Paella

Kanariska godsaker

Ta del av våra tips på det spanska och kanariska kökets främsta klassiker! Här finner du såväl upplysningar om restauranger som om våra favoriträtter.

Palacio del Marques

Gör ett besök på den trivsamma tapasrestaurangen Palacio del Marques i Teguise. Meny saknas eftersom man gör olika spännande tapasrätter från dag till dag. Personalen är fenomenal på att hitta passande viner som gör ditt besök till en kulinarisk upplevelse. Här kan du njuta av stillheten i den vackra byggnaden (stans äldsta!) i sällskap med kunniga vinkonnässörer som vallfärdar hit från hela världen. Ett minne för livet!

Bodega

På restaurang Bodega i Puerto del Carmens gamla stadsdel kan du njuta av såväl goda och saftiga biffar som spännande tapasrätter. Adress: Calle del Roque Nublo 5.

Casa Emilianos

I Femez rekommenderar vi ett besök på den lokala restaurangen Casa Emilianos. Här kan du njuta av kanariska traditionella rätter som lagas efter gamla hederliga recept. Ta gärna med dig en ordbok så kan du prova på att beställa in maten på spanska!

Kanariska tapas

La Terracita

Den genuina lilla tapasrestaurangen La Terracita hittar du i Playa Blanca. Förutom tapas serveras här också en flamencoshow varje lördag, vilket bidrar till den rätta spanska stämningen.

Restaurang på Lanzarote

La Ermita

Är du sugen på tapas i en genuint lokal restaurang så rekommenderar vi La Ermita i Tias. Går du hit en lördag kan du kombinera restaurangbesöket med ett besök på grönsaksmarknaden. 

Tapas i Teguise

I Lanzarotes forna huvudort Teguise hittar man restaurangen La Cantina. Atmosfären och dess inredning en genuin och trivsam. Beställ in goda spanska tapasrätter serverat på plankor och avsluta alltsammans med den goda efterrätten "Zoes brownie".

Cangrejo Rojo

Trevlig restaurang med god service, färsk och varierad mat och den bästa utsikten över gamla stadsdelen i Puerto del Carmen. Restaurangens namn betyder förresten "röd krabba".

Emmax

I Playa Honda ligger en liten restaurang som heter Emmax. Här existerar ingen tryckt meny, utan maten lagas utifrån dagsfärska råvaror och dagens frestelser skrivs sedan upp på två tavlor – en på engelska och en på spanska.

El Morena

I San Bartolome ligger restaurangen El Morena som är lokalbefolkningens egen favoritrestaurang. Här rekommenderas vitlöksräkorna till förrätt – förmodligen öns bästa. Till huvudrätt kommer det in ett jättefat med kött, sallad och potatis. Du får ingen egen tallrik, utan maten delas av alla vid bordet. Trevligt och läckert!

El Tenicke

Lanzarotes egen nationalrätt saltfisk med sötpotatis kan du avnjuta på El Tenicke som ligger i Tinagua.

Tapas för alla smaker

Tapas är de populära spanska smårätterna. Det finns många att välja bland, till exempel gambas al ajillo (vitlöksmarinerade räkor), pimientos de padrón (gröna små paprikor som steks med olja och salt), calamares (bläckfisk), queso de cabra (getost) samt tortilla (omelett). Det är bara att beställa in och låta sig väl smaka. 

Nordspansk mat

Vill du njuta av nordspanska specialiteter ska du gästa restaurang Las Vinas al Astoriano. Ligger i Playa Honda, tio minuters bilfärd från Puerto del Carmen.

Paella

Att äta paella är naturligtvis ett måste när du är på Kanarieöarna! Ypperligt gott med ris, olivolja och saffran som blandas med fisk, skaldjur, bläckfisk, kött och fågel. Det finns lika många recept som det finns kockar, men den traditionella Kanariepaellean innehåller alltid fisk och skaldjur. Mums! 

Sangría!

Sangría

Den spanska nationaldrycken sangría finns det egentligen inte något generellt recept på, utan alla restauranger har sitt alldeles egna hemliga recept. Sangrían bör dock innehålla rödvin, brandy, mineralvatten, citron, is och socker. Drycken är synnerligen populär, också här på Lanzarote. 

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo är räkor som steks i olja tillsammans med massor av vitlök och ett stänk sherry eller cognac. En glimrande gastronomisk upplevelse! 

La Romantica

På strandpromenaden i Playa Blanca ligger restaurang La Romantica. Den är modernt och elegant inredd, och serverar god mat från både det internationella och spanska köket.