Tempel i Karnak

Utflykter under premiumresan till Egypten

Premiumresan till Egypten tar dig med på en härlig resa där både natur, kultur och spännande platser är inbakat i programmet. Följ med till världsberömda Luxor, gå på stadsvandring i Hurghada, utforska Röda havet och mycket mer!


Stadsvandring i Hurghada

Under en eftermiddag och kväll åker vi in till Hurghada och gör en stadsvandring där vi upptäcker staden. Kvällen avslutas med en välsmakande middag på en lokal restaurang.

Tvådagarstur till Luxor

Under den första dagen gör vi ett besök i Karnaktemplet, som byggdes i solguden Amon-ras ära. Här får vi höra den spännande historien om livet i templet, och vi får även en rundvisning i Luxortemplet innan det är dags för lunch. Middagen intas på hotellet innan vi åker tillbaka till Karnak för en imponerande ljud- och ljusshow.

Under dag två utforskar vi västbanken och åker till Konungarnas dal och de stora faraonernas gravkammare som användes fram till 1075 f.Kr. Här finns ca 60 gravkammare och den mest kända är Tutankhamons. Under besöket får du möjlighet att gå ner i en av kamrarna och även köra båt över Nilen.

Båttur med bad och snorkling i Röda havet

Röda havet är ett av världens bästa vatten för bad, snorkling och dykning. Under ytan väntar färgglada fiskar och spektakulära korallrev som du sent kommer att glömma. Vi gör två-tre stopp vid olika korallrev och du får naturligtvis bada från båten om du vill. Man behöver inte vara erfaren för att följa med. Guiden berättar allt du behöver veta och följer gärna med på en simtur för att peka ut intressanta fiskar och koraller. Man behöver inte snorkla för att uppleva allt det härliga med Röda havet! Lunch och dryck är inkluderat, samt te och kaffe.


Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.


Veckoprogram

Dag 1 Ankomst till Lanzarote samt incheckning. Middag på hotellet på kvällen.
Dag 2 Välkomstmöte efter frukost. Förmiddagen har du på egen hand. På eftermiddagen och kvällen gör vi en stadsvandring i Hurghada som efterföljs av en gemensamma middag på en lokal restaurang.
Dag 3 Tvådagarsutflykt till Luxor.
Dag 4 Tvådagarsutflykt till Luxor.
Dag 5 Denna dag har du på egen hand.
Dag 6 Frivillig utflykt till Kairo mot avgift, annars har du dagen på egen hand.
Dag 7 Båttur med bad och snorkling.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.