Premiumresor till Gran Canaria

Amadores-stranden på Gran Canaria, Spanien. Amadores-stranden på Gran Canaria, Spanien.

 • Social gruppresa med reseledare
 • Flygresa, hotell och halvpension ingår
 • Handplockade upplevelser

Apollo service

Här möter du Apollos duktiga utlandspersonal. Du och dina medresenärer har vår personal inom räckvidd när du behöver information eller goda tips och när du behöver hjälp.

Gran Canaria är som en kontinent i miniatyr som har allt. Här finns ett härligt klimat året runt och ön erbjuder det mesta som man kan önska sig på semestern. Den solsäkra kusten frestar med värme och fina sandstränder. Men Gran Canaria har mer än så att erbjuda – här väntar spännande natur, charmiga småstäder och ett utbud av olika aktiviteter. Inte minst finns här den vackra storstaden Las Palmas som har lyckats behålla sin genuina kanariska charm. På din premiumresa till Gran Canaria kan du välja mellan att bo på den solsäkra sydkusten, eller i staden Las Palmas. Båda platser har sina fördelar. Du som älskar sol och helst vill ägna dagarna på stranden eller vid poolen kommer älska sydkusten, medan Las Palmas passar dig som söker upplevelser och storstadsliv med många restauranger, barer och eleganta platser att besöka. Oavsett vilket alternativ som passar dig så har vi i alla våra premiumresor inkluderat sociala och upplevelserika utflykter och måltider.

Populära hotell – Gran Canaria Premiumresor

Detta är inkluderat under resan:

 • Direktflyg från vald flygplats
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • 7 nätter på ett hotell med god standard
 • 7 frukostar, 1 lunch och 7 middagar*
 • Dryck till måltiderna
  (en halv flaska vin, öl och mineralvatten)
 • Noga utvalt utflyktsprogram med tre utflykter
 • Lokalguider och skandinavisktalande reseledare

*Middag den första kvällen kan utebli vid sen ankomst till Gran Canaria.

Upplevelser på semestern –gröna oaser, sjungande kypare och spansk mat och dryck.

Nästan hälften av naturen på Gran Canaria är skyddad och ön visar upp en ganska unik flora. Här finns flera botaniska trädgårdar och just öns vackra landskap är huvudtemat på en av veckans utflykter. Vi kommer att besöka tre olika trädgårdar och börjar med ett besök i centrum av Las Palmas. Mitt i storstaden ligger en grönskande oas till trädgård med gröna palmer och porlande vattenfall. Därefter sätter vi kursen mot “Jardin Viera and Clavijo” – den största botaniska trädgården i hela Spanien. Parken har ett forskningscenter med huvuduppgiften att ta tillvara på många av de utrotningshotade arterna som finns här. Därefter besöker vi en tredje trädgård av ett med exotiskt slag. Marquesa Garden har över 500 tropiska växter. Under färden har vi också inkluderat en ordentlig lunch med tapas och vin.

En annan höjdpunkt denna veckan är kvällsarrangemanget på Garbos. Det serveras en trerätters middag av sjungande kypare som tillsammans med andra artister levererar en medryckande kvällsshow med festlig stämning.

Eftersom vi befinner oss i Spanien är det ett måste att bekanta sig med de kända tapasrätterna och och gott spanskt vin. Väljer du att bo i Las Palmas kombinerar vi en stadsvandring i gamla staden med en tapaskväll på äkta spanskt vis – med besök hos någon av centrums små barer där tapasen enligt tradition serveras tillsammans med din dryck.

Om du väljer att bo på sydkusten reser du istället upp i bergen och passerar flera vingårdar på vägen. Efter ett kort stopp vid “dalen med de tusen palmerna” besöker vi en typisk spansk bodega – Bodegas de Tirajanas, där vi får god mat och får vara med på en vinprovning med sex olika typer av vin.