Körunda Golf & Konferenshotell

apollo mondo local

Välkommen till Körunda Golf & Konferenshotell – ett av våra Apollo Mondo Local-hotell. Hotellet är vackert beläget i naturen på Södertörn, strax utanför Stockholm. Här är rummen inredda i skandinavisk stil med noga utvalda detaljer. Njut av god mat tillagad på lokala råvaror i restaurangen och härliga bad i jacuzzin i relaxavdelningen, med möjlighet till bastubad efteråt. Här har du nära till naturen, golfbanan på Nynäshamns Golfklubb och Stockholm city.

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

Personalen var väldigt trevliga och läget var så fint
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 77 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 1 km
Till centrum: 15 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Internet på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Bo på Körunda Golf & Konferenshotell beläget i en naturskön och historisk miljö, omgivet av sjö och skog. Här kan du känna dig lugn, avslappnad och omhändertagen. Rummen är inredda i naturnära skandinavisk stil med enkla men varma färger som skapar balans och harmoni. Samtliga detaljer har noggrant valts ut och huvudgavlarna på sängarna är specialgjorda i Småland.

Ät gott
Köket på Körunda Golf & Konferenshotell står alltid i fokus med säsongsanpassade menyer som till stor del består av ekologiska råvaror och närproducerade produkter. Hotellet samarbetar med flera lokala leverantörer och på sommaren serveras alla måltider ute på verandan med sjöutsikt, där det alltid finns en solig plats att äta gott på. Restaurangen serverar frukost, lunch och middag. Det finns även en kiosk och en bar med stort utbud av svalkande drycker.

Golf
På Körunda Golf & Konferenshotell bor du mitt på golfbanan kan man säga. Hotellet ligger ett stenkast från golfklubben och rangen. Nynäshamns GK har bland annat fått utmärkelsen årets golfklubb och har en högklassig 27-håls bana med tre natursköna långhålsslingor. Dal-, Berg- och Sjöslingan bjuder samtliga på sina unika utmaningar och karakteristiska natur. Vill man värma upp eller är ny finns Pay & Play banan, Sjögärdet, som vackert ligger intill sjön Muskan och är en korthålsbana med 9 hål. På Körunda kan du låna klubbor och prova på att slå bollar på rangen eller spela på korthålsbanan Sjögärdet.

Hälsa och träning
På hotellet finns en relaxavdelning. Här kopplar du av och njuter av jacuzzi, ångbastu, varmbastu och en lounge med sköna soffor. Här finns även en isdusch för den modige. Från relaxen kommer du rakt ur på soldäcket med flera solstolar. I relaxen hittar du även en mindre träningsdel med cyklar, crosstrainers, vikter och balansträning.

Körundas utegym ligger på baksidan av hotellet och endast ca 10 minuter från hotellet ligger Körundas sandstrand, vid sjön Muskan. Vill du träna löpning eller stavgång finns ett motionsspår runt sjön strax utanför hotellet, som är ca 9 kilometer långt. Ca 350 meter från hotellet ligger en intervallbacke som kallas “Mördarbacken” och ”Slalomslingan” slingrar sig mellan björkarna inte långt därifrån. Du kan också vandra Körundas mindfulnesslinga som innehåller en rad olika övningar som du utför längs vägen.

Det finns även en vedeldad bastuflotte nere vid sjön Muskan som du kan hyra mot avgift. Utvalda lördagar anordnar hotellet yoga och det finns även yogamattor, pingis, boule, kubb, biljard, mitsar, roddbåt och mountainbikes att låna. Vill du fiska kan du köpa fiskekort i receptionen.

Övrigt om hotellet
Kostnadsfritt wifi.

Upptäck omgivningen
Hotellet ligger ca 30 min bilväg från Stockholm och ca 12 min från Nynäshamn, som är en riktig sommarpärla. Du tar dig enkelt runt med bil till Sorunda och Muskö. Båtarna från hamnen i Nynäshamn gå till Landsort, Nåttarö och en rad andra mindre öar. Strandvägen som går längs kusten är också något du bör passa på att besöka. Dessutom hittar du en del av Sörmlandsleden utanför hotellet. Denna vandringsled består av ca 1000 km leder i Södermanland och bjuder på vacker vandring i naturen.

Måltider

Frukost ingår.
Halvpension (frukost och lunch) eller Halvpension extra (frukost och middag) mot tillägg. Måltidsdryck ingår inte.

Apollo Mondo Local
  • Höga kundbetyg
  • Trevligt läge
  • Bra faciliteter
  • Gratis wifi