Kulturell tapaskväll i Palma

Under en eftermiddag och kväll kommer vi ta oss kors och tvärs genom Palmas slingrande gator och smaka på mumsiga tapasrätter vid flera av tapasrestaurangerna i gamla stan. Här slår vi två flugor i en smäll och upptäcker samtidigt Palma stad och kikar närmare på den vackra katedralen La Seu. Mat och dryck är inkluderat. Halvdagsutflykt.

Salt & Cheese Experience

På denna heldagsutflykt får vi först en inblick i den lokala ostproduktion som gjort spanjorerna kända. Under besöket på en lokal familjedriven ostfabrik smakar vi först på olika ostar från området. Därefter fortsätter vi till den södra delen av Palmabukten och de stora saltstenarna längs kustlinjen. Här lär vi oss allt om det kända gourmetsaltet Flor de Sal, som bryts ner och exporteras till hela världen från Mallorca. Efter besöket tar vi oss till klostret San Salvador som blev världsberömt efter filmen ”Rosens namn” med Sean Connery. En av dagens största höjdpunkter är utsikten från berget Puig de San Salvador, där man kan se nästan hela Mallorca och grannön Cabrera.

Kloster och vingård

Under en eftermiddag besöker vi en av Mallorcas pittoreska vingårdar. Här får vi en inblick i processen och framställningen av Mallorcas viner, där vi har en liten provsmakning av några av de bästa. Vi lär oss även mer om vad som är speciellt med de mallorkinska vinerna. På vägen till vingården stannar vi i Randa, som är känd för sin vackra utsikt och klostret där Ramon Llull, en av Mallorcas mest kända historiska personer, skrev många av sina teologiska skrifter.

Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.