Papagayostränderna

Lanzarotes härliga stränder

På Lanzarote finner du riktigt bildsköna stränder som är välanpassade för såväl surfing som en lugn stund. Ta del av våra tips på öns främsta pärlor!

Caleta de Famara

Det är spännande att besöka den stora stranden Caleta de Famara. Den ligger på Lanzarotes nordvästra kust och har blivit världskänd som ett surfarparadis. Här kan du surfa med Lavasurf vare sig du är nybörjare eller en mer erfaren surfare. De erbjuder också surfkurser för den som vill bli riktigt säker på brädan.

Famara-stranden är en bra nybörjarstrand – stor och variationsrik när det gäller vattendjup och våghöjd. Men det är alltid en bra idé att höra sig för med en erfaren surfare innan du på allvar ger dig ut på äventyr i vågorna. På grund av de starka undervattensströmmarna har Famara-stranden röd flagg varje dag, så var försiktig om du vill bada.

Besök Caleta Blanca

Som du säkert vet så betyder "blanca" vit, och det är verkligen en vacker syn när de små vikarnas vita sand står i kontrast till lavaklipporna. Dessutom behöver du inte trängas med andra turister här!

Papagayostränderna

Papagayostränderna

Papagayostränderna är de absolut vackraste stränderna på Lanzarote. De ligger på vägen mot Playa Blanca och består av fem stränder, varav en är en nudiststrand.

Strandpromenad

Strandpromenaden i Puerto del Carmen är lång – man kan faktiskt gå hela vägen från Puerto Calero i söder till öns huvudstad Arrecife. Man passerar bland annat Playa Honda som är ett lugnt och vackert område med gott om trivsamma små caféer längs havet. Du kan också cykla längs havet – den totala sträckan är ungefär en mil lång.

Arrecife

Varför inte tillbringa en härlig eftermiddag på Playa del Reducto eller Playa del Cable? Båda stränderna ligger i Arrecife på vägen mot flygplatsen, och kan stoltsera med EU:s Blå Flagg för rent vatten och turistvänlig strand. Här har du ett bra tillfälle att kombinera trivsamt strandliv med trevlig förmiddagsshopping i Arrecife.