Premiumresor till Madeira

 • Social gruppresa med reseledare
 • Flygresa, hotell och halvpension ingår
 • Handplockade upplevelser

Apollo service

Här möter du Apollos duktiga utlandspersonal. Du och dina medresenärer har vår personal inom räckvidd när du behöver information eller goda tips och när du behöver hjälp.

På den grönskande ön Madeira möts du av sagolik natur, höga berg och hisnande vyer. Men det är inte bara naturupplevelser som lockar med denna ö, här finns nämligen också ett spännande stadsliv med intressanta sevärdheter, bra shopping och vackra restaurangträdgårdar där du kan slå dig ned med ett glas Poncha - Madeiras nationaldryck som består av citron, honung och rom.

Madeiras sagolika landskap kan liknas vid en flytande trädgård ute i Atlanten. Det skiftande landskapet bjuder på allt från djupa dalar, lummig skog, höga berg och fruktplantager. På ön finns även världens äldsta urskog som blivit utsett till ett världsarv. Det som kännetecknar Madeira mest är öns levador som byggdes på 1500-talet i syfte att bevattna jordbruket. Idag fungerar dessa som utmärkta vandringsleder genom den vackra naturen. Följ med på vår premiumresa till Madeira och upplev allt som ön har att erbjuda! Flygresa, hotell med hög standard, måltider och utflykter med reseledare är inkluderat under resan.

Populära hotell – Madeira Premiumresor

Detta är inkluderat under resan:

 • Direktflyg från vald flygplats
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • 7 nätter på ett hotell med god standard
 • 7 frukostar och 7 middagar
 • Dryck till måltiderna
  (en halv flaska vin, öl och mineralvatten)
 • Noga utvalt utflyktsprogram med tre utflykter
 • Skandinavisktalande guider och reseledare

Vykortsvackra Funchal

Den vackra staden Funchal ligger utbredd som en amfiteater på sluttningen ner mot Atlantens blå hav, och är vår utgångspunkt under premiumresan. I staden råder en härlig stämning med ett myllrande folkliv. De vackra gamla kolonialbyggnaderna och de slingrande gränderna skapar en speciell atmosfär, och det är trevligt att bara strosa runt eller slå sig ner på något av de många caféerna. Här finns även ett stort restaurangutbud där det serveras fisk- och skaldjursrätter och den lokala specialiteten espetada - grillspett som lagas över öppen eld. Passa även på att besöka det berömda hotellet Belmond Reids' Palace för en afternoon tea. Hotellet har hyst många framstående gäster genom tiderna, bland annat Winston Churchill och prinsessan Stephanie av Monaco.

Upplevelser på resan

Under premiumresan till Madeira kommer vi utforska allt vad ön har att erbjuda i form av vackra vyer, god mat och intressanta sevärdheter. För att se mer av Madeira och Funchal kommer vi göra en stadsvandring i centrum där vi spanar in stadslivet, shoppingen och de charmiga miljöerna. Vi gör även ett besök i den botaniska trädgården med alla sina vackra blommor.

Vi utforskar även Madeiras lokala smaker när vi beger oss till en av de traditionella espetada-restaurangerna, som serverar det lokala grillspettet. Här njuter vi av en välsmakande trerättersmiddag till tonerna av lokal sång och dans.

En av Madeiras mest kända platser är Nunnornas dal - en undangömd liten by som ligger i hjärtat av ön. Byn har fått sitt namn efter nunnorna som flydde hit för att undkomma sjörövarnas räder på 1500-talet. På vägen ner gör vi ett par stopp vid några spektakulära utsiktsplatser, så ta med dig kameran!