Utflykter under premiumresan till Gran Canaria

Premiumresan till Gran Canaria tar dig med på en härlig resa där både natur, kultur och läckra rätter är inbakat i programmet. Upplev allt från sjungande kypare och botaniska trädgårdar till en skön tapas- och vinkväll och mycket mer!


Middagsshow på Garbos

Garbos är en av Gran Canarias största turistattraktioner. Underhållningen börjar direkt när vi ankommer till den gamla lokalen och fortsätter under hela kvällen. Vi serveras en trerätters middag av sjungande kypare. När vi känner oss mätta och nöjda fortsätter showen med fantastisk musik och duktiga dansare på scenen. Middagen blir en underhållande kväll och ett minne att bevara långt efter hemkomsten. 

Tapas- och vinkväll

Eftersom vi befinner oss i Spanien är det ett måste att bekanta sig närmare med de välkända tapasrätterna och de goda spanska vinerna. Väljer du att bo i Las Palmas kombinerar vi tapasen med en stadsvandring innan vi sätter oss till bords. Bor du på sydkusten reser vi upp i vindistrikten i bergen. Vi passerar flera vingårdar och får en inblick i hur vinproduktionen på ön går till. Vi stannar också till i Fataga-dalen, som också kallas ”dalen med de tusen palmerna”, innan turen avslutas på Bodega de Tirajanas med goda tapas och provsmakning av sex olika kanariska viner. Det finns också vin till försäljning om du vill ta med lokalt vin hem.

Jardin Canario park

Gran Canarias grönskande botaniska trädgårdar

Nästan 43% av Gran Canarias natur är skyddad och floran som växer på kanarieöarna är ganska unik. På denna utflykten får vi bekanta oss närmre med öns växtlighet. Vi börjar med Doramas Park, en härlig grön oas i centrum av Las Palmas. Här finns över 100 år gamla palmer och vackra vattenfall. Vi fortsätter därefter till Jardín Viera och Clavijo-parken, som är den största botaniska trädgården i hela Spanien. Här tar man tillvara på många av Kanarieöarnas utrotningshotade arter och ett forskningscentrum har specialiserat sig på den unika floran. Till sist tar vi oss till Jardín de la Marquesa, som har över 500 tropiska växtarter och ett 200 år gammalt drakblodsträd.  Under utflykten avnjuter vi också en typisk tapasmåltid tillsammans med en liten vinprovning med tre olika sorters viner.


Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.


Veckoprogram

Dag 1 Ankomst till Gran Canaria samt incheckning. Middag på hotellet på kvällen.
Dag 2 Välkomstmöte. Utflykten "Show på Garbos".
Dag 3 Denna dag har du på egen hand.
Dag 4 Utflykten "Gran Canarias grönskande botaniska trädgårdar".
Dag 5 Denna dag har du på egen hand.
Dag 6 Tapas- och vinkväll.
Dag 7 Denna dag har du på egen hand.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.