Utflykter under premiumresan till Teneriffa

Premiumresan till Teneriffa tar dig med på en härlig resa där både natur, kultur och läckra rätter är inbakat i programmet. Följ bland annat med på en kvällsutflykt till Spaniens högsta berg Teide, lär dig mer om Teneriffas ursprungsbefolkning och njut av goda tapas!


Rundtur på Teneriffa

För att lära känna Teneriffa åker vi på en rundtur på ön. Första stoppet blir i den lilla staden Güimar på östkusten. Här lär vi oss mer om öns ursprungsbefolkning guancherna som bodde här fram till erövringen runt 1400-talet. Vi besöker de pyramider som, enligt Thor Heyerdahls teori och expedition med Ra II, förklarar att ön var en mellanlandning för de som reste mellan områdena kring Medelhavet och Amerika långt innan Nya världen upptäcktes. Sedan 1998 är ett 65 000 kvadratmeter stort område runt pyramiderna en etnologisk park med tillhörande informationscenter.

Vi fortsätter norrut, till de vackra grönområdena kring San Cristóbal La Laguna – öns antika huvudstad som grundades 1496 och som sedan år 2000 finns med på Unescos världsarvslista. Här besöker vi bl.a. en lokal marknad, provar kanarisk tapas och smakar lokalproducerat vin. Vi avslutar med ett besök vid det mäktiga drakträdet El Dragon Milenario i den lilla staden Icod de Los Vinos. Enligt namnet bör trädet vara över 1000 år gammalt. På väg tillbaka åker vi upp till Mirador de Garachio i bergen för att se Los Giganters majestätiska klippor stupa ner i Atlanten.

Kvällsutflykt till Teide – Spaniens hösta berg

Teide är med sina är 3718 meter över havet Spaniens högsta berg och världens tredje största vulkan. Teide området runt är sedan 2007 ett av Spaniens 44 världsarv. Idag är Teide en vilande vulkan, och sista utbrotten hade vulkanen 1909. Enligt Teneriffas urbefolkning guancherna var Teide ingången till helvetet, och det var där djävulen själv höll till. 

På vår utflykt till Teide gör vi ett första stopp i La Centinela. Här njuter vi av panoramautsikten över Teneriffa och havet i den vackra solnedgången. När solen har gått ner är det dags att avnjuta en middag på en restaurang som ligger här. Därefter väntar kvällens höjdpunkt – stjärnskådningen! 

Marknad, tapas & vin

Lär känna Teneriffas smaker på vår utflykt till en härlig vingård! På vägen dit gör vi också ett kort stopp på böndernas marknad, där säsongens godsaker säljs. Passa på att köpa lokalproducerade viner, kakor och ostar tillsammans med de närodlade grönsakerna.

Vulkanen Teide på Teneriffa

Därefter är det dags för dagens höjdpunkt – vinprovning i Teneriffas grönskande miljöer. Här kommer vi att få provsmaka tre kanariska viner och ett urval av tapas. Under besöket kan du också njuta av en skön promenad runt vingården. Du kan också passa på att köpa med dig en souvenirflaska som minne i vingårdens lilla butik.


Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.


Veckoprogram

Dag 1 Ankomst till Teneriffa samt incheckning.
Dag 2 Rundtur på Teneriffa.
Dag 3 Denna dag har du på egen hand.
Dag 4 Utflykten "marknad, vin & tapas".
Dag 5 Kvällsutflykt till Teide – Spaniens hösta berg.
Dag 6 Denna dag har du på egen hand.
Dag 7 Denna dag har du på egen hand.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.