Meteora

Premiumresa till Parga

På premiumresan till Parga får du möjlighet att se och uppleva fantastisk natur, kultur och avkopplande båtturer – allt inbakat i programmet. Nedan kan du läsa mer om utflykterna som genomförs.


Utflykter under premiumresan

Butrint i Albanien

Klosterkomplexet Meteora

Vi börjar med att åka på utflykten till det mäktiga Meteora vid staden Kalambaka. Kalambaka är något riktigt speciellt och att det har kallats för Europas Grand Canyon är inte svårt att förstå, här tronar nämligen unika klippformationer upp sig och på toppen av de spetsiga bergen ligger de flera hundra år gamla klostren.

Det äldsta klostret är från 1340-talet efter att munkar sökt sig hit i samband med turkarnas expansion. Därefter fortsatte kloster att byggas, totalt finns 24 stycken, och klosterlivet fortsatte att blomstra fram till 1600-talet. Fortfarande idag är sex kloster aktiva och några av dem rymmer museum. För att komma upp till klostren fick munkarna och nunnorna hissas upp i nät eller klättra upp längs repstegar. Idag är det lite enklare och det finns uthuggna trappsteg att gå på. Meteora finns med på Unescos världsarvslista.
 

Albaniens höjdpunkter

Resans andra utflykt blir över landsgränsen, den vackra semesterstaden Saranda i Albanien. Här njuter vi av den vackra kustlinjen, det myllrande folklivet och landets rika historia. 

Gaio på ön Paxos

Under dagen kommer vi också att besöka Butrint som är en imponerande arkeologisk fyndplats från bland annat bysantinerna. Staden har varit bebodd i nästan 3 000 år och rymmer bland annat en välbevarad amfiteater, ett antikt badhus och flera kyrkor, varav den äldsta är från 800-talet f.Kr.
 

Vackra Paxos

Resans sista utflykt är en lugnare båtutflykt till vackra ön Paxos. Enligt grekisk mytologi skapades ön av havsguden Poseidon genom att han högg loss den vackraste delen av Korfu med sin treudd för att skapa ett kärleksnäste åt sig och Amfitrite.

På Paxos får du tid att undersöka ön på egen hand. Båten lägger till i den lilla staden Gaios, promenera längs den trevlig hamnpromenaden som kantas av serveringar eller gå på upptäcktsfärd bland de pastellfärgade husen i gränderna. Efter några timmar möts vi upp igen och äter lunch tillsammans på en lokal restaurang.


Veckoprogram

Dag 1 Ankomst till hotellet samt incheckning.
Dag 2 Välkomstmöte och gemensam middag på lokal restaurang.
Dag 3 Heldagsutflykt till Meteora, inkl. lunch.
Dag 4 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på lokal restaurang.
Dag 5 Heldagsutflykt till Albanien, inkl. lunch.
Dag 6 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag lokal restaurang.
Dag 7 Båtutflykt till Paxos, inkl. lunch.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.

 

Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.