Cykelresa Gran Canaria – med Team Snabbare

Häng med oss och Team Snabbare på en episk cykelresa till cykelparadiset Gran Canaria, i en eller två veckor 2-16 januari 2021. Perfekt för dig som gillar att cykla i sol och värme, i vackra och utmanande berg - redan i januari. Efter varje cykeldag blir det yoga för stela cyklister för dem som vill. Allt för att kunna njuta så mycket som möjligt även nästa dag. Trevligt sällskap och kunniga, inspirerande ledare från Team Snabbare ingår också. Vid behov delar upp oss i olika fartgrupper varje dag, från start eller efter ett tag.

Upplevelsen i centrum

Med Team Snabbare är upplevelsen i centrum, inte prestationen. Du får konstruktiv personlig återkoppling och kommer att utvecklas, bli tryggare på cykeln utför, starkare uppför, snabbare och mer uthållig. Men framför allt kommer du att ha en oförglömlig vecka - det är målet. Just denna vecka är fokus på cykling i branta berg med hissnande vacker utsikt. Det kräver viss förberedelse för att du ska få ut optimalt från din resa.

Rutternas längd varierar mellan 80 och 150 km, och har stigningar på mellan 1 200 och 4 000 m. Det kan t ex jämföras med stora bergsturen på Mallorca som är ca 130 km lång och har ca 2 500 höjdmeter. Så får du en idé om vad denna resa kommer att innebära. Ett himmelrike för dig som gillar att cykla i berg, helt enkelt.

Vem kan delta?

Resan vänder sig till dig som har cyklat lite, eller mycket, tidigare. Du ska kunna vara ute en hel dag och cykla, om det inte går för fort, och du får fylla på med vätska och energi. Och du ska gilla berg, även om det är en utmaning. Du behöver inte vara snabbast i stan på något sätt, men det är viktigt att du kommer hyggligt förberedd så att du kan ta dig upp för backarna. Då kommer denna vecka att ge dig riktigt bra cykelstyrka som du kan njuta av under lång tid framöver. Är du total nybörjare på att cykla är detta dock inte resan för dig.

En typisk dag

Vi äter frukostbuffé på hotellet innan vi cyklar iväg ca kl 9.30. Vid behov delar vi upp oss i två eller tre grupper, med varsin ledare. Ett preliminärt program skickas ut till alla deltagare innan resan. Men på plats anpassar vi efter vädret och efter hur pigga deltagarna är. Räkna med att du kommer att cykla både i klunga en hel del uppför och utför i din egen takt. Du kommer att få se dig mätt på vackra berg och serpentinvägar. Höjdpunkter är t e x öns högsta punkt Pico de las Nieves, ”Gråtdalen” Valley of the Tears, diverse olika stigningar och trevliga fik.

Vi stannar för fika och/eller lunch varje dag. Vid längre turer stannar vi flera gånger. När vi kommer hem till hotellet på eftermiddagen är man i behov av snabb energipåfyllning, vätska och en dusch. Antagligen skiner solen och det är varmt och skönt att varva ner vid poolen ett tag.

Yoga för cyklister erbjuds varje dag innan middagsbuffén, som vi också äter på hotellet. Ibland tar vi en tur på stan eller längs strandpromenaden efter middagen. Ofta blir det långa snack under och efter middagen, både om träning och annat. Du får också chansen att fråga om allt du kommer på om cykling, träning och träningsplanering, och får kunniga svar anpassade till just dig och din situation.

Cykel - Ta med egen eller hyra?

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg. Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgången på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 kronor beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Novair:
400 kronor enkel väg/800 kronor tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här.

SAS:
350 kronor enkel väg/700 kronor tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här.

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Vill du istället hyra cykel på plats, så gör du det via Life on 2 wheels, som ligger nära hotellet. De hyr ut väldigt fina och välservade Meridacyklar anpassade för cykling i bergen.

Pris från:
1 vecka - 13 998 :- 
2 veckor - 21 498 :-

Avresedatum
2-9 jan 2021 (1 vecka)
9-16 jan 2021 (1 vecka)
2-16 jan 2021 (2 veckor)

Avreseorter
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg

Hotell: Canary Garden Club, Maspalomas

Flygtider: Se flygtiderna här

I priset ingår:

 • Flyg tur och retur samt mat på flyget
 • Del i rum på Canary Garden Club, Maspalomas
 • Träning enligt program
 • Halvpension (frukost och middagsbuffé)
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer)
 • En cykelkeps från Team Snabbare
 • Gold Standard klimatkompensering för alla ledare och deltagare till 110%

​* Lunch äter vi till självkostnadspris ute på cykelrundorna
​​​​* Enkelrumstillägg 3 000:-

Bra att veta om Apollos gruppresor

Boka

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]
Telefon: 08-519 307 07
Öppettider: måndag-fredag 9-16


Guider för veckan

Våra ledare

All träning leds av professionella och populära ledare från Team Snabbare. Vi kommer med största säkerhet ha tre olika cykelgrupper, ledda av tre olika ledare. Två av dem är redan klara och de är samma som under resan hit i januari 2020:

 • Rickard Schuber, erfaren cykelledare och triathloncoach som kan cyklingen på Gran Canaria som få andra svenskar
 • Pål Török, leder Team Snabbares träningsresor och event och är cykeltränare, simtränare, triathloncoach och yogalärare
   

Om Team Snabbare

Team Snabbare levererar professionella träningstjänster både i Sverige och utomlands. Varje dag året om hjälper Team Snabbare triathleter, simmare, swimrunners, cyklister och löpare att utvecklas och ha roligt på vägen. Tjänsterna omfattar coachade träningspass, träningsresor, träningsevent & tävlingar, teknikkurser, samt personlig coaching & träningsupplägg. Mer info: www.teamsnabbare.se


Om hotellet

Vi bor i bungalows på populära Canary Garden Club i lugna, gröna omgivningar i ett bra läge i Playa del Inglés, som gör det enkelt att snabbt komma ut och cykla. Vi äter frukost och middag varje dag på hotellet (halvpension), samt köper lunch/fika själva ute på cykelturerna under dagarna.