Hooks Herrgård

apollo mondo local

Hooks Herrgård är ett populärt hotell bland golfare och ligger intill Hokasjön söder om Jönköping. Här kan du spela på de två natursköna golfbanorna Parkbanan och Skogsbanan, som har ett gott rykte i golfkretsar. I halvpensionen ingår en greenfee per dag så du enkelt kan njuta av dagliga golfrundor. Hotellet är även ett av våra Apollo Mondo Local-hotell, och bjuder på en upplevelse av historisk charm. Sedan 1963 hälsar familjen Edberg dig välkommen till herrgården oavsett om du vill golfa, njuta av lokala råvaror i restaurangen eller den avkopplande spaanläggningen.


Rumstyper

Dubbelrum för 2-4 personer, varav 2 barn. Deluxerum plus för 2-3 personer, varav 1 barn. Enkelrum för 1 person.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

Helhetsintrycket! Bra golfbana, bra SPA, god middag, bra rum och trevligt bemötande av personalen
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 386 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 0 m
Till centrum: 10 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Internet på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Hotellets historia
Hooks Herrgård har anor från 1300-talet och den förste kände ägaren var Herger Joarsson, en föregångare till ätten Oxenstierna. Hooks Herrgård drivs idag av tredje generationen Edberg och den fjärde generationen serverar gästerna i restaurangen. Här kan du läsa mer om Hooks Herrgårds historia.

Golf och cykling
Hooks Herrgård är en omtyckt destination för golfare som kommer hit för att njuta av de två natursköna golfbanorna i närheten, som har mycket gott rykte: Parkbanan och Skogsbanan. Parkbanan började byggas redan 1938 och är en av Sveriges äldsta golfbanor. Skogsbanan, som är något svårare, har en vacker inramning av den småländska skogen. Det finns även en driving range, ett övningsfält och olika närspels- och puttningsytor. Här kan du läsa mer om golfbanorna på Hooks Herrgård. Halvpension ingår under vistelsen på Hooks Herrgård och då ingår även ett golfpaket med en greenfee/dag eller spapaket.

Att ta med cykeln till Hooks Herrgård är lika naturligt som att ta med golfklubborna. Området är perfekt för att ta sig ut på egen hand i de härliga skogsmiljöerna. Inspireras gärna av våra ruttförslag eller hyr cykel och boka en guide från Cycling Jönköping.

Mat och dryck
Restaurangen är herrgårdens hjärta, och här tillagas måltider med lokala råvaror efter säsong. På menyn finns allt från traditionella småländska rätter till exklusiva fasta menyer. Brödet som serveras bakas i det lokala bageriet. Efter middagen kan du dricka ditt kaffe i en av salongerna för att sedan avsluta kvällen i hotellets bar och ta del av solnedgången över sjön. Lunch serveras i golfrestaurangen.

Träning
I en glaskub på taket finns det 70 kvadratmeter stora gymmet, även det med en härlig utsikt över Hokasjön. Här finns konditionsmaskiner, så som löpband, crosstrainer och motionscyklar samt multimaskin och fria vikter. Hotellets gäster har fri entré till gymmet. Åldersgräns i gymmet, 13 år i målsmans sällskap. Gruppträningspass finns mot avgift och har en åldersgräns på 15 år.

Vill du spela padel så finns det två utomhusbanor (mot avgift) på Hooks Herrgård. Padelrack kan lånas kostnadsfritt i receptionen och bollar finns att köpa.

Omgivningarna kring herrgården har utmärkta vandrings- och cykelleder. Kanoter och roddbåtar finns att låna utan extra kostnad för en tur på Hokasjön.

Spa
Vid sidan av herrgården ligger den 1300 kvm stora spaanläggningen. Här finns bland annat en 20 meters inomhuspool med utsikt över sjön, flera olika bastuer, varma och kalla källor (såväl inomhus som utomhus), upplevelseduschar samt ett brett utbud av behandlingar mot avgift. I spaentrén ingår tillgång till spa och träning, lån av badrock och handduk, tofflor att ta med hem samt Kerstin Florian produkter i duschrummet. I spabaren finns möjlighet att beställa dryck och enklare rätter. Spaet har en åldersgräns på 15 år, men under vecka 26-33 tillåts barn 10-14 år på vardagar kl. 9.00-14.00.

Övrigt om hotellet
Gratis wifi.

Måltider

Halvpension ingår samt ett golfpaket med en greenfee/dag eller ett spapaket.

Halvpension serveras från en fast meny där du kan välja mellan fyra olika förrätter, fyra varmrätter och fyra desserter (samma val varje dag).

Bra att veta

  • Från de olika sidobyggnaderna är det mellan 50-200 meter till huvudbyggnaden.
Apollo Mondo Local
  • Höga kundbetyg
  • Trevligt läge
  • Bra faciliteter
  • Gratis wifi