zenboia sedan 1980. Än idag finns mycket av vraket och flera rum kvar att se. Detta är en väldigt populär dykplats men passar endast avancerade dykare. 

George's Wall

Strax utanför Akamas Marine Reserve ligger dykplatsen George's Wall, som passar både nybörjare och erfarna dykare. Här finns mycket marint liv att upptäcka och vattnet är kristallklart. 

George's Island

George's Island ligger i närheten av Akamas Peninsula och här väntar massvis med spännande djur som sköldpaddor och bläckfiskar. Även landskapet är vackert med stenformationer och grottor. Det relativt grunda vattnet gör dykplatsen bra för nybörjare.

Zenobia

Avancerade dykare kan utforska vraket efter Zenobia, ett svenskt skepp som sjönk på sin jungfrutur till Cypern år 1980. Lasten bestod av traktorer och lastbilar från Scania, och vraket ligger på 18-42 meters djup.