Utsikt från Playa Blanca

Sevärda museer och byar

Upp och hoppa! Sugen på en paus från stranden? Akvarier och utsiktspunkter, konstmuseum och sjömanskyrkor – ta del av våra tips på kortare dagsutflykter du kan ta dig an på Lanzarote.

Femes

I den lilla staden Femes mellan Puerto del Carmen och Playa Blanca har man en otroligt vacker utsikt över öns sydsida och får verkligen användning för kameran. Många konstnärer har, inte så oväntat, upptäckt de vidunderligt vackra vyerna. Småstadscharmen bekräftas av ett antal caféer och de två restaurangerna. Det är också på den här sidan av ön som man kan njuta av de absolut vackraste solnedgångarna.

Naturist, javisst!

För dig som är naturist kan det kanske vara intressant att besöka den lilla nudistbyn Charco del Palo, som ligger på öns norra del.

Al Campesino

Monumentet Al Campesino är en 15 meter hög skulptur som placerats utanför byn Mozaga, omgiven av lavasten och lavasand. Skulpturen, som är gjord av gamla fiskebåtar och vattentankar, skapades av den berömda konstnären och arkitekten César Manrique och tillägnades de många okända men enträget arbetande bönderna på Lanzarote.

Playa Blanca-stranden

Agricola El Patio

I Munique, mellan Teguise och Tinajo, ligger lantbruksmuseet som ger en bra bild av livet på landsbygden i gamla dagar. De fina byggnaderna är exempel på traditionell kanarisk arkitektur, och själva museet omfattar en fin liten samling av gamla redskap och lantbrukskläder. 

Sjömanskyrkan

Längtar du efter att höra norska och möta norrmän ska du besöka Norska sjömanskyrkan i Puerto del Carmen. Kyrkan är öppen varje dag, här kan du utbyta erfarenheter med andra som har vägarna förbi och kanske äta våfflor och risgrynsgröt på lördagar eller vara med på gudstjänsten på söndagar.

Kaktusar

Jardín de Cactus

Jardín de Cactus är en stor botanisk trädgård med över 10 000 exemplar av 1 420 olika kaktusarter, i alla möjliga former och storlekar. Trädgården ligger på norra sidan av Lanzarote mellan Guatiza och Mala. Kaktusarna som växer här är importerade från hela världen och varje kaktus är omsorgsfullt märkt med sitt ursprung.

Castillo de las Coloradas

Om du befinner dig på östsidan av Playa Blanca hittar du en borg från 1800-talet som heter Castillo de las Coloradas. Den uppfördes ursprungligen som vakttorn, men tjänstgör i dag som fantastisk utsiktspunkt över nejden.

Castillo San José

Castillo San José är en av de två borgarna i Arrecife som fungerar som utställningslokal för samtidskonst där man kan se verk av bl a Picasso, Miró, Chillida och Tàpies. 

Castillo de San Gabriel

Castillo de San Gabriel byggdes som fästning för att hålla uppsikt över piraterna. I dag är huset kulturminnesmärkt, och används som arkeologiskt museum.

 

Flygmuseet

Bredvid flygplatsen ligger ett flygmuseum, inrymt i den gamla passagerarterminalen från 1940-talet. Ta del av flyghistorien och dess betydelse för Lanzarotes utveckling. Du får till och med se det gamla flygledartornet. Öppet: måndag-lördag kl. 10.00-14.00. Tel: +34-928 846 365.

Santa Barbara

Santa Barbara-slottet klättrar längs Guanapayberget med en bedårande utsikt över Teguise. Här hittar du bilder, pass och kartor från de många invånare som utvandrade till Amerika. Detta ger ett unikt och spännande perspektiv på den kanariska kulturen och historien.

Lanzarote Aquarium

Om du är intresserad av vad som döljer sig under havsytan eller vill ha ett litet avbrott i solandet är Lanzarote Aquarium i Costa Teguise väl värt ett besök. De 33 akvarierna innehåller flera hundra olika fiskarter som fascinerar både stora och små.

César Manrique

Fundación César Manrique är ett museum som är inhyst i det hus som Manrique byggde för eget bruk. Huset ligger i Taihce.

Staden Teguise