Surfing

Håll formen på semestern

Lanzarote är ett paradis för dig som gillar att surfa – men det finns också gott om andra sportiga aktiviteter som kan hjälpa dig hålla igång under semestern! Varför inte ta en runda golf, eller prova på något alldeles nytt såsom bågskytte?

Lanzarote Golf

Lanzarote Golf är öns nyaste golfbana, som du hittar lite ovanför Puerto del Carmens centrum. Apollos reseledare hjälper dig mer än gärna att boka golftider!

Bowling

Bowlinghallar finns både på Deiand i Playa Honda och Rubimar i Playa Blanca. Båda banorna är familjebanor, d v s de är lite kortare än vanliga banor. Dessutom har man möjlighet att använda staket på ömse sidor för att göra dem riktigt familjevänliga. Trivsam och vänlig atmosfär gör bowlandet till en trevlig familjeupplevelse i bägge hallarna.

Fariones Centro Deportivo

I Puerto del Carmen finns ett mycket bra träningscenter som heter Fariones Centro Deportivo. Här har du tillgång till tennis, squash, fitnessroom och bubbelbad. Och om du känner för salsa som träningsform kan du även boka en spännande och lärorik danstimme.

Golfbana på Lanzarote
Surfing

Surfing

Lavaflow Surf hämtar dig på hotellet och tar dig till den plats som har de bästa surfförutsättningarna för dagen. Paul från Skottland och Borghild från Norge garanterar en oförglömlig surfupplevelse, där du både får lära dig surfa och dessutom får bilddokumentation med dig hem! Lunch serveras på stranden under dagen. 

Djuphavsfiske

Varför inte prova på djuphavsfiskeunder semestern? Sport Fishing Lanzarote anordnar dagsturer från Puerto del Carmen med stadiga och sjösäkra båtar som bjuder på spännande fiskeupplevelser och trevliga minnen att ta med hem.

Gokart

Gokart är ett roligt sätt att få upp farten och komma igång ordentligt på semestern. Utanför Puerto del Carmen ligger en bana som heter Gran Carting där hela familjen kan få en ordentlig energikick!

Dykning

För den som vill prova på dykning finns goda möjligheter på Lanzarote. Här finns gott om färgglada fiskar och spännande undervattenslandskap. På hotellet Fariones Playa finns ett dykcenter som anordnar både dyk och utbildningar för dykcertifikat, och det finns också många andra dykcenter runt om på ön.

Lanza Flecha

Varför inte prova på bågskytte under semestern? Med en ordentlig utrustning och under säker och kunnig ledning kan du prova din skjutskicklighet. Besök Lanza Flecha i Macher utanför Puerto del Carmen så får du hjälp med att spänna bågen rätt.

Trekking

Tycker du om att vandra genom skön natur så rekommenderar vi en tur upp till byarna Haria och Orzóla som är belägna på den norra sidan av Lanzarote. Här finns fina, väl utmärkta vandringsleder, där du själv kan bestämma tempo och rutt.          

Paracraft

Playa Chica är en trivsam sandstrand i slutet av Puerto del Carmen på väg mot hamnen. För den som söker spänning finns här vattensportcentret Paracraft där du kan prova på såväl bananbåt som jet ski och paragliding.

Stand up paddling

Ett nytt och annorlunda sätt att surfa! Man står helt enkelt upp på surfbrädan och tar sig fram med hjälp av en åra. Det är en både rolig och utmanande sport, och du kan prova den hos Lavaflow Surf i Puerto del Carmen.

Trekking