Premiumresa till Kroatien

Premiumresan till Kroatien tar dig med på en härlig resa där både natur, kultur och läckra rätter är inbakat i programmet. Följ med på en äkta kroatisk afton, stadsvandring i Split och mycket mer!


Utflykter under premiumresan

Kroatisk afton

Under denna kväll får ni uppleva en äkta kroatisk afton när vi besöker en traditionell kroatiska taverna! Här producerar de sitt eget vin och prosciutto, som vi får äran att provsmaka under en härlig kväll tillsammans. Under kvällen får vi även äta Kroatiens nationalrätt Pekka som består av olika köttsorter och potatis som tillagas under flera timmar under en vedbrasa. Allt till tonerna av livemusik och gott lokalt vin!

Mostar - porten till Bosnien & Herzegovina

Välkommen till en dagsutflykt i den vackra och fascinerande staden Mostar. Staden har fått sitt namn från den gamla bron Stari Most och de gamla brovaktarna Mostari. Det här är ett av de mest fotograferade motiven i Bosnien och bron är även med på Unescos världsarvslista sedan 2005. Tidigare var Mostar en av de viktigaste handelsstäderna i regionen tack vare sitt läge vid Neretvafloden där invånarna levde i fred. Under 90-talets tragedier förändrades staden för alltid och här finns tydligare spår från kriget än någon annanstans i forna Jugoslavien. Bron förstördes under denna tid men återbyggdes 2004. Idag är staden splittrad i två sidor, med katoliker i väst och muslimer i öst, där bron förbinder de båda sidorna.

På väg in i Bosnien besöker vi flera små byar med byggnader som har rötter ända från det Osmanska riket. Dagen avslutas med ett utsiktsstopp i Biokovobergen där vi njuter av utsikter över skärgården och solnedgången.

Lokalmarknad i Zadvarje med besök i Omiš

Följ med på en innehållsrik dag där vi går på marknad i en bergsby, tar en båttur och äter lunch i hamnstaden Omiš. Dagen börjar med en halvtimmes busstur där vi får höra mer om livet i Kroatien, därefter är det dags för ett första stopp i den lilla bergsbyn Zadvarje där vi besöker en 300 år gammal lokalmarknad. Här stannar vi i ca 1 timme och det finns även tid för shopping på egen hand. Passa på att handla honung, oljor och andra kroatiska specialiteter. Efter marknaden fortsätter vi till hamnbyn Omiš, där älven Cetina mynnar ut i Adriatiska havet. Här går vi på en guidad tur genom byn innan det är dags för en båttur längs floden Cetina. Under turen äter vi lunch på Radmanove Mlinice, och njuter av den fantastiska naturen.


Veckoprogram

Dag 1 Ankomst till Kroatien samt incheckning. Gemensam middag på hotellet.
Dag 2 Välkomstmöte och Kroatisk afton.
Dag 3 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 4 Utflykt till marknaden i Zadvarje och båttur och lunch i Omis. Gemensam middag på hotellet.
Dag 5 Denna dag har du på egen hand. Frivillig utflykt till Dubrovnik. Gemensam middag på hotellet.
Dag 6 Heldagsutflykt till Mostar inklusive lunch. Gemensam middag på hotellet.
Dag 7 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.