Hur ska jag packa inför min kryssning?

Att packa inför en resa är nästan alltid svårt och när du ska åka på kryssning finns det ännu mer att tänka på! Här ger vi dig bra packningstips inför din kryssning!

Vid incheckning till fartyget på plats i hamnen lämna du ifrån dig resväskan till rederiet. De tar sedan din väska, via säkerhetskontrollen, till din hytt. Detta innebär att det ibland kan ta en stund innan du har väskorna på plats i hytten. Det är inte ovanligt att den anländer till din hytt efter att fartyget lämnat kajen. Det kan därför vara bra att tänka på några saker i och med packningen.

Bra saker att ha med i packningen

I resväskan kan du sedan packa ner det du kan behöva under resten av kryssningen. Sköna sommarplagg för dagtid och lite finare kläder till kvällen. Vissa rederier kräver galakläder vid middagen och vi rekommenderar ett grundplagg (aftonklänning för damer och kostym för herrar) som går att variera, till exempel med hjälp av sjalar och slipsar. På de flesta av rederierna som Apollo samarbetar med går det dock bra med lite finare sommarkläder på kvällen.

Bra att packa i handbagaget

  • Ombyte till lättare sommarkläder och sommarskor.
  • Badkläder.
  • Läsglasögon och medicin.
  • Surfplatta och dator.
  • Pass och pengar.

 

Tillbaka till kryssningssidan