Slottsvillan

Slottsvillan i Huskvarna är en kulturminnesmärkt Disponentbostad som byggdes i slutet av 1800-talet. Villan är välbevarat och elegant, med imponerande rum och utrymmen som återspeglar dess historia. Idag drivs det som ett hotell och är utrustat med moderna bekvämligheter. Maten lagas av lokala råvaror och äts i någon av villans salonger.


Rumstyper

Dubbelrum för 1-3 personer. Sviter för 2-3 personer. Enkelrum för 1 person. Standardrum för 1 person.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 56 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till centrum: 1 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Internet på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Unika rum
Slottsvillan har 12 rum, alla unika och smakfullt inredda med modern design blandat med tidstypiska möbler. Upplev de karakteristiska rummen som erbjuder både tradition och komfort.

Måltider med "hemma hos"-känsla
På Slottsvillan finns ingen traditionell restaurang. Här erbjuds istället vällagade måltider i någon av villans salonger med en "hemma hos"-känsla, allt tillagat med lokala råvaror och med stor passion. Menyn uppdateras och ändras ofta, ibland till och med dagligen. Michaela, som tillsammans med sin man äger Slottsvillan, är utbildad sommelier och delar gärna med sig av sina kunskaper. Här kan du förvänta dig det lilla extra som fördrinkar med rabarber från trädgården, som kan avnjutas i någon av salongerna eller vid långbordet i Slottsparken.

Upptäck omgivningen
Promenera i den vackra slottsparken, besök närliggande Husqvarna fabriksmuseum eller vandra längs med Pustaleden som utgår från villan och tar dig till sevärdheter längs Huskvarnaån. Gör en utflykt till Smålands Toscana, Äppledalen och de två äppelodlingarna Rudenstam och Vistakulle. Här finns förutom vackra omgivningar även gårdsrosteri, trädgårdsbutik och café.

Övrigt om hotellet
Wifi, bastu och biljard.

Slottets historia
Slottet byggdes 1895 av Husqvarnas direktör Wilhelm Tham, som privat bostad åt Wilhelm, hans fru och deras nio barn. Familjen spenderade mycket av sin tid i England och arkitekturen är inspirerad av engelska och skotska herresäten och slott. I det eleganta slottet är det högt i tak, stuckatur, pelare, tornrum och knarrande golv som påminner om slottets historia. Här kan du läsa mer om Slottsvillans historia.

Måltider

Frukost ingår. Halvpension (frukost och tvårätters middag; förrätt, huvudrätt samt kaffe) eller Halvpension extra (frukost och trerätters middag; förrätt, huvudrätt och dessert samt kaffe) mot tillägg. Dryck ingår inte.