Premiumresa till Brac

Våra premiumresor ger dig möjlighet att skräddarsy din resa efter dina egna intressen och önskemål om typ av semester. Här kan du läsa mer om vår premiumresa som erbjuds till Brac, Kroatien. Njut av en skön vecka med härliga utflykter, där allt är ordnat och klart.


Heldagsutflykt till Split

Vi börjar dagen med att ta båten från Brač till Split där vi möts av en lokal guide för en rundtur i centrum och gamla stan. Som besökare i Split möts du av en modern storstad med gamla anor. Det var här som den romerska kejsaren Diocletianus på 300-talet byggde sitt palats, vilket än i dag utgör stadens hjärta. Här finner du även världens äldsta katolska katedral.

En gastronomisk vandring

Denna utflykt börjar vid staden Supetar och fortsätter sedan med en vandring in över ön medan vi besöker små värdshus (konobas) längs vägen. Här upptäcker vi lokal konst och får smaka på något gott att äta och dricka.

Kroatisk afton

Under denna kväll besöker vi den traditionella Kroatiska tavernan Konoba Turanj som ligger i byn Donji Humac på Brac. Här producerar de sitt eget vin och prosciutto, som vi får äran att provsmaka under en härlig kväll tillsammans.

Heldagsutflykt på vackra Brač

Brač är känt för sin fantastiska natur och fascinerande landskap med höga berg och djupa dalar. Utmed bergssidorna sträcker sig långsträckta rader av vinodlingar och överallt växer frodiga olivträd. Ön är också känd för sin kalksten, som brutits här sedan 200-talet och bland annat använts till att bygga kejsare Diocletianus palats i Split och delar av Vita huset i Washington. Under utflykten besöker vi bland annat det berömda kalkstensbrottet, byarna Škrip och Bol och gör en härlig vinprovning på vinbaren Stina.


Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.


Veckoprogram för premiumresan till Brač

Dag 1 Ankomst till Kroatien och incheckning. Middag på hotellet.
Dag 2 Välkomstmöte och kroatisk afton.
Dag 3 Denna dag har du på egen hand. Middag på hotellet.
Dag 4 Rundtur på Brač och besök på vinhuset Stina. Middag på hotellet.
Dag 5 Denna dag har du på egen hand. Middag på hotellet.
Dag 6 Rundtur i Split. Middag på hotellet.
Dag 7 Gastronomisk vandringsutflykt. Middag på hotellet.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.

Hotellet under resan