Fler läckerheter på Lanzarote

Trött på tapas? Spana in våra ytterligare tips här, och ta del av allt mellan topprestauranger från Michelinguiden och jordnära tacoställen.

El Golfo

El Golfo är en liten pärla som ligger på Lanzarotes västkust. Den lilla staden är perfekt belägen för att man ska kunna njuta av solnedgången från stranden, sittandes på lavastenarna med något gott att äta och dricka. En av de bästa restaurangerna här, som serverar både färsk fisk och en fantastisk solnedgång, heter Costa Azul.

I orten ligger dessutom restaurang El Bogavante, där man verkligen kan känna sig i samklang med naturen när man njuter av den goda maten – bord och stolar är placerade huller om buller bland lavastenarna vid strandkanten. Spännande!

Kaktusjuice

Får du händelsevis syn på ett stånd som säljer kaktusjuice rekommenderar vi dig att prova drycken. Juicen kommer från fikonkaktusen, som växer här på Lanzarote. Att sälja juice på detta vis sker oftast på marknader och liknande, och även om det inte är så vanligt med färskpressad kaktusjuice så tycker vi att du ska passa på att smaka om tillfälle ges.

El Golfo

La Cañada

Välkommen till restaurangen som specialiserat sig på läckra kötträtter och som funnits med i Guide Michelin sedan 1995! Varje morgon går kökschefen till den lokala marknaden för att välja de bästa råvarorna som sedan hamnar på restaurangens grill. Adress: Calle Cesar Manrique, 3, 355 10 Puerto del Carmen. Tel: +34-928 510 415.

Gran Hotel – exklusivt!

I Arrecife ligger det enda höghuset på Lanzarote, Gran Hotel. Om du tar hissen upp till 17:e våningen kan du avnjuta en ypperlig måltid med en formidabel utsikt över hela Arrecife.  

Casa Emilianos

I Femez rekommenderar vi ett besök på den lokala restaurangen Casa Emilianos. Här kan du njuta av kanariska traditionella rätter som lagas efter gamla hederliga recept. Ta gärna med dig en ordbok så kan du prova på att beställa in maten på spanska!

La Lupe

Är du sugen på riktigt god mexikansk mat så ska du besöka den charmiga restaurangen La Lupe i huvudstaden Arrecife. Här beställer du med fördel in många smårätter att dela på. Adress: Calle Coronel Benz 9, Arrecife. Telefon: +34 828 08 61 20.

Sushi

Sushi på Lanzarote? Den japanska restaurangen Minato serverar sushiläckerheter för den som vill ha omväxling i mathållningen på semestern. Restaurangen ligger i Puerto Calero.

Vikinghuset

Vad gör du när det är final i allsvenskan och du befinner dig på Lanzarote? Du tar dig såklart till restaurang Vikinghuset. Här kan du äta allt från spansk lammgryta till pannbiff med lingonsylt, samtidigt som du kan ta del av de skandinaviska sportevenemang som visas på tv:n. Adress: Avenida de Las Playas 33, Centro Comercial, Arena Dorada, Local 11, 355 10 Puerto del Carmen.

Vinkällare

El Grifo

Museo del Vino, eller El Griffo vinmuseum som det också kallas, ligger i La Geria, i en ålderstigen byggnad som anlagts ovanpå den stelnade lavan. Den daterar sig till 1775, och här kan du både avsmaka och inhandla några av de allra ädlaste spanska vinerna som finns. Dessutom kan du se redskap från förr i en spännande och suggestiv miljö.

La Gondola

I Playa Blanca ligger den italienska pizzerian La Gondola som gör mycket goda pizzor. Betjäningen är varmt vänlig liksom atmosfären, och här serveras förutom pizza även sällsynt smakfulla rätter från det spännande italienska köket.