Utflykter under premiumresan till Madeira

Premiumresan till Madeira tar dig med på en härlig resa där både natur, kultur och läckra restaurangbesök är inbakat i programmet. Följ med till spektakulära nunnornas dal, ät mumsiga Espetadas under stadsvandringen i Funchal och mycket mer!


Nunnornas dal på Madeira

Nunnornas dal

Följ med på en utflykt till Nunnornas dal. Vi startar dagen med att ta oss upp till Pico dos Barcelos och njuter av den spektakulära vyn över Funchal. Vi fortsätter till nästa utsiktsplats, Eira do Serrado, där vi får vår första blick över Nunnornas dal som är en undangömd liten by i bergen. När vi kommer ner i dalen gör vi ett stopp för att provsmaka likör. Därefter åker vi tillbaka till Funchal och besöker ett av de anrika vinhusen där vi också får provsmaka det berömda Madeiravinet.

Stadsvandring i centrum och den botaniska trädgården

Madeira är känd för sin fantastiska blomsterflora och under denna utflykt ska vi ta en närmare titt i den botaniska trädgården. Efter besöket i åker vi ner till Madeiras färgrika huvudstad Funchal som breder ut sig som en amfiteater på sluttningen ner mot Atlantens blåa hav. Här finns det bästa av två världar: stadsliv med restauranger, shopping och nattklubbar, samtidigt som Madeiras natur med grönskande berg och skogar ligger runt hörnet. Lunch är inkluderat.

Funchal på Madeira

Afton i Funchal

Det bästa sättet är att prova det lokala grillspettet Espetada, är att följa med oss till en av de traditionella Espetada-restaurangerna som ligger lite utanför Funchal. Här dukas en trerätters middag upp med god mat från Madeira  och en lokal folkdansgrupp uppträder med sina vackra folkdräkter. Under kvällen får vi också ett besök av en fadosångerska. En trevlig kväll med god mat och underhållning.


Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.


Veckoprogram

Dag 1 Ankomst till Madeira samt incheckning. Gemensam middag på hotellet på kvällen.
Dag 2 Välkomstmöte samt stadsvandring i Funchal och besök i den botaniska trädgården.
Dag 3 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet på kvällen.
Dag 4 Utflykt till Nunnornas dal med provsmakning av vinet från Madeira.
Dag 5 Afton i Funchal med en traditionell middag.
Dag 6 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på kvällen.
Dag 7 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på kvällen.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.