Varbergs Kusthotell

apollo mondo selected

Upptäck härliga Varbergs Kusthotell, ett unikt Svanenmärkt hotell beläget vid populära sandstranden Kåsa, bara femtiotvå steg från havet intill vackra Apelviken. Njut av härliga strandpromenader, vällagade rätter i hotellets bistro och att koppla av i Sveriges enda Thalasso-spa. Varbergs Kusthotell är ett av våra Apollo Mondo Selected-hotell, utvalt för sitt vackra läge, höga komfort och lugna atmosfär. Hotellet passar både för vuxna och för dig som reser med barn.


Rumstyper

Dubbelrum för 1-3 personer, varav 1 barn. Dubbelrum Villa Apelviken för 1-2 personer.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

Läget
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 623 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 50 m
Till centrum: 3 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Internet på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Strandnära kusthotell
På Varbergs Kusthotell beläget vid Varbergs vackraste strand är havet alltid närvarande. Härifrån är det nära till både Varbergs centrum, havet och den underbara naturen. I början av 1900-talet var denna plats en kurort, Kustsanatoriet Apelviken. Idag är Varbergs Kusthotell en plats för umgänge i en avslappnad atmosfär. Hotellet bär med sig filosofin om att sol, frisk luft, salta bad och näringsrik kost har stor inverkan på hälsan, därför finner man här en bistro med väl genomtänkt meny, träningsmöjligheter och spa.

Vällagad mat vid havet
Följ med på en kulinarisk resa genom det halländska landskapets skiftande karaktär. Hotellets bistro som ligger vid havet serverar mat tillagad med noga utvalda lokala råvaror. Här finns en förkärlek till havet med mycket fisk och skaldjur. Bistron skapar regelbundet nya menyer beroende på säsong, därför är inget besök det andra likt. Köket serverar frukost, lunch och middag.

Träning och välmående
På Varbergs Kusthotell finns en mängd olika träningsmöjligheter. Träna själv eller på träningspass i inne- eller utegymmet eller passa på att träna med en personlig tränare. Här finns också möjlighet till cykling och löpning, samt simning och SUP. I Apelviken finns dessutom flera surfskolor för våg-, kite- och vindsurfing. Du kan delta i kostnadsfria träningspass med Golden Wellness och Apollo Sports på måndagar, fredagar och söndagar, där du kan prova yoga, crosstraining och löpning. Bokar du minst tre nätter i Dubbelrum (huvudbyggnaden) eller minst 7 nätter i Dubbelrum Villa Apelviken så ingår ett träningspass per dag, som du väljer från hotellets träningsmeny (https://www.varbergskusthotell.se/traning/traningspass).

Upplev också Sveriges enda Thalasso-spa, där Kattegatts saltvatten och tångruskor bidrar med välgörande mineraler, harmoni och ny energi. Här finns en havsvattenpool med en temperatur på 32 grader, varm- och kallvattenpool, champagnebubbelpool, bastu, kallbadhus samt en spaträdgårdt. Hotellets Thalosso-spa är mot avgift. Dessutom kan du välja mellan sköna behandlingar och olika kurer med till exempel tång, spirulina, olja eller örter. Varbergs Kusthotell har utsetts till vinnare i den prestigefulla tävlingen World Luxury Spa Awards 2019 i den nationella kategorin ’Luxury Thalassotherapy Spa’.

Övrigt om hotellet
Varbergs kusthotell är ett Svanenmärkt hotell. Hotellet, restaurangen och konferensanläggning har genomgått en omfattande certifieringsprocess med dokumentation och kontroller för att se till att det uppfyller de stränga Svanenkriterierna. Det innebär bland annat att Varbergs Kusthotell arbetar med både långsiktiga och direkta insatser för att minska klimatavtryck. Läs mer här.

Observera att på hotellet finns ingen barnklubb, simskola eller Mondo Café.

Måltider

Under vistelsen ingår frukostbuffé för att ge den bästa starten på dagen. Frukostbuffé serveras alla dagar kl. 07.00-10.30.

Frukosttider:

 • Kl. 07:00-08:30
 • Kl. 08:30 - 09:30
 • Kl. 09:30 - 10:30

Önskas tidigare frukost kan du beställa en frukostpåse dagen innan

I Villa Apelviken erbjuds två frukosttider:

 • Kl. 07:00 - 08:30
 • Kl. 08.30-10.30

Bra att veta

Tillgång till hotellets gym (både inomhus och utomhus) samt ett träningspass ur hotellets utbud per person och dag ingår i priset.

Tider för träningspass

 • Fredagar kl. 07.00-07.45: Yoga/Strech (Kåsa) start 3 juli
 • Fredagar kl. 08.00-08.45: Crosstraining (Kåsa) start 3 juli
 • Söndagar kl. 08.30-09.30: Crosstraining (Apelviken)
 • Söndagar kl. 10.30-11.30: Yoga (Apelviken)
 • Måndagar kl. 18.30-19.30: Löpning/Intervaller (Kåsa)

Här kan du läsa mer om hotellets träningsmeny.

Apollo Mondo Selected
 • Hög kundnöjdhet
 • Mondo Café
 • Club Polly & Mino
 • Gratis gym och wifi