Premiumresor till Teneriffa

 • Social gruppresa med reseledare
 • Flygresa, hotell och halvpension ingår
 • Handplockade upplevelser

Apollo service

Här möter du Apollos duktiga utlandspersonal. Du och dina medresenärer har vår personal inom räckvidd när du behöver information eller goda tips och när du behöver hjälp.

Det är enkelt att förälska sig i vackra Teneriffa, där naturen skiftar mellan milda och frodiga områden bland dramatiska bergslandskap. I det behagliga klimatet trivs både grönsaker och tropiska frukter – och vackra blommor och buskar omger husen i byarna på ön. Vår premiumresa till Teneriffa, ön som många anser vara den vackraste och mest omväxlande av Kanarieöarna, ger dig en bra blandning av vacker natur, trevliga upplevelser, god mat och behagligt klimat i en tid då det är mörkt och kallt hemma.

På våra premiumresor till Teneriffa kan du välja mellan att bo på den soliga sydkusten eller i den ständigt grönskande Puerto de la Cruz i norr. Söker du en äkta kanarisk småstad med gammalt centrum och små pittoreska hus är Puerto de la Cruz det perfekta resmålet. I byn hittar du en liten fiskehamn och det karaktäristiska torget Plaza Charo, som är den naturliga samlingsplatsen för både lokalbor och turister. Är hittar du allt från restauranger, barer och butiker. Flera av Teneriffas bästa restauranger ligger i Puerto de la Cruz. Omgivningarna är natursköna med den frodiga Orotava-dalen som närmaste granne.

På Teneriffas soliga sydkust har semesterparadiset Playa de las Americas nästan växt ihop med grannbyn Los Cristianos. En inbjudande strandpromenad, som omges av vajande palmer, sträcker sig mellan de båda orterna. Här finns allt du kan önska dig för att få en underbar semester – härligt klimat, massor av bra butiker och trevliga restauranger.

Populära hotell – Teneriffa Premiumresor

Upplevelser på resan

Under premiumresan besöker vi bland annat pyramider, Thor Heyerdahl och stjärnskådning från Spaniens högsta berg Teide.

Teneriffa är den största av Kanarieöarna och erbjuder en rad olika upplevelser. Veckan börjar med att vi gör en rundtur på ön, där vi besöker pyramiderna i Güimar. Pyramiderna bidrog bland annat till att Thos Heyerdahl bestämde sig för att bygga papyrusbåten Ra II. Under rundturen besöker vi också Kanarieöarnas gamla huvudstad La Laguna, som grundades 1495 och idag är en universitetsstad med över 30 000 studenter. Lyckligtvis har La Laguna bevarat sin antika stil och charm, och är sedan 1999 upptagen på Unescos världsarvslista.

En av kvällarna besöker vi det mäktiga Teide som med sina 3 718 meter är Spaniens högsta berg. Här kan vi se fram emot fantastisk utsikt över ön medan solen går ner. Vi blir serverade en god middag på en populär restaurang vid foten av Teide. Efter middagen kan vi se fram emot en otroligt vacker stjärnhimmel som tittar fram när mörkret faller på.

En annan av kvällarna är det dags att antingen se en Flamenco-show med middag i en herrgård från 1700-talet i Puerto de la Cruz, eller att besöka en av de största jordbruksplantager som finns på ön. Plantagen är i full drift och vi får bland annat se vad som gömmer sig bakom alla skjul och skynken. Efter besöket på jordbruksplantagen åker vi till vingården Lagar de Chasna där det serveras enklare tapas medan vi får provsmaka vingårdens viner.

Läs mer om utflykterna här

Detta är inkluderat under resan:

 • Direktflyg från vald flygplats
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • 7 nätter på ett hotell med god standard
 • 7 frukostar och 7 middagar
 • Dryck till måltiderna
  (en halv flaska vin, öl och mineralvatten)
 • Noga utvalt utflyktsprogram med tre utflykter
 • Lokalguider och skandinavisktalande reseledare