Teneriffa – tips inför resan

Teneriffa – restips

Vackert väder året om, härliga sandstränder, vackra naturfenomen och tusentals saker att se och göra – allt det erbjuder Teneriffa. Vare sig du vill hajka upp för vulkaner, shoppa, golfa eller kolla in gammal arkitektur kan du ta del av våra bästa tips här.

Boka din resa till Teneriffa

Typiska tapas

Det kanariska köket

På den kanariska menyn finner du såväl spanska klassiker som egna specialiteter. Få det att vattnas i munnen genom att kolla in våra kulinariska tips på allt från papas till paella.

Läs mer om kanarisk mat
Vulkanstrand på Teneriffa

Topp 7 stränder på Teneriffa

Teneriffa är Kanarieöarnas största och grönaste ö. Dess härliga väder och och höga vattentemperaturer gör det till ett veritabelt paradis för dig som gillar sand, sol och hav. Teneriffa bjuder på några av Spaniens absolut vackraste stränder – kolla in våra favoriter!

Läs mer om stränderna
Vulkanen Teide

Teide – dramatik på hög nivå

Världens tredje största vulkan ligger på Teneriffa. Att gå runt i nationalparken kring Teide är nästan som en picknick på månen – fast mer spejsat ändå, och från toppen av Teide kan du se ut över havet och de kringliggande öarna.

Läs mer om Teide
Shoppa på Teneriffa

Shoppa på Teneriffa

På Teneriffa har du möjligheten att göra riktigt bra fynd i och med dess låga skatter. Kolla in våra tips på de bästa klädbutikerna, genuina småaffärerna, och såklart – de härligaste kanariska souvenirerna!

Läs mer om shoppingen
Garachico, Teneriffa

Teneriffas många ansikten

Teneriffa är Kanarieöarnas största ö, och här hittar du städer såväl stora som små. Lär dig mer om vart du ska ta dig för att hitta Teneriffas mest stilfulla 1700-talsfasader, dess vackraste havsutsikter och var du får en inblick det kanariska vardagslivet.

Läs mer om Teneriffas vackra städer

Karneval på Teneriffa

Vill du uppleva riktig feststämning ska du sikta in dig på att vara på Teneriffa i månadsskiftet februari - mars varje år. Den största karnevalen är den i Santa Cruz och du kan se fram emot dans, musik och härliga gatufester. 

Läs mer om karnevalerna
Paella

Teneriffas härligaste restauranger

Äntligen slipper du springa till mataffären och slita framför spisen – för nu är det semesterdags! Ta del av våra bästa restaurangtips, vare sig du är ute efter pizza eller äkta kanarisk kokkonst.

Läs mer om restaurangerna
Vulkanstranden i Puerto de la Cruz

På resan till Puerto de la Cruz

Vackra landskap och kanariskt vardagsliv. Vill du uppleva en mer genuin sida av Teneriffa? Puerto de la Cruz i norr är inte lika solsäker som badorterna i söder, men ett säkert kort när det gäller charm och äkta stadsliv.

Läs mer om Puerto de la Cruz
Spa, Teneriffa

Kom igång och koppla av

Teneriffa erbjuder vattenparker i världsklass, storslagna poolanläggningar och naturparker. När du väl tömt energidepåerna kan du koppla av med en skön behandling på Aqua Spa.

Läs mer om spa och vattenparker
Candelaria

Religion och mystik

Pyramider – på Teneriffa? Ta del av Teneriffas mystiska sida och läs om pyramiderna i Güímar,  och om öns många historiska kyrkor och religiösa monument.

Läs mer om religion
Los Gigantes

Naturens under

Förutom sitt vackra väder har Teneriffa mycket att erbjuda vad det gäller sin natur. Läs om hur tidens tand sakta skulpterat fram Europas högsta klippformationer, frodiga skogar och den vackra grannön La Gomera.

Läs mer om Teneriffas natur
Golf, Teneriffa

Sporta på semestern

Teneriffa har mycket att erbjuda för dig som vill ha en livlig semester. Det varma klimatet gör det perfekt för att gå en golfrunda, spela en tennismatch eller prova på att surfa på de härliga vågorna.

Läs mer om sportalternativ