Varberg Gravel 100 miles

– 160 km grusvägscykling i det halländska kustlandskapet

Välkommen till Varberg Gravel 100 miles. En heldag i Varbergs kommun och Hallands län i skog, på grusvägar och på landsbygd under ledning av Sebastian Norberg. Att cykla på grusvägarna öppnar porten till en unik känsla av äventyr i det svenska kulturlandskapet. När dammet har lagt sig och du når det halländska kustlandskapet kommer du vara upprymd av naturupplevelsen och den fartkänslan grusvägscykling kan erbjuda. Från öppna landskap till enslig gård i djupa skogar och tillbaka till en saltstänkt kust.


Om dagens innehåll – cykling och gemenskap

Varberg Gravel 100 miles är ett lokalt/regionalt cykelarrangemang och deltagare kommer från orten eller i närheten. Ca 80% är grusvägar / 10-15% asfaltsvägar / 5% skogsstigar.

Vi cyklar 160 km gravel och avslutar med dryck, middag och ett härligt surr. Vi söker goa människor (cyklister), och garanterar att du blir kommer bli smutsig (sketen som man säger i Varberg), skönt trött och svettig. Du kommer somna med ett leende på läpparna.

 • Start/samling den 21 maj kl 08:00 på Havanna Hotell, Varberg. 
 • Start samlad trupp sen uppsamling vid stoppen.
 • Vi har planerade stopp vid 40 miles (ca 65 km) och 75 miles (ca 120 km) för fika/prat/teknikträning.
 • Vi cyklar kl 08:00 – ca 17:00.·        
 • Dagen är paketerad med fikastopp och supportbil där det går samt avslutas med god dryck på Hotell Havanna Hotell, Spa, samt tvårättersmiddag (valfritt mot avgift, se priser under Detta tillkommer). För dig som vill övernatta finns möjlighet till det (se priser se priser under Detta tillkommer).

Vem kan delta / Nivå

Denna dag passar ganska erfarna cyklister/motionärer som cyklar regelbundet. Ca 7-8 h i sadeln och ca 160 km skall avverkas. Tempot är gemytligt, vi stannar och väntar upp eventuella avhoppare på utvalda platser.

Presentation av ledare / Vi leder truppen

Sebastian Norberg leder dagens cykling. Varbergare, professionell triathlet till vardags, cyklist och idrottsman. Sebastian känner till varje grusväg i orten och ansvarar för dagens program.

Anders Klavberg följer också med. Långcykelkonnässör. Belgisk öl fantast och gravel-älskare.

Pris från: 500 kr

Aktuellt datum:

 • 15 juli 2020
 • 29 augusti 2020

Begränsat antal platser:
max 20 pers

Reslängd:
Dagsevent (day camp)

Avresa från:
Havanna Hotell, Varberg

Åldersgräns:
18 år.

I priset ingår:

 • Guidad gravelcykling – Gravel 100 miles (160 km)
 • Fikastopp
 • Supportbil
 • Skönt gäng och skönt häng
 • Förvaring av cyklar i låst garage under middag samt eventuellt natten för övernattande

Boka Day Camp

Frågor? Mejla oss!

Utrustning – att ta med själv

Detta ingår

Detta tillkommer


Om Gravel-cykling

Gravel-cykling är en blandning av landsväg och cyclocross och kombinerar det bästa av två världar – landsväg och off-road. En gravel bike klarar både landsvägar, grus-, stig- och skogsvägar och ger fler möjligheter ute på cykelturen än vanlig landsvägscykling. Gravelcyklar kommer med MTB-utväxling, skivbromsar och bredare och något mer voluminösa däck än traditionella racers och är designade för distans med en bekväm sittposition så att du kan sitta i sadeln i flera timmar. 

Havanna Hotell - för dig som vill övernatta

För dig som vill övernatta erbjuder vi följande med övernattning på Havanna Hotell. Ett ögonkast från havet och Strandpromenaden ligger Havanna Hotell. Bara en maklig promenad bort från både stränder och Varbergs centrum. Havanna Hotell är ett av Varbergs flera badhotell som blandar Varbergs kurortstradition med inredning och stil från Havanna, Kuba.

Välj mellan en natt före (20-21 maj), efter 21-22 maj) eller två nätter (20-22 maj). Priserna inkluderar boende, tvårättersmiddag den 21 maj samt frukost. Givetvis ingår spa!

Gravelcykling på landsväg
Cykling i Varberg

Priser för middag, spa och övernattning

Middagspaket och spa 15 juli & 29 aug 2020:
495 kr/pers tvårättersmiddag och spa

Övernattningspaket 14-15 juli/28-29 aug:
950 kr/pers del i dubbelrum, spa och frukost (del i litet dubbelrum med grandlitsäng, uppgradering till standardrum med twin beds/160-säng +50:- pp)
1775 kr/pers i enkelrum, spa och frukost

 • Fri avbokning fram till 11.00 ankomstdagen

Middag, övernattningspaket och spa 15-16 juli/29-30 juli:
1350 kr/pers del i dubbelrum, spa, tvårättersmiddag 21 maj och frukost
2175 kr/pers i enkelrum, spa, tvårättersmiddag 21 maj och frukost

Middag, övernattningspaket 2 nätter och spa 14-16 juli och 28-30 aug​:
fr 2300 kr/pers del i dubbelrum, spa, tvårättersmiddag. 15 juli/29 aug och frukost (del i litet dubbelrum med grandlitsäng, uppgradering till standardrum med twinbeds/160-säng 50 kr(per pers)
3950 kr/pers i enkelrum, spa, tvårättersmiddag 15 juli/29 aug och frukost

 • Fri avbokning fram till 11.00 ankomstdagen

Frukostbuffé finns från kl 07.00 för 125 kr om önskas före start.  

Såhär bokar du boende, måltider och spa

Anmälan till cykelpaketet Varberg Gravel 100 miles bokar du med oss. Tryck på boka-knappen ovan och fyll i din anmälan samt betala.

Middagspaket samt eventuellt boende bokas direkt med Havanna Hotell på telefon 0340-100 50. Uppge kod ”Varberg Gravel” när du bokar samt om du vill boka på middagspaketet eller middag med övernattning.
Sista anmälningsdag är 12 juli och 26 augusti med reservation för fullbokning. Begränsat antal platser.