Våra utflykter, Playa De Palma

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Ötur med tåg och båt

Det  här är en trevlig heldagsutflykt för hela familjen där vi får uppleva  Mallorcas fantastiska västkust med vackra berg och hisnande gröna  landskap.

Vi börjar dagen med att  hoppa på det gamla veterantåget Apelsinexpressen i Palma. Genom det  vackra landskapet, och via tunnlar i bergskedjan Tramuntana åker vi till den romantiska badpärlan Puerto de Sóller  och dess systerby Sóller, som ligger en bit inåt. Beroende på hur tågen  går tillbringar vi egentid i någon av byarna eller i Sa Calobra innan det är dags att hoppa på nästa färdmedel som är en båt. Med denna tar vi oss till Sa  Calobra. Vi avslutar dagen med att åka buss längs slingrande bergsvägar, genom Mallorcas vackra grönskande landskap. I Inca besöker vi en  läderfabrik med tillhörande butik innan det är dags att återvända.

Utflykten kan också göras i motsatt riktning, och börjar då med Inca för att avsluta dagen med Apelsinexpressen.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Vuxna: 788 SEK
Barn: 394 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Måndag
Boka

Drakgrottorna i Porto Cristo

Under denna halvdagstur besöker vi de mäktiga droppstensgrottorna, Cuevas de Drach, som ligger i Porto Cristo på östra Mallorca.

Drakgrottorna, som de också kallas, är ungefär 1,7 kilometer djup och består egentligen av fyra grottor som är sammanlänkande och fyllda av stalagmiter och stalaktiter. Tillsammans rymmer de 14 olika salar och sex olika underjordiska sjöar. Martelsjön är den största, och helt unik i sitt slag – här framförs en klassisk konsert med musik av bland annat Chopin. Grottorna har en hög luftfuktighet och håller en jämn temperatur på omkring 21 grader.

Efter grottbesöket gör vi ett kortare stopp i den charmiga fiskebyn Porto Cristo som är känd för sina vackra pärlor. Här passar vi på att besöka en av pärlfabrikerna innan det är dags att återvända till hotellet.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Vuxna: 451 SEK
Barn: 226 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Onsdag, Fredag, Tisdag
Boka

Son Amar

Den gamla herrgården Son Amar ligger en bit norr om Palma och är en spansk klassiker som under flera år utsetts till Mallorcas bästa show!

Kabaréshowen är storslagen och har en härlig blandning fylld av magi, akrobatik, dans och sång. Även lokalen är en upplevelse i sig – den magnifika herrgården härstammar från 1600-talet men är idag omvandlad till en toppmodern teater. Under showen serveras en trerätters middag och vin.

Middag med tre rätter ingår i priset. Dryck finns att köpa på plats.

House of Katmandu

Fantastiska House of Katmandu Park i Magaluf är fullt av överraskningar och kommer att underhålla både stora och små!

I temaparken finns bland annat en minigolfbana med is- och eldtema, en isgrotta, ett skjutspel i vilda väster-tema och ett upp- och nervänt hus som ligger i en förtrollad musikskog. Parken har även en vattendel, Katlantis Splash Park, med pooler och rutschkanor och Katlantis Soft Park som är ett gigantiskt lekland.

Dessutom finns det en hallucinatorisk, virtuell verklighetsattraktion i 5D, en spektakulär 4D-biograf och mycket, mycket mer!

Lunch och dryck ingår inte i priset. Möjlighet finns att köpa till transfer.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Inträde till Aqualand El Arenal

Aqualand El Arenal är ett måste för alla badtokiga semesterfirare! Strax utanför Palma ligger denna toppmoderna vattenpark som passar både barn och vuxna.

Aqualand bjuder på flera roliga åk – eller vad sägs om de adrenalinpumpande King Cobra och Anaconda? För de yngre barnen finns här en Kidszone med pooler och roliga vattenrutschkanor.På området finns också ett stort urval av matställen och snacks. Oavsett vad du gillar är det lätt att få dagen att gå här på Aqualand!

Lunch och dryck samt transfer ingår inte i priset.
Låsbara skåp för privata saker samt badringar finns att hyra i parken mot avgift.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Inträde till Palma Aquarium

Det här är en utflykt som passar alla, oavsett ålder. Palma Aquarium  rymmer flera akvarier fulla av marint liv. Här finns flera tusen olika arter med allt från krabbor, färgglada fiskar och koraller till stora hajar! Akvariet har bland annat Europas djupaste hajtank, där hundratals fiskar lever tillsammans med dessa rovfiskar. Några av akvarierna har enbart arter från Medelhavet och här finns också vackra trädgårdar fulla av växter och livsmiljöer därifrån. Akvariet har även olika delar olika hav, där du kan lära dig mer om vilka arter som finns i till exempel Atlanten och Stilla havet.

Akvariet lägger stor vikt vid utbildning och guidade turer erbjuds i lagom stora grupper. Är ni en familj vars barn fyller år kan man även fira detta på akvariet. Pirater, sjöjungfrun och prinsessor av havet kommer få en oförglömlig födelsedag!

Mat, dryck och transfer ingår inte i priset.
Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Western Water Park – Mallorcas största vattenland

Western Water Park är Mallorcas största vattenpark och ensam i sitt slag – med vilda västern-tema. Modiga vattenälskare kommer trivas bland alla adrenalinhöjande vattenrutschkanor, som Tornado, Mega Slide, Boomerang och Big Hole och Mallorcas största vertikala fall, The Beast.

För de yngre barnen finns Kidzworld som har tre olika avdelningar med flera roliga rutschkanor och aktiviteter, däribland Tam Tam Splash som har gigantiska vingliga vattenhinkar som spiller ut sitt innehåll. På området finns också ett stort urval av matställen och snacks. Oavsett vad du gillar är det lätt att få dagen att gå här på Western waterpark!

Lunch och dryck ingår inte i priset. Låsbara skåp för privata saker samt badringar finns att hyra i parken mot avgift. Transfer kan köpas till.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.