Premiumresa till hotell Meteor

Premiumresa Klassisk till hotell Meteor ger dig en bred upplevelse där både mat, natur och kultur är inbakat i programmet.

Boka premiumresa

Detta är inkluderat under premiumresan:

  • Direktflyg samt transfer mellan flygplats och hotell
  • 7 nätter på hotell Meteor
  • Frukost samt flera av veckans måltider enligt programmet
  • Dryck till måltiderna (halv flaska vin, öl, vatten)
  • Noga utvalt utflyktsprogram
  • Skandinavisktalande guider och reseledare

Kroatisk afton

Under denna kväll besöker vi den traditionella Kroatiska tavernan Konoba Turanj som ligger i byn Donji Humac på Brac. Här producerar de sitt eget vin och prosciutto, som vi får äran att provsmaka under en härlig kväll tillsammans.

Mostar - porten till Bosnien & Herzegovina

Välkommen till en dagsutflykt i den vackra och fascinerande staden Mostar. Staden har fått sitt namn från den gamla bron Stari Most och de gamla brovaktarna Mostari. Det här är ett av de mest fotograferade motiven i Bosnien och bron är även med på Unescos världsarvslista sedan 2005. Tidigare var Mostar en av de viktigaste handelsstäderna i regionen tack vare sitt läge vid Neretvafloden där invånarna levde i fred. Under 90-talets tragedier förändrades staden för alltid och här finns tydligare spår från kriget än någon annanstans i forna Jugoslavien. Bron förstördes under denna tid men återbyggdes 2004. Idag är staden splittrad i två sidor, med katoliker i väst och muslimer i öst, där bron förbinder de båda sidorna.

På väg in i Bosnien besöker vi flera små byar med byggnader som har rötter ända från det Osmanska riket. Dagen avslutas med ett utsiktsstopp i Biokovobergen där vi njuter av utsikter över skärgården och solnedgången.

Lokalmarknad i Zadvarje med besök i Omiš

Följ med på en innehållsrik dag där vi går på marknad i en bergsby, tar en båttur och äter lunch i hamnstaden Omiš. Dagen börjar med en halvtimmes busstur där vi får höra mer om livet i Kroatien, därefter är det dags för ett första stopp i den lilla bergsbyn Zadvarje där vi besöker en 300 år gammal lokalmarknad. Här stannar vi i ca 1 timme och det finns även tid för shopping på egen hand. Passa på att handla honung, oljor och andra kroatiska specialiteter. Efter marknaden fortsätter vi till hamnbyn Omiš, där älven Cetina mynnar ut i Adriatiska havet. Här går vi på en guidad tur genom byn innan vi äter lunch på Radmanove Mlinice, och njuter av den fantastiska naturen.


Veckoprogram för premiumresa Klassisk

Dag 1 Ankomst till Kroatien samt incheckning. Gemensam middag på hotellet.
Dag 2 Välkomstmöte och Kroatisk afton.
Dag 3 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 4 Utflykt till marknaden i Zadvarje och båttur och lunch i Omis. Gemensam middag på hotellet.
Dag 5 Denna dag har du på egen hand. Frivillig utflykt till Dubrovnik. Gemensam middag på hotellet.
Dag 6 Heldagsutflykt till Mostar inklusive lunch. Gemensam middag på hotellet.
Dag 7 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.