Vandra_pa_Mallorca

Vandra på Mallorca

Mallorca har mer att erbjuda än fantastiska badvikar, shopping och ett härligt nattliv. På ön kryllar det nämligen av bergskedjor, djupa dalar och flera mil av vandringsleder. Förvänta dig att tappa andan av häpnadsväckande utsikter, sluttande leder och gamla byar. Boka flyg och hotell med Apollo och vandra på egen hand på Mallorcas bästa vandringsleder.

Bäst hotell för vandringsresa på Mallorca

Hotell_pa_Mallorca

Bo i Sóller, Valldemossa eller Palma. Här är våra favoriter i vardera stad:

- Hotel Eden (Sóller)
- Continental Valldemossa (Valldemossa)
- Nh Ciudad De Mallorca (Palma)

Se fler hotell i Palma
 


En vandringsresa till Mallorca gör sig utmärkt från mars - maj. Boka in vårens vandringsresa till Mallorca nedan.

Mars April Maj


Vandringsleder på Mallorca

Mallorca är en underbar ö att åka på vandringsresa till. Den är lätt att ta sig till, det finns fantastiska hotell och omgivningarna är som gjorda för att vandra i. Tack vare naturliga bergstoppar och relativt orörd flora kan du räkna med att din vandring blir en upplevelse att minnas länge. På Mallorca finns både kortare vandringsleder och långa, mer tuffa utmaningar. Några av de bästa vandringslederna på Mallorca finns i Valldemossa och Sóller. Bland olivlundar och byar med små stenhus finns vandringsleder i alla längder. Välj vilken stad du helst skulle vilja vandra i lite längre ned på sidan.

Praktisk information om att vandra på Mallorca

  • Bästa möjliga upplevelse av din vandring får du om du åker under vår, höst eller vinter. Under sommarmånaderna kan temperaturerna stundtals bli väldigt höga. Det är mer härligt att vandra i krispig höstluft, eller under den blommande våren. Du kommer dessutom undan billigare med boende och flyg.
  • Mallorca är en någorlunda liten ö och du kan egentligen ta dig runt hela ön med lokaltrafik eller bil. Välj om du vill bo i pulserande Palma och kombinera din vandringsresa med lite shopping, eller om du vill bo i mer pittoreska Sóller eller Valldemossa, nära till flera vandringsleder. 
  • De flesta vandringsleder på Mallorca är kostnadsfria.


Vandringsleder på Mallorca

Vandra_i_Valldemossa

Vandringar i Valldemossa

Valldemossa är en riktig vykortsdröm, lokaliserat på nordvästra Mallorca. Byn ligger mitt i Mallorcas kända bergskedja Sierra de Tramuntana och är känd för sina beigea, antika stenhus som till och med är listade som världsarv av UNESCO.

Läs mer
Vandra_i_Soller

Vandringar i Sóller

Nere i en vacker dal ligger den lilla byn Sóller. 30 kilometer från Palma väntar, förutom den ljuvliga byn, massvis av vandringsleder. Port de Soller ligger tre kilometer från Sollér och är en utmärkt utgångspunkt för flera vandringar i området.

Läs mer
vandringsresor_apollo

Fler vandringsresor

Det kryllar av vackra vandringsleder i hela Europa. Vad sägs om sluttande byar och vackra utsikter i Cinque Terre, en världskänd, gammal ravin i Malaga eller ljuvlig grönska i Wien? Se alla våra tips på vandringsresor här.

Hitta fler vandringsresor