Dykning i Turkiet

I Turkiet väntar en stor variation av fiskar, vackra korallrev, skeppsvrak och andra spännande platser under vattnet. Det turkosa vattnet är kristallklart och som gjort för en lyckad dykresa. Här kan du läsa mer om dykning i Turkiet!


Dykutflykt med Apollo

Dykutflykt

Denna utflykt bjuder på en härlig heldag där vi undersöker den häftiga världen under ytan! Beroende på erfarenhet kan du välja mellan:

  • Prova-på-dyk för nybörjare
  • Kurser för certifikat
  • Dagliga dykturer till spännande platser

 

Om du inte vill dyka med ändå följa med så finns går det att boka en utflykt för medföljande, där du kan fokusera på sol och bad medan de andra dyker. 

Utflykten utgår från Alanya.

Minimiålder 16 år. Nybörjare rekommenderas att boka denna utflykt på plats, eftersom dykning inte är för alla och ni får mer och bra information av våra reseledare på plats.

Boka utflykt i Turkiet

 

Kaputas Beach i Turkiet

Vackra dykplatser i Alanya

Pirate's cave

Denna dykplats passar både nybörjare och erfarna dykare, och består av en stor, öppen grotta. Ingången är 12 meter hög och du kan dyka ner till ca 18-24 meter. Stenarna i grottan reflekterar ljuset vilket skapar en häftig ljusshow under vattnet, och du kan hitta både bläckfiskar och barracudor.

Aquarium

Varför denna dykplats kallas Aquarium blir tydligt när du dyker ner under ytan. I detta kristallklara vatten kan du upptäcka allt från muränor och bläckfiskar till havssniglar och svart skorpionfisk. 

Lagun

Är du en nybörjare inom dykning är dykplatsen Lagun en bra plats att börja på. Maxdjupet ligger på ca 12 meter och bläckfiskar är en vanlig syn. 

Amphora

Dykplatsen Amphora har fått sitt namn från de gamla bitar av Amfora-vaser som hittats på ca 27 meters djup. Trots djupet är dykplatsen ändå ljus, och det går att se djur som muränor, bläckfiskar och rockor. 

Big Stone

Big Stone passar både erfarna och nybörjare inom dykning, med möjlighet att dyka på allt från 1 meter till 18 meter. Här väntar ett rikt marint liv och avancerade dykare kan ta en dykkurs vid grottan Phosphor cave.