Utflykter under premiumresan till Lanzarote


Kaktusträdgård på Lanzarote

Marknaden i Teguise och César Manrique

På söndagar förvandlas Lanzarotes gamla huvudstad Teguise till en stor och färgsprakande marknad. Upplev atmosfären när ståndinnehavarna visar upp sina fantastiska hantverk. Här finns inga prislappar utan det gäller att ta fram affärsmannen inom dig och pruta dig fram. Hungern stillar du lätt i något av de många stånden med sina kulinariska läckerheter. På utflykten besöker vi också César Manriques Foundation - hans tidigare hem! Han byggde in huset i det vulkaniska landskapet och här får du se hur han lyckades använda några av de stora bubblorna i lavastenarna till att skapa ett helt rum. En del av rummen rymmer också en utställning av hans tavlor och skulpturer.

Rundtur i Arrecife

Vi åker vidare in till den nuvarande huvudstaden Arrecife och en av de vackraste delarna av staden, nämligen lagunen San Gines. På eftermiddagen är det populärt att slappna av på caféer och på kvällarna är de många restaurangerna och barerna populära mötesplatser för lokalbefolkningen och turister. Efter turen genom staden går vi till en av de mest kända restaurangerna i området där vi blir serverade traditionell tapas från Kanarieöarna och välsmakande lokalt vin från ön. Det blir självklart också tid till dessert innan vi åker tillbaka till hotellet.

Nationalparken Timanfaya på Lanzarote

Lanzarotes mästerverk

Sent på kvällen den första september 1730 öppnade sig jorden vid byn Timanfaya på södra Lanzarote. Vulkanutbrottet, som kom att vara i sex år, var ett faktum och området dränktes i lava. I dag är det märkliga landskap som uppstod en fascinerande nationalpark.Följ med oss genom det mäktiga månlandskapet, kliv ner i en underjordisk grotta, njut av den fantastiska utsikten från El Mirador och besök César Manriques hem. Lunch med vin eller vatten är inkluderat.


Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.


Veckoprogram för premiumresa Klassisk

Dag 1 Ankomst till Lanzarote samt incheckning.
Dag 2 Utflykten "Lanzarotes mästerverk".
Dag 3 Denna dag har du på egen hand.
Dag 4 Rundtur i Arrecife med tapas & vin.
Dag 5 Denna dag har du på egen hand.
Dag 6 Denna dag har du på egen hand.
Dag 7 Marknaden i Teguise och besök vid César Manriques hem.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.