Premiumresor till Egypten

  • Social gruppresa med reseledare
  • Flygresa, hotell och All Inclusive ingår
  • Handplockade upplevelser

Att resa i Egypten är som att resa i en av världens äldsta historieböcker. I området längs Nilen har det funnits bosättningar sedan ca 200 000 år tillbaka. Under premiumresan kommer vi möta historier från både det gamla och nya Egypten. Idag kännetecknas landet av gamla gravkamrar, tempel, pyramider, faraoner, dynastier, spännande kultur, politik, kristallklara Röda havet och dykning och snorkling i världsklass. Dessutom är Egypten prisvärt - här får du mycket för pengarna!

Under resan bor vi på Albatros Citadel Resort, ett hotell av hög standard med många faciliteter, stora poolområden, god mat och ett toppenläge vid Röda havets kust. Hotellet är beläget i Sahl Hasheesh utanför Hurghada, precis vid havet och stranden där det finns gott om solstolar och parasoll för ett par lata timmar i solen. All mat och dryck är inkluderat, så det är bara till att ta det lugnt och njuta av semesterns intryck.

Populära hotell – Egypten Premiumresor

Detta är inkluderat under resan:

  • Direktflyg från vald flygplats
  • Transfer mellan flygplats och hotell
  • 7 nätter på ett hotell med god standard
  • På hotellet i Sahl Hasheesh ingår alla måltider samt obegränsat med dryck.
  • Noga utvalt utflyktsprogram med tre utflykter
  • Lokalguider och skandinavisktalande reseledare

Upplevelser på resan


Upptäck Hurghada

Under resan blir vi mer bekanta med närområdet under en stadsvandring i Hurghada där vi även äter mat på en lokal restaurang. I stadens äldsta del, El Dahar, hittar du basarer, det lokala vardagslivet, små shisha-barer, moskéer och tavernor som serverar traditionella egyptiska rätter. Här finns spännande lukter från kryddor, mat och vattenpipor och ljud från minareten och folklivet. Sekalla är den lite mer administrativa stadsdelen med banker, kedjebutiker, både lokala och internationella restauranger och inte minst den flotta hamnen Hurghada Marina med inbjudande barer, restauranger och affärer. Nya Hurghada är området med flest hotell och nyare bebyggelser som utvecklats i takt med turismen. Även här finns fler butiker och restauranger och ett härligt tempo för oss turister.

Luxor

Höjdpunkten för många är nog tvådagarsturen till Luxor, staden vid Nilen som är berömd för sina historiska gravkammare för de gamla faraonerna och drottningarna. Du har säkert hört talas om faraonerna Memnon, Ramses, Tutankhamon och Hatshepsut, som vi lär oss mer om i Luxor. I staden bor det över en halv miljon människor och de flesta lever på turismen, men även på den fruktbara jorden vid Nilendeltat. Vi bor på ett centralt hotell i Luxor och har därför nära till Luxortemplet och även templet i Karnak som vi kommer besöka. På kvällen får vi uppleva den häftiga ljud- och ljusshowen vid templet.

Simma i Röda havet

Att simma i Röda havet är som att simma i ett akvarium. Under premiumresan åker vi på en båttur med möjlighet för både bad och snorkling där du får utforska den vackra undervattensvärlden. Röda havet blir aldrig kallare än 23 grader, och när du kommer ut från land är det som en ny värld uppenbarar sig under ytan!

Du får även tid att göra en utflykt på egen hand till Kairo med flyg. Vi erbjuder utflykter ut till Giza där du får se de imponerande pyramiderna, Sfinxen och det Egyptiska muséet. Lunch ingår.