Enduroåkning i världsklass med @Swetrail på Madeira!

Välkommen på en vecka Enduro-cykling med Robert Carlsson Nytomt, mannen bakom Instagram-konto @swetrail. Den gröna ön med sitt dramatiska landskap har blivit ett ENDURO-mecka med fina single tracks i fantastiska miljöer. Endurocykling blir inte bättre!

Cyklingen är delvis teknisk och utmanande och delvis snabb och flowig med fokus på utförsåkning.  Vi kommer att köra enduro/all mountain-turer uppe i bergen för att nästan varje dag avsluta nere vid vattnet på något trevligt fik. Vi blir hämtade vid hotellentrén med specialbyggd transport dagligen för att bli avsläppta där de finaste stigarna börjar. Vi utforskar i stort sett hela ön, men planerar dagarna efter vädret. @swetrail-Robban är med tillsammans med lokal guider. Vi stannar för lunch på trevligt ställe (ta med cash). På hotellet finns även cykeltvätt och säker förvaring. För kroppstvätt finns ett makalöst bra spa!

Samtliga deltagare får dessutom unika erbjudanden och en grym goodiebag från @swetrails favoritvarumärken Cycle Service Nordic, MUCOFF, GetRaw och Zéfal.

Bra att veta

I Funchal finns ett antal cykelbutiker som har det mesta om något går sönder. Bland annat finns en Specializedåterförsäljare.

Lunch äter vi på olika lokala krogar i närhet till där vi cyklar. Medtag kontanter, liksom dryck och energi för heldagar.

Vi har ett begränsat antal platser. Max åtta deltagare per vecka.

Vem kan delta

Denna vecka passar dig bäst som är en medelvan stigcyklist och som kan cykla på stundtals trixig singelstig. Du cyklar regelbundet i skogen, tar dig förbi diverse hinder, känner dig bekväm bakom styret och tar dig fram över stenar, rötter, lera och drops.. (ibland med andan i halsen).

Program

Upplägget är enkelt. Vi kör dig från A till B. Cyklarna transporteras på specialbyggda trailers. Vi cyklar grymma stigar och avslutar med high- fives i motljus. Vi stressar inte. Vi njuter av att få göra det roligaste vi vet. Cykla nerför på stig. En del transportcykling, cykling uppför och pulshöjande partier förekommer dagligen (likt en enduro-tävling).

Vi rullar 5 dagar och vilar på lördagen. Reser du från Köpenhamn cyklar du 4 dagar, vilar en och avslutar starkt med en sista cykeldag på söndagen. Reser du från Stockholm cyklar du 3 dagar, vilar en och kämpar på i 2 dagar till. Vart vi cyklar beror på väder och vind, ni är i goda händer och våra lokalguider vet vad som är bäst för dagen. 

Cykel och Utrustning

 • Det finns alla nivåer av cykel att hyra på ön men egen cykel rekommenderas. Cykeltransport tillkommer. Ange vid bokning hur du vill göra.
 • En endurocykel i servat skick är att rekommenderat. Men valet av cykel är givetvis frivillig
 • Fräscha däck i minst 2.25-2.30" storlek. 
 • Knäskydd är trevligt för knäna.
 • Om du tänkt ladda på lite mer eller vill vara på säkra sidan så ta även med din fullface-hjälm, rygg- och armbågsskydd samt ryggskydd. 
 • Vätskeryggsäck med slang, växelöra, verktyg, regnjacka och annan utrustning du vill ha med dig. 

 

Ledare

Tillsammans med @swetrail-Robban guidas du av lokala proffs/guider. Vi har support /shuttle från lokala proffsen från Lokoloko som kommer med ovärderlig lokalkännedom, tillstånd, licenser och stoke!

Boende

Vi bor på VIDAMAR Resort, ett högklassigt boende med perfekt läge och mängder av sportaktiviteter. Från hela hotellområdet kan du njuta av en fantastisk havsutsikt och det enastående poolområdet ligger alldeles vid vattnet. Hotellets Spa är fantastiskt!

Erbjudanden till dig som åker

Du som åker med får ta del av fina erbjudande och rabatter. Bland annat följande: 

- ett exklusivt erbjudande Full face hjälm från Kali Protectives 
- 10 % på ett köp hos World Wide Cyclery 
- 40 % på en beställning hos Stikrd  

Rabattkoder och hur du köper hos dessa partners får du efter betald resa.

Pris: 13 998 kr

Datum: 

7-14 okt 2019 (Köpenhamn)  

8-15 okt 2019 (Stockholm)  

Hotell: Vidamar Madeira

Detta ingår i ”Swetrail-paketet”:

 • Flyg tur och retur från Stockholm (tis) eller Köpenhamn (mån)
 • Boende på femstjärniga hotellet Vidamar inkl. halvpension (frukost och middag)
 • Fem dagar cykling med shuttle och guidning, licenser och tillstånd.  
 • Grym goodiebag arrangerad av @swetrail-Robban
 • En vätskeryggsäck från USWE
 • Apollo Sports brandad endurotröja
 • De som åker får också ta del av ett exklusiva erbjudandet från diverse partners. Erhålls efter bokning och betald anmälningsavgift.

​* Enkelrumstillägg 3750:-

Frågor? Mejla oss!

Begränsat antal platser
Max 8 platser per vecka. Se till att boka in ditt livs äventyr redan idag!

Boka