Gränd i Chania på Kreta

Premiumresor till Kreta

De olika premiumresorna ger dig möjlighet att skräddarsy din resa efter dina egna intressen och önskemål om typ av semester. Här kan du läsa mer om de premiumresor som erbjuds på Kreta.


Utflykter under premiumresan

Mitt älskade Kreta

Följ med på en vacker och upplevelserik tur där vi får lära oss om Kretas natur och historia! Vi kommer att få se delar av det "äkta" gamla Kreta som fortfarande finns kvar högt uppe i bergen.

Dagens första stopp blir i den mysiga byn Vrisses där vi lär oss allt om de goda, kretensiska vinerna. Efter Vrisses beger vi oss söderut mot den grönskande Askifou-platån och byn Imbros som bjuder på vackra vyer över landskapet, innan vi når byn Myriokefala med sitt bysantinska kapell. Vi äter lunch i byn Argyroupolis och dagens sista stopp blir vid Kretas största insjö Kournas Lake.

Stadsvandring i Chania

Vi tillbringar en eftermiddag och kväll i vackra Chania med en stadsvandring. Dagens lokalguide tar oss runt och visar de viktigaste sevärdheterna i både den moderna och gamla delen staden. Därefter sätter vi oss till bords på en lokal restaurang i centrum där vi njuter av en välsmakande måltid.

Smaken av Kreta

Det här är en halvdagstur som passar dig som vill få veta lite mer om Kretas lokalproducerade oliver och viner. Vi börjar dagen med ett besök vid Eremiten Johannes grotta, med anor från 1500-1700-talet. Grottan användes bland annat som hemlig skola när Kreta var ockuperat av turkar på slutet av 1800-talet. Vi åker vidaren till byn Vouves, där några av Kretas äldsta olivträd finns, över 3000 år gamla. 

Nästa stopp blir på en charmig kretensisk vingård där vi får en presentation av Anoskeli-druvorna och hur vinproduktionen för de fem Anoskeli-vinerna går till. Även här kommer vi att provsmaka vinerna. På vägen tillbaka stannar vi till på en taverna som bjuder på en fantastisk utsikt.

Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.


Veckoprogram

Dag 1 Ankomst till Kreta och incheckning på hotellet.
Dag 2 Välkomstmöte. Gemensam middag på hotellet.
Dag 3 Halvdagsutflykten "smaken av Kreta", inkl. lunch. Gemensam middag på hotellet.
Dag 4 Guidad stadsvandring i Chania och gemensam middag på en lokal restaurang.
Dag 5 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 6 Heldagsutflykten "mitt älskade Kreta", inkl. lunch. Gemensam middag på hotellet.
Dag 7 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.