Rhodos stad

Premiumresor till Rhodos

Premiumresorna till Rhodos ger dig en bred upplevelse där både mat, natur och kultur är inbakat i programmet.

Gamla stan i Rhodos stad

Rhodos stad med middag

I Rhodos stad är den vackra Mandrakihamnen den naturliga samlingsplatsen. Precis vid staden, på båda sidor av öns nordligaste udde, ligger den smala och fina Ellistranden. Gamla stan daterar ända tillbaka till medeltiden och här är det fullt med liv och rörelse hela dagen. Basarer och märkesbutiker ligger om vartannat, och du hittar även flera caféer och restauranger. Här är det trevligt att promenera runt, speciellt på kvällen när folk samlas i barerna och på caféernas uteserveringar längs de smala gatorna. Tillsammans med en skandinavisktalande guide upplever vi de viktigaste sevärdheterna i centrum. Därefter samlas vi på en restaurang för en härlig middag tillsammans.

Rhodos höjdpunkter

I dag ska vi besöka några av de platser vi tycker är Rhodos höjdpunkter. Vi börjar dagen med ett besök på den gamla stadion på Rhodos Akropolis. Vi tar oss sedan vidare till den högt belägna och pittoreska byn Embonas där vi äter lunch. Härifrån tar vi oss in i landet till berget Profitis Elias. Vi avslutar med ett besök i den bysantinska kyrkan Agios Nikolaos Fountouki. Den lilla kyrkan, som är en av Rhodos mest kända, har fantastiska väggmålningar.

Dinner & Winery

Gemensam middag på den traditionella och familjeägda tavernan Artemida i byn Psithos. Vi besöker även en av Greklands största vintillverkare, C.A.I.R under kvällen.

Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.


Veckoprogram för premiumresa Rhodos

Dag 1 Ankomst till Rhodos samt incheckning. Gemensam middag på hotellet.
Dag 2 Välkomstmöte, utflykt till Rhodos stad och gemensam middag på lokal restaurang.
Dag 3 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 4 Utflykt Rhodos höjdpunkter inkl. lunch. Gemensam middag på hotellet.
Dag 5 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 6 Utflykt Dinner & winery.
Dag 7 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.

Välj ditt hotell

Boka premiumresa till Dionysos

Avresedatum:

  • 8/9-15/9
  • 13/10-20/10

Boka premiumresa till Poseidonia

Avresedatum:

  • 1/9-8/9
  • 15/9-22/9
  • 22/9-29/9