Premiumresa till Durres riviera, Albanien

Premiumresor till Albanien

Våra premiumresor ger dig möjlighet att skräddarsy din resa efter dina egna intressen och önskemål om typ av semester. Här kan du läsa mer om vår premiumresa som erbjuds till Durres riviera, Albanien. Njut av en skön vecka med härliga utflykter, där allt är ordnat och klart.


Utflykter under premiumresan

Amifteatern i Durres, Albanien

Albansk Afton

Starta semestern med en traditionell, albansk afton på restaurang! Vi provsmakar lokala specialiteter, inklusive vin från Albanien, ackompanjerat av albansk musik. Mer traditionellt än såhär blir det inte.

Durres historia och provsmakning av brandy

Under nästa utflykt besöker vi hamnstaden Durres, eller dåtidens Dyrrhacion, som staden kallades av romarna. Durres var den viktigaste hamnen för sjötrafiken från Italien och startpunkten för gamla Via Egnatia - den romerska huvudvägen österut över havet. I Durres besök vi det arkeologiska museet, den romerska amfiteatern och kikar närmare på den bysantinska muren. Vi får även smaka på Skanderbegs Brandy, som albanerna stolt serverar åt sina besökare. 

Ohrid i Nordmakedonien

Ohrid i Nordmakedonien

Under en dag reser till över gränsen till Ohrid i grannlandet Nordmakedonien. Ohrid är med på UNESCOS världsarvslista och staden är känd för sina vackra insjöar och många kyrkor, och vi besöker några av dessa under vår rundtur i Ohrid. Två av kyrkorna vi besöker är St. Sophia-kyrkan, som byggdes någon gång mellan 1000-talet och 1400-talet, och den lilla kyrkan St. Jovan som står ensam och majestätiskt på en klippa i en av sjöarna. Vi besöker även en gammal teater, fästningen i Ohrids och stadsmuseet. En gemensam lunch är inkluderad under utflykten.

Huvudstaden Tirana

Denna utflykt bjuder på en tur till staden Tirana, som varit Albaniens huvudstad sedan första världskriget. Tirana var även kommunistregimens huvudsäte under de åren som Albanien var i princip helt stängt från omvärlden. Än idag syns tydliga spår efter kommunismen och utflykten börjar med ett besök vid regimens enorma atombunker som ligger i utkanten av centrum. Bunkern är en symbol för både brutaliteten och paranoian som härjade hos regimens ledare Enver Hoxha. Vi gör även en guidad rundtur som startar vid nationalteatern på Skanderbeg-torget och tar oss vidare till det historiska museet, kulturpalatset och moskén Ethem Bey från 1789. Lunch är inkluderat under dagen. 


Veckoprogram

Dag 1 Ankomst till Albanien samt incheckning. Gemensam middag på hotellet.
Dag 2 Välkomstmöte och Albansk afton med middag.
Dag 3 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 4 Utflykten Durres historia och provsmakning av brandy. Gemensam middag på hotellet.
Dag 5 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.
Dag 6 Heldagsutflykt till Ohrid inklusive lunch. Gemensam middag på hotellet.
Dag 7 Utflykt till Tirana, inklusive lunch. Gemensam middag på hotellet.
Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.

 

Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.