Därför valde SOK Playitas och Cavo Spada

Sportcheferna för Sveriges Olympiska Kommitté har tillsammans med tränare och aktiva i den svenska OS-truppen varit delaktiga i arbetet med att utveckla träningsanläggningen Playitas samt förbereda och anpassa Apollo Sports-hotellet Cavo Spada till olympisk camp. Men hur kom det sig egentligen att man valde just dessa sporthotell?

SOK har bidragit med input kring hur gym och träningshallar ska utformas, gjort önskelistor och kvalitetssäkrat utrustningen. Endast kvalitetssäkrad och godkänd utrustning har köpts in och träningsytor är specialanpassade för att hålla olympisk träningsstandard.

Här delar Thomas Engdahl, sportchef på SOK, med sig av några av anledningarna till att man utsåg just Playitas till olympisk camp:

  • Kvaliteten. Tack vare att vi varit med och kvalitetssäkrat träningsytor och utrustning vet vi att allt håller samma standard som på OS.
  • Bredden. Playitas rymmer träningsmöjligheter för de allra flesta av våra olympiska idrotter, vilket är unikt och innebär stora fördelar för truppen och våra läger.
  • Inramningen. Playitas har bra och inspirerande miljöer för teambuilding, utbildningar och sociala aktiviteter för truppen.
  • Möjlighet till vila och återhämtning – vilket är minst lika viktigt som själva träningen för alla aktiva. Dessutom är det positivt för medföljande som inte själva tränar lika intensivt, och en klar fördel för aktiva som är borta länge och reser med sin familj.

"Playitas andas idrott! Alla är där med ett gemensamt intresse och en kärlek till idrotten – oavsett om det är för träning på elitnivå eller ur ett mer avkopplande motionsperspektiv. Idrottsinramningen finns för både vuxna och barn. Det är en miljö där de aktiva smälter in bra och som verkligen passar OS-truppen"